TROL

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 19, 2005 10:53 TROL

Może teraz zaskoczę lub załamię niektórych swoją niewiedzą ale nie mam pojęcia co to jest "trol i trolowanie".Próbowałam poszukać w regulaminie ale nie znalazłam.Chciałabym uniknąć sytuacji w których ktoś mogłby tak mnie nazwać.
Pozdrawiam:)

mad1

Od: Czw paź 06, 2005 11:27

Post » Śro paź 19, 2005 10:56

Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro paź 19, 2005 10:58

Troll - to pojęcie z mitów skandynawskich :wink: i z netykiety. Oznacza osobę, która jest aktywna w sieci nie w celu nawiązania kontaktu (na forach, listach dyskujnych czy czatach) ale dla wyładowania swoich emocji i dąży do wprowadzania innych użytkowników w błąd, irytowania ich, wzbudzania awantur i kłótni między nimi. Trolle zwykle występują pod paroma/wieloma nickami albo anonimowo.

Termin bywa też używany (albo nadużywany) wobec tych użytkowników, którzy okazują się dyskusyjni albo niezręczni w kontaktach netowych - np. przez niewprawność poruszania się po sieci.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro paź 19, 2005 11:04

dziękuje za informacje
Pozdrawiam:)

mad1

Od: Czw paź 06, 2005 11:27