krok po kroczku jemy z Lesiem z rączki, głaszczemy się i rozmawiamy. łapka Lesia ma się coraz lepiej, apetyt dopisuje.
niestety, pani która oferowała dom dla kotka od września, zrezygnowała.
Lesio szuka najlepszego pod słońcem domu stałego! osoby, która poświęci mu czas i będzie miała serce oraz cierpliwość do jego jeszcze dzikiej natury.
gwarantuję, że każdy dzień pracy nad jego socjalizacją, przyniesie mnóstwo satysfakcji.
prosimy o pomoc w sfinansowaniu operacji połączenia ścięgien Lesia

FUNDACJA NIECHCIANE I ZAPOMNIANE - SOS DLA ZWIERZĄT
BANK PKO BP
Nr konta: 22102034080000490201742246
Dla przelewów z zagranicy:
Kod SWIFT: BPKOPLPW
Nr Konta: PL22102034080000490201742246
bannerek:

-------------------------------------------------------------------------------------
po pierwsze: kotka okazała się kotkiem.
łapaliśmy kotka przez pół nocy i dzisiaj od 7. w nocy wcale go nie było, pojawił się dopiero rano. schował się do budy, ale udało się go wyciągnąć i włożyć do klatki.
po 16 dopiero jesteśmy umówione w Sforze, do tej pory kotek zostanie u mnie na balkonie w klatce. trochę zjadł. ale ta łapka... zobaczcie na zdjęciach jest jeszcze gorzej, wygląda to strasznie. myślę, że nadaje się to wyłącznie do amputacji, a po niej, jak pewnie się domyślacie, nie da sobie rady sam na zewnątrz... będzie wymagał adopcji - na szczęście nie jest jakoś bardzo dziki, będzie można go spokojnie udomowić.
POMÓŻCIE, BO NIE WIEM CO Z NIM BĘDZIE PO OPERACJI!!
-------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj,kiedy zajrzałam do naszych osiedlowych kotow ze zgrozą ujrzałam młodziutką koteczkę-chudzinkę, która przychodzi do naszej jadłodajni. Kotka ma olbrzymią ranę na tylnej nóżce,widać ścięgna i chyba kość, łapka jest mocno spuchnięta, koteczka opiera się na niej z trudnością.Najgorsze, że na ranie widziałam muchy, więc podejrzewam,że ich larwy też już są.Kotka jest dzikuską, może nie taką,że ucieka na widok człowieka bo do jedzenia przychodzi ale kiedy próbuję ją pogłaskać-odsuwa się szybciutko. Za moment doszła druga kotka-chudzina, obie są chyba z tego samego miotu bo podobne do siebie i takiej samej budowy, kiedy się przyjrzałam zobaczyłam że ma bardzo powiększone sutki, ale nie tak zwisająco tylko płasko,są wielkości dwuzłotówek , to najprawdopodobniej jakiś stan zapalny, na domiar złego, na brzuszku ma taki zwisający worek, coś w rodzaju lużnego zwisającego guza, wygląda to nieciekawie...Piszę tutaj o tym bo obie kotki potrzebują natychmiastowej wizyty u weta, w pierwszej kolejności ta kociczka z ranną łapką,zawiezienie jej do Buni to już nie problem , z tym sobie damy radę, ale jak ją złapać, w czym przewieźć, nie mam transporterka i na pewno z gołymi rękami do niej nie podejdę, bo będzie się broniła.Pomóżcie mi proszę,tym kotkom trzeba natychmiast pomóc, musi je obejrzeć wet, ja sama nie mam możliwości złapania którejś z nich bo po prostu nigdy dzikusków nie łapałam.No i jest problem czasowo-mieszkaniowy, one nie zawsze przychodzą, a jeśli to najczęściej wieczorem, nawet jęsli kotki zostałyby złapane- nie mam gdzie ich przechować do następnego dnia, u mnie jest spory zwierzyniec...

no i ta łapka... więcej zdjęć dodam niżej