Bungo i Lusia - koniec części pierwszej, można zamknąć wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2007 17:01

Witaj Bungo znowu na forum.
Wczoraj czasu nie miałam by Cię godnie przywitać, dzisiaj nastroju nie mam. Do jutra albo i dalej.

YBenni

 
Posty: 1667
Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Wto paź 30, 2007 10:51

Obrazek

Kociama

Avatar użytkownika
 
Posty: 23506
Od: Czw gru 07, 2006 18:34
Lokalizacja: Beskidy

Post » Czw lis 01, 2007 0:46 przepis wyprobowany

Bungo ....
zrobilam wlasnie (etapami, od 3 dni)
te rybe wg Twojego przepisu. Danie jest idealne !!!!
Robilam kompletnie na oko, bo nie dalas proporcji, ale wyszlo - chyba ...
:))

nie moge juz nic wcisnac bo sie strasznie objadlam po calym dniu
ale kusi mnie zeby jeszcze troszke, jeszcze odrobinke ..
pycha po prostu.

Wszystkim polecam, przepis w tym watku w dniu 8 pazdziernika
zo,
prowadzaca baaardzo niezdrowy tryb zycia

Zowisia

 
Posty: 6607
Od: Śro sty 10, 2007 19:58
Lokalizacja: Kraków

Post » Czw lis 01, 2007 0:49 Re: przepis wyprobowany

Zowisia pisze:Bungo ....
zrobilam wlasnie (etapami, od 3 dni)
te rybe wg Twojego przepisu. Danie jest idealne !!!!
Robilam kompletnie na oko, bo nie dalas proporcji, ale wyszlo - chyba ...
:))

nie moge juz nic wcisnac bo sie strasznie objadlam po calym dniu
ale kusi mnie zeby jeszcze troszke, jeszcze odrobinke ..
pycha po prostu.

Wszystkim polecam, przepis w tym watku w dniu 8 pazdziernika
zo,
prowadzaca baaardzo niezdrowy tryb zycia



też się przymierzam. szkoda, że na jutro nie kupiłam pieczarek
***** ***
Obrazek

Femka

Avatar użytkownika
 
Posty: 89662
Od: Sob mar 24, 2007 19:56
Lokalizacja: wiocha zabita dechami, ale jak malowniczo :)

Post » Czw lis 01, 2007 1:17

Szkooda, a moze gdzies rosna w poblizu ??
danko jest warte sporej fatygi !

nie jutro, to pojutrze, zrob koniecznie !
i podziel sie wrazeniami. Ja uzylam pieprzu cytrynowego Kamisa,
grubo mielonego, bardzo pasuje.

zo

Zowisia

 
Posty: 6607
Od: Śro sty 10, 2007 19:58
Lokalizacja: Kraków

Post » Czw lis 01, 2007 10:46

Zowisia pisze:Szkooda, a moze gdzies rosna w poblizu ??
danko jest warte sporej fatygi !

nie jutro, to pojutrze, zrob koniecznie !
i podziel sie wrazeniami. Ja uzylam pieprzu cytrynowego Kamisa,
grubo mielonego, bardzo pasuje.

zo


teraz to mi takim smakiem zajechałaś, że na weekend robię pangę z pieczarkami :twisted:
***** ***
Obrazek

Femka

Avatar użytkownika
 
Posty: 89662
Od: Sob mar 24, 2007 19:56
Lokalizacja: wiocha zabita dechami, ale jak malowniczo :)

Post » Czw lis 01, 2007 13:39

Zrob duzo, Femka, bo inaczej bedziesz zalowala ....
:))
ja zrobilam z 3 duzych filetow i mam na zas.
:))
zo

Zowisia

 
Posty: 6607
Od: Śro sty 10, 2007 19:58
Lokalizacja: Kraków

Post » Czw lis 01, 2007 14:05

Zowisia pisze:Zrob duzo, Femka, bo inaczej bedziesz zalowala ....
:))
ja zrobilam z 3 duzych filetow i mam na zas.
:))
zo


Zowisiu, staram się od dłuższego czasu nie przytyć :D
***** ***
Obrazek

Femka

Avatar użytkownika
 
Posty: 89662
Od: Sob mar 24, 2007 19:56
Lokalizacja: wiocha zabita dechami, ale jak malowniczo :)

Post » Czw lis 01, 2007 15:31

Nie chcę mi się cofać :twisted:

Ma ktoś może zapisany ten przepis i tu wklei? 8)

:twisted:

Kociareczka

 
Posty: 3133
Od: Pon mar 13, 2006 12:44
Lokalizacja: Warszawa - Praga Północ

Post » Czw lis 01, 2007 15:42

Bungo pisze:Zosiu, w wątku Femki Marcelibu straszy, że panga jest zmutowana i wet odradza. Ale my się nie boimy :twisted:
Więc tak: rozmrożoną pangę (albo insze filety) krajesz na spore, poręczne kawałki, kropisz sokiem z cytryny i posypujesz - solą i pieprzem albo przyprawą do ryb. Obsmażasz. Wcześniej podsmażasz pieczarki, soliszoddzielnie zaś cebulę, ale lekko, tylko do zeszklenia, potem do niej dodajesz trochę masła i bułkę tartą i mieszasz chwilę na ogniu. W żaroodpornym naczyniu układasz warstwę pieczarek, na to rybę, na to cebulę z bułką tartą - i zapiekasz w piekarniku.
Niektórym - np. mnie - to smakuje. Najlepsze jest - zgodnie z oryginalnym przepisem - z pstrąga, ale na takie coś szarpię się wyłącznie na wigilię (zamiast karpia, którego nie cierpię :evil: )
Smacznego :D

Masz Leniuchu :wink: . Tylko dlatego się cofnęłam, bo sama chciałam sprawdzić, oczywiście 8)
Marcelibu
 

Post » Pt lis 02, 2007 21:01

Marcelibu pisze:
Bungo pisze:Zosiu, w wątku Femki Marcelibu straszy, że panga jest zmutowana i wet odradza. Ale my się nie boimy :twisted:
Więc tak: rozmrożoną pangę (albo insze filety) krajesz na spore, poręczne kawałki, kropisz sokiem z cytryny i posypujesz - solą i pieprzem albo przyprawą do ryb. Obsmażasz. Wcześniej podsmażasz pieczarki, soliszoddzielnie zaś cebulę, ale lekko, tylko do zeszklenia, potem do niej dodajesz trochę masła i bułkę tartą i mieszasz chwilę na ogniu. W żaroodpornym naczyniu układasz warstwę pieczarek, na to rybę, na to cebulę z bułką tartą - i zapiekasz w piekarniku.
Niektórym - np. mnie - to smakuje. Najlepsze jest - zgodnie z oryginalnym przepisem - z pstrąga, ale na takie coś szarpię się wyłącznie na wigilię (zamiast karpia, którego nie cierpię :evil: )
Smacznego :D

Masz Leniuchu :wink: . Tylko dlatego się cofnęłam, bo sama chciałam sprawdzić, oczywiście 8)


Hyhy 8)
Dzięki Marecelibu :1luvu: Wypróbuje w następny piątek :D

Kociareczka

 
Posty: 3133
Od: Pon mar 13, 2006 12:44
Lokalizacja: Warszawa - Praga Północ

Post » Pt lis 02, 2007 21:10

Femka pisze:
Zowisia pisze:Zrob duzo, Femka, bo inaczej bedziesz zalowala ....
:))ja zrobilam z 3 duzych filetow i mam na zas.
:)) zo

Zowisiu, staram się od dłuższego czasu nie przytyć :D


Ha ! ja tez ! (i co z tego) ...

dzis znikla druga i ostatnia czesc ... o jejku, sama to zrobilam ???
do tej pory nie moge uwierzyc...
MNIAM ! MLASK ! SLURP ! MNIAMMMMM !
pychota.

zo
PS a Bungo gdzie ?

Zowisia

 
Posty: 6607
Od: Śro sty 10, 2007 19:58
Lokalizacja: Kraków

Post » Pt lis 02, 2007 21:23

Wredoty jedne :evil:
Wlazłam tu zobaczyć, co u Bungo, a przez was dostałam ślinotoku :twisted:

skaskaNH

Avatar użytkownika
 
Posty: 21090
Od: Pt lut 03, 2006 0:21
Lokalizacja: Kraków

Post » Pt lis 02, 2007 21:36

BUNGO ZAKłADAJ NOWY WąTEK
***** ***
Obrazek

Femka

Avatar użytkownika
 
Posty: 89662
Od: Sob mar 24, 2007 19:56
Lokalizacja: wiocha zabita dechami, ale jak malowniczo :)

Post » Pt lis 02, 2007 22:49

Zowisia pisze:
PS a Bungo gdzie ?
No właśnie???!!! 8O 8O 8O .
Marcelibu
 

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 357 gości