Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 29, 2018 11:35 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Byłam dziś u naszych dwu wetek porozmawiać o Krzysiu. Dziwią/dziwimy się, że po miesięcznej kuracji Euthyroxem, czyli syntetyczna tyroksyną, jej poziom praktycznie nie wzrósł, wolna podniosła się zaledwie o 0,01 z 1,08 do 1,09 przy normie 1-4, wolna wzrosła lekko, a cholesterol także lekko spadł. Będziemy podawać 150% dawki, zobaczymy.
Po 3-miesięcznym podawaniu Uroforce poziom magnezu jest idealny, potas ciągle na tym samym, sporo za niskim poziomie - nerki?

Zuza, pisałaś o tym Complivicie, mam to na uwadze, na razie podajemy różne preparaty na wszystko (odporność, wątroba, pierwiastki, anemię...). No i o Complivicie piszą, że pomaga na brak apetytu, a ten Krzysiowi na razie chyba nie grozi, cały czas je za dwóch.
Obrazek
Kota ['] 05.2005-12.12.2015

WĄTEK KOMENTARZOWY

Katia K.

Avatar użytkownika
 
Posty: 11388
Od: Wto kwi 18, 2006 19:17
Lokalizacja: Lublin

Post » Pt cze 29, 2018 11:49 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Trzymam kciuki za dalsze prostowanie Krzysia :)

zuza

Avatar użytkownika
 
Posty: 74549
Od: Sob lut 02, 2002 22:11
Lokalizacja: Warszawa Nowodwory

Post » Pt cze 29, 2018 22:20 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

To faktycznie dziwne, że Krzysiowi ta tarczyca nie ruszyła ... U Miszczunia wręcz odwrotnie ... po 3 tygodniach parametry przekroczyły górną granicę, teraz bierze dużo mniejszą dawkę euthyroxu ...Ehhh , czy te nasze koty nie mogą jakoś tak "książkowo" reagować :?
ObrazekObrazek

katarzyna1207

 
Posty: 4943
Od: Pt lip 03, 2009 21:58
Lokalizacja: Lublin

Post » Sob cze 30, 2018 15:11 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

No chyba nie :( Jak na nosku dziad poszedł w diabły, to w jelitach najwyraźniej się objawił :(
Dziś minęły 2 tygodnie ...

A podawałaŝ kiedyś Thiafeline?
ObrazekObrazekObrazek
JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA! I NIE ZGINIE. BARDZO DOBRA ZMIANA :ok: TAK TRZYMAĆ! :ok:
10.04. - pamiętam [*] :(
Sezon rowerowy oficjalnie rozpoczęty :)

Erin

Avatar użytkownika
 
Posty: 60821
Od: Pt cze 22, 2007 8:43
Lokalizacja: Białystok

Post » Sob cze 30, 2018 20:21 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Erin pisze:No chyba nie :( Jak na nosku dziad poszedł w diabły, to w jelitach najwyraźniej się objawił :(
Dziś minęły 2 tygodnie ...

A podawałaŝ kiedyś Thiafeline?


kogo pytasz? Katię czy mnie? Bo wątek Krzysia, ale ja co i rusz wcinam się z Miszczuniem ...Kasia, sorry ....
ObrazekObrazek

katarzyna1207

 
Posty: 4943
Od: Pt lip 03, 2009 21:58
Lokalizacja: Lublin

Post » Nie lip 01, 2018 8:13 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Ciebie, Katarzyno. Moja Pysia z tarczycą też miała problem, ale po Thiafeline ładnie się unormowało. Niestety, nie tylko z tarczycą był problem :(
ObrazekObrazekObrazek
JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA! I NIE ZGINIE. BARDZO DOBRA ZMIANA :ok: TAK TRZYMAĆ! :ok:
10.04. - pamiętam [*] :(
Sezon rowerowy oficjalnie rozpoczęty :)

Erin

Avatar użytkownika
 
Posty: 60821
Od: Pt cze 22, 2007 8:43
Lokalizacja: Białystok

Post » Nie lip 01, 2018 9:03 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Czytam, że ten Thiafeline to przy nadczynności?

Machnęłam się w poprzednim poście, oczywiście całkowita tyroksyna wzrosła niezauważalnie z 1,08 do 1,09, a wolna fT4 wzrosła z 0,76 do 0,897 (przy normie 0,5-2,6). Ale to bardzo niewiele.
Dr Dębiak napisał w usg 26.05:
Prawy płat tarczycy powiększony do 7,2 mm zaokrąglony o niejednorodnej echogeniczności - możliwe, że zmieniony guzowato. Lewy płat tarczycy bez zmian.

Czy to przerzut czy po prostu tak się ten maleńki narząd (7,2 mm to już powiększona??) po prostu psuje? No i chyba ma to wpływ na wydzielanie hormonu.
Obrazek
Kota ['] 05.2005-12.12.2015

WĄTEK KOMENTARZOWY

Katia K.

Avatar użytkownika
 
Posty: 11388
Od: Wto kwi 18, 2006 19:17
Lokalizacja: Lublin

Post » Nie lip 01, 2018 10:45 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Tak, przy nadczynności.
Oby te zmiany to nie było nic poważnego :ok:

Głaski dla całej trójeczki <3
ObrazekObrazekObrazek
JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA! I NIE ZGINIE. BARDZO DOBRA ZMIANA :ok: TAK TRZYMAĆ! :ok:
10.04. - pamiętam [*] :(
Sezon rowerowy oficjalnie rozpoczęty :)

Erin

Avatar użytkownika
 
Posty: 60821
Od: Pt cze 22, 2007 8:43
Lokalizacja: Białystok

Post » Nie lip 01, 2018 12:05 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Erin pisze:Ciebie, Katarzyno. Moja Pysia z tarczycą też miała problem, ale po Thiafeline ładnie się unormowało. Niestety, nie tylko z tarczycą był problem :(


Erin, ale Miszczunio był na granicy niedoczynności, parametry tak mu skoczyły po Euthyroxie, czyli dawka była za duża ... została zmniejszona i zobaczymy, co wyjdzie w następnym badaniu krwi ...
ObrazekObrazek

katarzyna1207

 
Posty: 4943
Od: Pt lip 03, 2009 21:58
Lokalizacja: Lublin

Post » Nie lip 01, 2018 13:22 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Aha, to sorki.
ObrazekObrazekObrazek
JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA! I NIE ZGINIE. BARDZO DOBRA ZMIANA :ok: TAK TRZYMAĆ! :ok:
10.04. - pamiętam [*] :(
Sezon rowerowy oficjalnie rozpoczęty :)

Erin

Avatar użytkownika
 
Posty: 60821
Od: Pt cze 22, 2007 8:43
Lokalizacja: Białystok

Post » Pt lip 06, 2018 12:16 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Katia K. pisze:Machnęłam się w poprzednim poście, oczywiście całkowita tyroksyna wzrosła niezauważalnie z 1,08 do 1,09, a wolna fT4 wzrosła z 0,76 do 0,897 (przy normie 0,5-2,6). Ale to bardzo niewiele.
Dr Dębiak napisał w usg 26.05:
Prawy płat tarczycy powiększony do 7,2 mm zaokrąglony o niejednorodnej echogeniczności - możliwe, że zmieniony guzowato. Lewy płat tarczycy bez zmian.

Czy to przerzut czy po prostu tak się ten maleńki narząd (7,2 mm to już powiększona??) po prostu psuje? No i chyba ma to wpływ na wydzielanie hormonu.

Że tak zacytuję swoje przemyślenia. Na wydzielanie może i ma wpływ, ale on dostaje przecież gotowy hormon, więc dlaczego jego poziom we krwi prawie nie wzrasta?
Od środy daję mu odrobinę pasty Karenal Pet. Piszą, że pasta jest "smakowita", hmm, Krzyś tak chyba nie uważa. Więc jest to kolejna rzecz, którą muszę przemycać w jedzeniu. Zobaczymy, czy wzrośnie dzięki temu potas.
Kadr taki sobie, ale Krzyś jest:
Obrazek
Obrazek
Kota ['] 05.2005-12.12.2015

WĄTEK KOMENTARZOWY

Katia K.

Avatar użytkownika
 
Posty: 11388
Od: Wto kwi 18, 2006 19:17
Lokalizacja: Lublin

Post » Pt lip 06, 2018 12:37 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Katia K. pisze:
Katia K. pisze:Machnęłam się w poprzednim poście, oczywiście całkowita tyroksyna wzrosła niezauważalnie z 1,08 do 1,09, a wolna fT4 wzrosła z 0,76 do 0,897 (przy normie 0,5-2,6). Ale to bardzo niewiele.
Dr Dębiak napisał w usg 26.05:
Prawy płat tarczycy powiększony do 7,2 mm zaokrąglony o niejednorodnej echogeniczności - możliwe, że zmieniony guzowato. Lewy płat tarczycy bez zmian.

Czy to przerzut czy po prostu tak się ten maleńki narząd (7,2 mm to już powiększona??) po prostu psuje? No i chyba ma to wpływ na wydzielanie hormonu.

Że tak zacytuję swoje przemyślenia. Na wydzielanie może i ma wpływ, ale on dostaje przecież gotowy hormon, więc dlaczego jego poziom we krwi prawie nie wzrasta?
Od środy daję mu odrobinę pasty Karenal Pet. Piszą, że pasta jest "smakowita", hmm, Krzyś tak chyba nie uważa. Więc jest to kolejna rzecz, którą muszę przemycać w jedzeniu. Zobaczymy, czy wzrośnie dzięki temu potas.
Kadr taki sobie, ale Krzyś jest:
Obrazek


Krzysiu :1luvu: :1luvu: :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Avatar użytkownika
 
Posty: 43954
Od: Pt cze 01, 2012 10:06
Lokalizacja: Sosnowiec


Adopcje: 3 >>

Post » Pt lip 06, 2018 12:50 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Krzychu, nie utrudniaj "mamełe" życia...

zuza

Avatar użytkownika
 
Posty: 74549
Od: Sob lut 02, 2002 22:11
Lokalizacja: Warszawa Nowodwory

Post » Pt lip 06, 2018 21:03 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

:1luvu:
ObrazekObrazek
[ObrazekObrazek
wełniankowo u Tulinka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=174914[/color]

alessandra

Avatar użytkownika
 
Posty: 21704
Od: Pon maja 07, 2007 13:04
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Post » Nie lip 08, 2018 10:33 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Powolutku...

Krzyś, jak Krzyś, takich zdjęć ma pełno. Ale ten bohater drugiego planu...
Obrazek
... który odwrócił się do nas d..., po tym, jak obraził się za opiernicz, który dostał za bicie Niuni i Synunia :?

zuza pisze:Krzychu, nie utrudniaj "mamełe" życia...

Jeszcze, o dziwo, nie pomyliło mi się co, kiedy i w jakiej ilości: 3 tabletki do miażdżenia (raz 3/4, raz połówka, raz cała), jeden gotowy proszek, dwa pastodżemy i ta krew...
Obrazek
Kota ['] 05.2005-12.12.2015

WĄTEK KOMENTARZOWY

Katia K.

Avatar użytkownika
 
Posty: 11388
Od: Wto kwi 18, 2006 19:17
Lokalizacja: Lublin

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Lubię czytać, MollyiJacek, Salem 11 i 17 gości