Niegrzeczna kotka...pomocy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2017 14:46 Niegrzeczna kotka...pomocy

Witam, od kilku dni mam w domu mala ok 3-4miesieczna kotke, zostala znaleziona na mrozie i zabrana przez wolontariuszke do dt stamtąd(po tygodniu) do mnie. Kotka przez pierwszy dzien zfazyla sie zaaklimatyzowac, po 2 godz juz brykala jak torpeda, bawila sie. W nocy przyszla do lozka i cala noc lazila mi i partnerowi po głowie, lizac i obgryzajac cale nasze twarze. W dzien pol na pol spi i broi. Wyjechałam na weekend a kot zaczal robic pieklo partnerowi. Wlazi na wszystko, jest niegrzeczna, wyjad mu obiad z jego talerza jak nie widzi. Do tej pory korzystala z kuwety nienagannie, a dzis podczas mojej nieobecnosci zlala sie na kanape. Narzeczony sie z nia bawi i stara dawac z siebie wszystko ale jest juz wykonczony niewyspaniem.
Kotka jest jeszcze przed wizyta u weta. Jade w przyszlym tygodniu. Sterylizacja dopiero na poczatku marca podczas akcji.
Moje pytanie.... co robic zeby ja troche uspokoic, bo jak dalej tak bedzie to partner mi ja eksmituje.pomocy!

Catherina101

Od: Sob lut 04, 2017 14:27

Post » Sob lut 04, 2017 15:51 Re: Niegrzeczna kotka...pomocy

To jest kocie dziecko, trzeba cierpliwie przeczekać.
Dla każdego kociarza takie zachowanie malucha to normalka.
Trzeba pilnować własnego jedzenia, zabezpieczyć kanapę, póki nie opanuje kuwety (może już sterylka potrzebna?), wykombinować zabawki, które ją zajmą na dużej.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie lut 05, 2017 1:06 Re: Niegrzeczna kotka...pomocy

Moim zdaniem 3miesieczna kotka ma juz opanowana kuwete a to ze nasikala na kanape to swiadczy ze cos jej nie odpowiada i w taki spsob daje znac moze tez by c chora

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt lut 10, 2017 17:44 Re: Niegrzeczna kotka...pomocy

Też bym się poważnie zainteresowała tymi sikami, a konkretnie przyczynami. Kuwetowy kot bez przyczyny nie szcza byle gdzie, nawet jak ma 3 miesiące.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56