Mój kot przestał być głodomorem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2017 13:13 Mój kot przestał być głodomorem

Moją kotkę znalazłem na śmietniku brudną i zziębniętą. Od samego początku była głodomorem, zjadłaby wszystko i wszędzie co tylko znalazła zdatnego do spożycia. Uciążliwe było ciągłe zdejmowanie jej z blatu czy brak możliwości zostawienia na stole jakiegokolwiek jedzenia. To co się jej nasypywało/nakładało zjadała wszystko nawet jeśli była to za duża ilość. Pewnego dnia (gdy miała już z 5 miesięcy) to wszystko się skończyło. Kiedy nasypywaliśmy jej jedzenie podbiegała, wąchała i zostawiała, zjadała po jakiejś godzinie. I tak jest z kolejnymi posiłkami. W pewnym sensie mnie jestem spokojny, że się zadomowiła i wie, że zawsze może liczyć na porcję jedzenia. Aczkolwiek z drugiej strony martwi mnie to, ponieważ stała się również spokojniejsza. Czy ona po prostu staje się dorosłym kotem i przestaję być kociakiem? Myślę, że to dość głupi temat, lecz będę spokojniejszy o nią jeśli mi ktoś napiszę, że wszystko z nią w porządku :D :ok:

Marcastudio

Od: Sob sty 28, 2017 13:02

Post » Nie sty 29, 2017 11:22 Re: Mój kot przestał być głodomorem

Zanim Twój kot całkiem przestanie być głodomorem, przestudiuj temat, czym żywić kota, i ustaw jej jedzenie na zdrowe, a nie marketowe. Kiedy kot zrobi się wybredny, znacznie trudniej będzie go odzwyczaić od byle jakich karm.

viewtopic.php?f=1&t=157312
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lut 28, 2017 18:53 Re: Mój kot przestał być głodomorem

U mnie taka sytuacja oznaczała prawdopodobnie pierwszą rujkę. Prawdopodobnie, bo nie byłam nią wtedy u weterynarza, ale czasowo się zgadza. Od tamtej pory i po sterylizacji je znowu jak szalona :) Czytałam gdzieś, że kotki podczas rui właśnie mało jedzą, bo są nastawione na prokreację.

bunysia

Od: Pt gru 02, 2016 13:29