Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jozefina1970 pisze:Mogę coś podesłać? To tego pana tak lubisz?
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... i0jUbmdauw
casica pisze:Kurczak biega jak oszalały i pokazuje na brzuszek, że pusty on zupełnie, zaraz za nim biegnie Dżygit i też pokazuje, też na brzuszek. Udaję, że nie rozumiem
gatiko pisze:casica pisze:Kurczak biega jak oszalały i pokazuje na brzuszek, że pusty on zupełnie, zaraz za nim biegnie Dżygit i też pokazuje, też na brzuszek. Udaję, że nie rozumiem
I nagle przestała rozumieć język... kurzy, Katarzyna niedobra
Ucałowania dla kur, kotełków i casicy
casica pisze:Można, ale zanurzać po kawałku, nie smarować
casica pisze:Ogłuchła tak, dzisiaj o 6.30 też byłam głucha i podła
casica pisze:To poszłam całować drób i inne zwierzątka, dziękujemy
casica pisze:Chyba mam zamkniętą listę.
Półmisek z wędlinami i zimnym mięsiwem:
Szynka, baleron, biała kiełbasa (pieczona i gotowana), dojrzewająca polędwica wołowa, pasztet, kurczak faszerowany, kaczka aromatyczna czyli prawie po pekińsku; zastanawiam się czy nie dołożyć czegoś włoskiego*
Jajka faszerowane w skorupkach, na ciepło
Jajka faszerowane na zimno. Waham się pomiędzy nadzieniem z krabów (ale tylko jeśli dostanę mięso dobrej jakości), a farszem na bazie wątróbki i czarnych trufli, z Porto - na podstawie przepisu na pasztet z wątróbek w galarecie.
Vitello tonnato
Galaretka cielęca
Majoneziki z łososia
Żurek
Masło ostre, jednak jedno bo maslo sardelowe ma zbyt agresywny smak
Sos tatarski
Ogórki, pomidory itp.
I chyba wystarczy. Planowałam też suflet i budyń, ale to już chyba nadmiar na 5 osób? Może więc zrobię słodki suflet w ramach deseru (pomarańczowy z cointreau?)? A budyń z sandacza podam gościom w poniedziałek?
.
gatiko pisze:casica pisze:Ogłuchła tak, dzisiaj o 6.30 też byłam głucha i podła
Nie jest jeszcze z Tobą AŻ tak źle, skoro potrafisz "TO" zauwazyć.casica pisze:To poszłam całować drób i inne zwierzątka, dziękujemy
Wyobraziłam sobie, jak pochylasz się nad... kurzym dziobem
Wszystkiego dobrego . Ba! najlepszego dla Was
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 311 gości