nasze wątki:
viewtopic.php?f=1&t=138470 - cz. 1
viewtopic.php?f=46&t=152317 - cz. 2
viewtopic.php?f=46&t=155889 - cz. 3
viewtopic.php?f=46&t=162358 - cz. 4
Kotinowo wita i zaprasza na kolejne spotkania z mieszkancami Kotinowa

Szczegółowa historia każdego naszego kota i psa została opisana na wcześniejszych wątkach

Tysia vel Tysiaczek (14 lat) - pojawiła się u nas 13 lat temu,
Tak wyglądała w chwili przybycia .................................. a tak wygląda teraz

Jak ona to robi, nic się nie zmienia

była wyjątkowo tolerancyjną zastępczą mamą dla niesfornej Tosi

Tosia – 12 lat temu jako 3 miesięczne kocie trafiła do nas z działek, ma kocie ADHD i jest bardzo inteligentna
..... 2004 r. ...................................................................................... 2016

Tola - Jest u nas od 2005, ma ok. 12 lat, zwana też Namolniaczką, uwielbia mojego męża oraz … ciepełko.
Przed innymi kotami brani się przeraźliwie głosno miaukoląc.
..... 2004 r. ................................................................................................................................... 2016

Dziunieczkę wykupiłam z pseudo-hodowli (chyba) w 2011. Ma nawet papiery. Dzisiaj to 8-letnia kotulka.
To bardzo wrażliwa i delikatna koteczka, lubi być blisko człowieka, rozumie prawie tyle co pies, ostatnio spi leżąc na mojej głowie

........ 2008

....... 2016

Cynamon trafił do nas w 2011 r., to duży oryginalnie ubarwiony kocur w typie brytyjskiego krótkowłosego kremowego.
Jego aklimatyzacja trwała bardzo długo, ale w koncu po 5 latach mogę z czystym sumieniem powiedziec, że kocurek czuje się jak na swoich włosciach.
Lubi przesiadywac na kolanach i spac w łożku obok swoich ludziow.
Cymek to kot gentelman, zawsze ustępuje kocicom, ale Tymiemu już parę razy postawił się – byłam z niego bardzo dumna

Kiedy do nas trafił zrobiłam dla tego bojaźliwego kota osobistą kawalerkę …

...... 2016
teraz cała chata jest jego !!

W 2014 przygarnęłam Tillkę, szylkretkę ok. 3-4 letnią (?)… miała być tymczasem, ale tak jak Cymek została na stałe
Jej aklimatyzacja trwała bardzo krótko. Lubi, bardzo lubi jesc i pakuje się ciągle na kolana

Dopiero na tych zdjęciach zobaczyłam jak Tilla upasła się u nas … Kurczaki pieczone, muszę cos z tym zrobic … obowiązkowo

............................. 2014

……………………… 2016

W maju pojawił się u nas Tymi - biały persopodobny długowłosy, zaaklimatyzował się bardzo szybko.
Kiedys, gdzies przeglądałam cos w Internecie, zobaczyłam, oczy w słup postawiłam i … zadzwoniłam. Nazywał się Kinder i postanowiłam być dla niego DT.
Ale kot miał inne zamiary

Sama jeszcze nie byłam pewna czy to kot dla mnie, dla nas, do naszego stadka ?

Ale Tymi nie miał takich wątpliwości … i zaczął od Dużego … po kilku dniach mąż stwierdził, że „no, chyba go już nie oddasz” i nie brzmiało to jak pytanie …

Ale ostatecznie kupił sobie nasze serca swoim stosunkiem dla naszego 1,5 rocznego wnusia. Bawi się z nim bardzo ładnie i jeszcze ani razu go nie zadrapał …

Kto wywala kota wychowanego z dzieckiem ?!!!

tak wyglądał na początku maja br ....

a tak teraz

Tymi znowu ma stan zapalny oczek. Przemywam je parę razy w ciągu dnia i wpuszczam kropelki – 2-3 razy dziennie. Po 2 tygodniach mamy kontrolę u okulisty …
Okazało się. że Tymi jest kotem obsługiwalnym. Wprawdzie broni się, wrzeszczy i wyrywa, ale jeszcze ani razu nie użarł mnie ani nie podrapał

To nie głupi kocurek, bo im częściej mu zapuszczam kropelki tym mniejszy stawia opór – widac kocina czuje ulgę

Tymi - luzak całą paszczą ... nie ma miejsca, w którym już nie bywał ....

Wannę też mają ok

Na koniec Fitus – przewodnik kotinowego stada

Lat temu 11 wyglądał tak

a teraz …

Fitus miał zrobionego usg pęcherza i przy okazji całego brzuszka – nic niepokojącego nie ma. Uffff
Nie zdecydowałam się na podawanie mu hormonów. Na razie to jego posikiwanie (podczas głębokiego snu) nie jest specjalnie uciążliwe … trochę częściej „chodzi” pralka.
Jak będzie więcej posikiwał, to na noc będę mu zakładac pampersy, bo często spi z nami w łóżku
Kocie miejscowki ... na wysokosciach

Stół też jest dobry do wylegiwania się ...

Hipnotyzowanie chrabąszcza .... Tilla i Tymi

Tyle na początek wątku 5-ego

Nieustannie zapraszam Cioteczki …

- te, które goszczą stale w Kotinowie

- te, które zaglądają do nas tylko od czasu do czasu

- a nawet te, które zaglądają po cichu

Bez Waszej tu obecności ten wątek nie miałby racji bytu

A więc rozsiądzcie się wygodnie i oglądajcie, czytajcie … wszelkie rady i … podziwianie też mile widziane