Miczka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2016 15:53 Miczka :)

Cześć oto mója kotka :ObrazekObrazekObrazekObrazek

Czy ktoś mogłby się wypowiedzieć czy może być to mieszanka dachowca z kotem brytyjskim pręgowanym? Z góry dziękuje za odpowiedz, postaram sie coś wiecej o niej napisać w wolnej chwili

bandyta52

Od: Sob mar 12, 2016 15:29

Post » Sob mar 12, 2016 19:49 Re: Miczka :)

bandyta52 pisze:Czy ktoś mogłby się wypowiedzieć czy może być to mieszanka dachowca z kotem brytyjskim pręgowanym? Z góry dziękuje za odpowiedz, postaram sie coś wiecej o niej napisać w wolnej chwili

To może być wszystko ;) Jak u każdego kota niewiadomego pochodzenia, ale na moje oko nie wygląda zbyt brytyjsko ;)
Jest za to piękna w zwyczajny sposób i ma bardzo przyjemny wyraz pyszczka.
Skąd pomysł, że ma domieszkę krwi brytyjczyka?

i witaj na Miau :201458 :)
Obrazek

kashucha

Od: Pon paź 06, 2014 14:10

Post » Nie mar 13, 2016 15:29 Re: Miczka :)

Tak, to może być brytyjski pręgowany. Mam kotkę dachowca, z na karcie weterynaryjnej jest wpisana rasa europejski krótkowłosy, więc różnie to z tymi kocimi rasami bywa :201461
Mrusia

Zorka

Od: Pon lis 30, 2015 17:35

Post » Nie mar 13, 2016 15:46 Re: Miczka :)

Zorka pisze:Tak, to może być brytyjski pręgowany. Mam kotkę dachowca, z na karcie weterynaryjnej jest wpisana rasa europejski krótkowłosy, więc różnie to z tymi kocimi rasami bywa :201461

wpis na karcie weterynaryjnej jest wpisem a nie dokumentem rasowości kota :wink:
tak więc poprawna odpowiedź na zadane przez autora postu pytanie brzmi - nie może być to brytyjski pręgowany, nie wiadomo czy jest to jakaś mieszanka, jest kotem domowym i do takiego jest podobny :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie mar 13, 2016 22:54 Re: Miczka :)

Zorka pisze:Tak, to może być brytyjski pręgowany. Mam kotkę dachowca, z na karcie weterynaryjnej jest wpisana rasa europejski krótkowłosy, więc różnie to z tymi kocimi rasami bywa :201461

Tak z czystej ciekawosci: po czym to stwierdzilas? Bo kot moim zdaniem w ogole nie odpowiada standardowi rasy i nie widze osobiscie tam nic z brytyjczyka.
A europejski krotkowlosy to (przynajmniej w Polsce, gdzie nie ma hodowli europejczykow) po prostu okreslenie kota domowego.
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25