♥ Sara, Maja, Gucio i Pusia ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 25, 2014 20:54 ♥ Sara, Maja, Gucio i Pusia ♥

Witam. Jestem tu dość nowa, więc najpierw się przedstawię. Jestem Zuzia, mam 16 lat i jestem szczęśliwą właścicielką kotów nie od dziś :). Otóż może opiszę całą historię jak koteczki wymienione w tytule znalazły się w moim domu. Zaczęło się od tego, że ok. 3 miesiące temu pod nasz dom przypałętała się drobna, wychudzona, brudna kotka. Najpierw daliśmy jej jeść, potem ją odrobaczyliśmy i umyliśmy. Po wizycie u weta kotka okazała się zdrów jak ryba :). Po niecałym miesiącu, pod koniec wakacji przyniosła nad do domu trzy małe kulki - swoje dzieci. Podejrzewaliśmy, że nasza kotka została mamą, gdyż brzuszek jej zwisał i miała powiększone sutki. Tak więc cała gromadka została u nas. Sara dzielnie wykonuje rolę matki i wzorowo się zajmuje swoimi dziećmi. Niestety, a może nawet stety, w najbliższą sobotę dwie siostrzyczki idą do nowego domku - Pusia i Maja. Mam nadzieję, że będą się miały tam dobrze :). Ze mną na szczęście zostaje kocurek - Gucio. Mała rozrabiaka, najbardziej piskliwy i domagający się jedzenia. Zawsze 1 jest przy misce. :kotek: :kotek: :kotek: Maja z początku była bardzo wystraszona, najmniejsza, uciekała jak tylko chciałam ją wziąć na ręce, ale już dziś sama do mnie przybiega i patrzy się na mnie swoimi ślicznymi oczkami. Pusia była największa z całej gromadki - najgrubsza, najwięcej jadła, prawdopodobnie urodziła się pierwsza :D :D . Może teraz tak trochę zdjęć :201461

Oto Sara: szczęśliwa mamusia
Obrazek

Pusia i Gucio (Pusia biała, Gucio czarnulek)
Obrazek

Maja - najdrobniejsza i najbardziej płochliwa
Obrazek

Sarunia oczywiście za miesiąc jest umówiona na sterylizację, gdyż nie chcemy żeby szerzyła się kocia bieda, której i tak jest bardzo dużo na świecie :(. Na razie mamusia ma kwarantanne i cały czas siedzi w domu.

zuziaczek_69

Od: Wto wrz 16, 2014 14:06

Post » Czw wrz 25, 2014 21:16 Re: ♥ Sara, Maja, Gucio i Pusia ♥

Śliczności :201446
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 26, 2014 19:00 Re: ♥ Sara, Maja, Gucio i Pusia ♥

kicikicimiauhau, a dziękuję :D To małe rozrabiaki :D A siostrzyczki jutro jadą do nowego domku :) Mam nadzieję, że będzie się im dobrze powodzić :kotek: :kotek:

zuziaczek_69

Od: Wto wrz 16, 2014 14:06