Perełkowo 9: Perełka, Chester, Śnieżuś. Puszynka za TM [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 14, 2014 11:09 Perełkowo 9: Perełka, Chester, Śnieżuś. Puszynka za TM [*]

Dzień dobry wszystkim!
9 wąteczek czas nam zacząć, a więc przedstawimy się pokrótce:

Gospodyni: panna Perełeczka :1luvu:
Obrazek

Aktualnie chorująca chomisia Puszynka :1luvu:
Obrazek

Bialutki chomiś Śnieżuś :1luvu:
Obrazek

No i ich Duża - czyli Magda, czyli ja :)

Przedstawimy też zwierzaki mojego TŻa Rafała, a więc:

Kocurro brytyjski Szarusik :1luvu:
Obrazek

I chomiś dżungarski Popiołek :1luvu:
Obrazek

Nasza historia zaczęła się niemal rok temu, a przeczytać ją można tu: viewtopic.php?t=157014
Już niedługo minie rok, odkąd Perełeczka jest ze mną :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zapraszamy do czytania, pisania, komentowania i czujcie się jak u siebie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie wrz 14, 2014 13:17 przez Spilett, łącznie edytowano 12 razy

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lip 14, 2014 11:15 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

To grzecznie z dziewczynkami się przywitamy ! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 14, 2014 11:22 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Hejka dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lip 14, 2014 11:22 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Cześć Ewuś, cześć Basiu - rozgośćcie się :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No i super :)
Teraz idę do sklepu po jakieś amciu, a potem opiszę trochę nasz wyjazd (foty ma Rafał więc na razie bez nich) i ogarnę trochę pokoik. Potem zrobimy u niego barf, bo został dla kotałka ostatni woreczek, i pojechamy odebrać małą Puszynkę od Agusi :1luvu:

Spilett

Post » Pon lip 14, 2014 11:23 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Czeeeeść! :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon lip 14, 2014 11:23 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Cześć Arielciu z Melisią :1luvu:

Spilett

Post » Pon lip 14, 2014 11:25 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Witamy się i my :) <3
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 14, 2014 11:28 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Hej,hej,hej <3 <3 <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lip 14, 2014 11:31 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

dziędomrrry :)

odespałaś troszkę już skoro dzień wolny?

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Pon lip 14, 2014 12:22 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Jesteśmy :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lip 14, 2014 12:27 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Też się witam :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pon lip 14, 2014 12:32 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Witajcie dziewczęta :1luvu:

Tak, wyspałam się, całe szczęście :) Niestety jutro do pracy, ale nie można mieć wszystkiego :)

Spilett

Post » Pon lip 14, 2014 12:54 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Witamy się w nowym wąteczku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Pon lip 14, 2014 12:56 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Mry mry :1luvu:

Spilett

Post » Pon lip 14, 2014 13:41 Re: Perełkowo 9 zaprasza! ♥♥♥

Ok, zjadłam, robię pranko, kot ma już drewniany żwirek, można opowiadać.

Jak Magda zwiedza świat, czyli wrocławskie dzieci w Warszawie.

Dzień 1, sobota.

Autokar był o 4 rano, więc zerwaliśmy się jeszcze przed świtem, coby na niego zdążyć. Oczywiście ludzi było w ciul i troszkę, ale udało nam się zająć miejsca na górze, na samym przodzie nad kierowcą. Widoki fajne, aczkolwiek o tej porze ciężko było nie zasnąć. Byłam dzielna przez jakieś 1,5h, a potem zamknęły mi się oczy i... Tak sobie przysypiałam i się budziłam co jakiś czas, ale siedzenia w autokarze uniemożliwiały wygodne rozłożenie się, także okropnie bolała mnie szyja :roll: Miała być też klimatyzacja, ale zamiast tego dmuchało tak zimne powietrze, że było nam obojgu autentycznie zimno i musieliśmy się przykrywać. Abyśmy nie byli zbyt szczęśliwi, ok. 6 rozpadało się bardzo mocno i padało aż do Warszawy, więc praktycznie nic nie było widać.

Ok, przyjechaliśmy do Warszawy. W strugach deszczu wysiadamy, znajdujemy metro. W metrze sucho, ale trzeba bilet kupić - ale fajne są te bramki, bierze bilet, pomieli i wypluwa :ryk: Sam pociąg jechał szybko, więc w jakieś 10 minut znaleźliśmy się na Dworcu Gdańskim, skąd tramwajem dojechaliśmy do zoo.
Fajne zoo, od wejścia już czerwonaki, misie polarne i pingwinki. Co mnie zaskoczyło to to, że dużo wybiegów znajduje się tak naprawdę na wyciągnięcie ręki, zwierzaki są tak blisko, można je dokładnie obserwować. To było bardzo fajne, mimo tego deszczu najbardziej spodobała mi się gepardzica Afra, która zaaferowana czymś biegała tuż przy szybie, tak że widziałam jej nosek :1luvu: Inne zwierzaki też ciekawe, mały nosorożec Byś, ptaszarnia i hala wolnych lotów, gdzie jeden mały wikłacz usiadł mi na ramieniu :1luvu: Wyspa lemurów z fajniastymi drzewami dla nich do skakania, słonie walczące na trąby i spychające się nawzajem, kotek argentyński :1luvu:
Nie wiedziałam, co to jest, ale jest wielkości kota i przesłodkie - o, takie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kot_argenty%C5%84ski
Udało mi się pogłaskać osiołki i jakiegoś dziubka wielkości gęsi, bo przysnął i nie zauważył :) Jeden z pingwinków chciał zjeść mój palec, a kogutowi w Baśniowym Zoo ciągle się chciało piać :)

Gdy już obleźliśmy całe zoo, moje sandały były przemoknięte do nitki, bo koło 12 rozpadało się jeszcze bardziej. Nic to, chlupiąc wodą w butach poczekaliśmy na tramwaj, pojechaliśmy sobie na Stare Miasto, ale deszcz nie zachęcał do zwiedzania. Więc z powrotem na metro i do Centrum. Jak zobaczyłam Pałac Kultury to myślałam, że to jest jakaś podrzędna budowla, w ogóle nie wygląda to jak pałac 8O Chcieliśmy iść do Muzeum w środku, ale było zamknięte. No więc koniec końców znaleźliśmy się w Złotych Tarasach, mimo że galerii handlowych ci u nas dostatek.

Galeria jak galeria, sklepy jak sklepy. Tyle, że wielkie, ze 2 razy większe od naszej Magnolii. ALE ILE TAM BYŁO LUDZI! Matko kochana, myślałam że mnie zdepczą, zmiażdżą i pogryzą. Tyle ludu... Moja koszulka totalnie przemokła, więc byłam zmuszona kupić sobie nową, na szczęście wzięłam pierwszą lepszą z brzegu i była dobra. Stwierdziliśmy, że pora coś zjeść. Pojechaliśmy na górę, zamówiliśmy pizzę i czekamy. I czekamy, i czekamy, i czekamy! Ja w międzyczasie upolowałam wolny stolik (co wcale nie było łatwe, bo ludu w ciul) a Rafał czekał na pizzę. Łącznie czekaliśmy 40 minut a pizza była taka sobie, więc kupiliśmy sobie po soku i tym jakoś się zapchaliśmy. Niechętnie wróciliśmy na deszcz, w złym humorze i zniechęceni do wszystkiego. Pojechaliśmy metrem na Ursynów, a stamtąd na piechotę do naszego noclegu. Nie było to daleko, jakieś 20 minut spacerkiem, ale w tamtych warunkach wydawało mi się to niekończącą się drogą przez mękę :D Nogi mi odpadały a deszcz wciąż padał. W Żabce wzięliśmy sobie jakieś jedzonko na kolację i w końcu dotarliśmy do hostelu. Pokój był na 7 piętrze, a z okna widać było tor Wyścigów Konnych (bez koni). Prysznic (musiałam 10 minut szorować stopy, bo tak się pobrudziły od mokrych sandałów) i chcieliśmy o 20:25 obejrzeć sobie Piratów z Karaibów - bo telewizorek w pokoiku był. Ale nie dotrwaliśmy :ryk:

Spilett

[następna]