Szprot i Pani Pirat :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 09, 2014 15:35 Szprot i Pani Pirat :)

Cześć,
Trochę podczytuję forum, postanowiłam się przywitać i moje czterołape stadko.
Ostatnio było wiele rotacji i jak na razie stan na dzień dzisiejszy są u mnie Szprot i Pani Pirat.
Nigdy nie byłam kociarą, zawsze przy boku miałam psa, w rodzinnym domu mieszka mój pierwszy pies beagle Fanta ale w listopadzie wszystko stanęło na głowie :) Wracając koło piątej rano do domu usłyszałam miauczenie, rozglądałam się uważnie i oto pojawił się Szprotek, siedział na rurze niedaleko balkonu na pierwszym piętrze kamienicy, niewiele myśląc wspiełam się na okienne kraty i porwałam małą kulę, niefortunnie łapiąc się mało stabilnej rury i tak razem spadliśmy z jakiś sześciu metrów. Leżąc obolała w łóżku nie odstępował mnie na krok i to chyba przypieczętowało decyzję :) Kocisko trafiło do mnie jeszcze za psich czasów papillona Mike'a, który zamieszkał u mnie jesienią na stałe.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety Majki od urodzenia cierpiał na bardzo poważną wadę serca więc każdy dzień był na wagę złota, nie sądziłam jednak, że opuści mnie już w lutym. Zrobiło się trochę pusto, Szprot zrobił się dostojniejszym, mniej rozbrykany więc snułam plany o drugim zwierzaku. Znajomi zadzwonili do mnie, że jest do adopcji kotka łudząco podobna do mojego kota, w tym samym wieku, dostałam też informację o rodzeństwie, które udało im się wyleczyć z kociego kataru. Po krótkiej rozmowie podjęłam decyzję, dziewczyny od adopcji wybrały się na trip rozwożąc całą trójkę po Polsce. Zamiast szarej, serce skradła mi czarno-biała kotka z charakterkiem, która w wyniku kociego kataru straciła oczko. Domyśliłam się, że będzie ciężej znaleźć jej dom niż kotu o normalnym wyglądzie.
Pani Pirat to chyba robocze imię, jednak mała cwana kotka wkradła się do domu w oka mgnieniu. :lol:

Obrazek
Obrazek

To tak w "skrócie" o nas :) Trochę podczytuję forum i postanowiłam się przywitać

Niestety przyszło mi się przywitać na samym początku w wątku "zaginione/znalezione", gdyż zaginęła kotka mojej siostry i jesteśmy w trakcie poszukiwań. Jesteśmy dobrej myśli i czekamy aż zguba się odnajdzie. :)

ale_gach

Od: Czw maja 08, 2014 15:58

Post » Pt maja 09, 2014 19:12 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Witaj. Piękne, piękne zdjęcia... czym robione ? Modele piękni, rozbrajający ... dodaję do ulubionych.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Pt maja 09, 2014 22:47 Re: Szprot i Pani Pirat :)

a dziękujemy, próbuję się wdrożyć w forum, ale chyba nie będzie to proste :)

Zdjęcia głównie robię telefonem. Wynika to głównie z zasady, że szewc bez butów chodzi, choć czasem się trafi canon i średni format analogowy :)

Pozdrawiamy

Obrazek

ale_gach

Post » Sob maja 10, 2014 21:02 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Boooże, ależ piękne, pięęękne!

bea3

Post » Nie maja 11, 2014 7:43 Re: Szprot i Pani Pirat :)

A wdrożenie się w forum to nic trudnego, zresztą - wklejasz już zdjęcia, to duży krok naprzód :mrgreen:

bea3

Post » Wto maja 13, 2014 17:15 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Dzień dobry :)

bea3

Post » Sob maja 31, 2014 7:07 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Hop hop, jeszcze tu ktoś jest ? Ktoś i kot ? :kotek:

bea3

Post » Sob maja 31, 2014 19:52 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Zdjęcia rewelacyjne, masz talent ........no i widać że koteczek kocha pańcię a pańcia kocha kotka......prosimy o więcej zdjęć....

ulola

Od: Śro lut 04, 2009 17:33

Post » Nie gru 28, 2014 20:14 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Troszkę się przypomnimy :)
Koty zyskały nowego kumpla papillona Kosmo :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

czasem uda nam się wyskoczyć za miasto i wtedy dopiero mam prawdziwe bestie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pozdrawiamy :201461

ale_gach

Post » Pon sty 05, 2015 19:59 Re: Szprot i Pani Pirat :)

Pani Pirat przecudna...
Kocham pingwinki w związku z tym trafiają mi się bure, albo biało bure :evil:
Fajna gromadka, świetne zdjęcia
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36