Rozłąka z kotem na 4 miesiące - prośba o pomoc

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 10, 2013 17:33 Rozłąka z kotem na 4 miesiące - prośba o pomoc

Witam!

Pisze do was z prośbą o pomoc. Za tydzień wracam do domu z zagranicy, po 4 miesiącach. Mam 2 sliczne kotki pers. Strasznie mocno stresuje mnie spotkanie z nimi. Jestem z nimi od 3 lat. I mam pytanie do was, czy moga mnie nie poznać? Na co mam sie przygotowac?

Nie chce aby chowały sie po katach i stresowały sie niepotrzebnie przeze mnie.

Z góry dziekuje za pomoc.

Adam

adamus1977

Od: Sob paź 10, 2009 7:42

Post » Wto gru 10, 2013 18:14 Re: Rozłąka z kotem na 4 miesiące - prośba o pomoc

Poznają Cię na bank.
Ale mogą być obrażone, więc nic na siłę.
Pamiętam jak opiekowałam się kotem znajomej, która wyjechała na dwa miesiące.
Myślała, że po powrocie kot rzuci się radośnie do niej na powitanie, a on ją totalnie olał i nawet przywiezionych przysmaków nie chciał, choć ode mnie wziął.
Mój pierwszy kocur z kolei, nie był obrażony w ogóle po mojej sporo dłuższej nieobecności.
Tak czy inaczej, po kilku dniach powinno im przejść. No chyba, że wyjątkowo pamiętliwe się okażą :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro gru 11, 2013 13:40 Re: Rozłąka z kotem na 4 miesiące - prośba o pomoc

Przede wszystkim zachowaj dystans :wink: niech to one zdecydują kiedy przyjdą do ciebie an mizianki. To dla nich nowa sytuacja i muszą to gruntownie przemyśleć ;)
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13