Mam na imie KATO :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 07, 2013 16:12 Mam na imie KATO :)

Witam wszystkich, mam przyjemność przedstawienie 4 miesięcznego Kato, wzięty z DT we Wrocławiu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kibic REALU :D

Obrazek
ogladanie mumi, prawie jak sfinx :D
Ostatnio edytowano Pt lis 08, 2013 9:05 przez kokonGW, łącznie edytowano 1 raz

kokonGW

Od: Czw lis 07, 2013 15:56

Post » Czw lis 07, 2013 17:02 Re: Mam na imie KATO :)

Witaj kokonGW i Kato :) Cudny jest i zdecydowanie lubi oglądać telewizję :lol:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Czw lis 07, 2013 19:34 Re: Mam na imie KATO :)

haha moj tez tv oglada :)
fajna ciapa :)

sandyy

Od: Pon lis 04, 2013 18:48

Post » Pon lut 17, 2014 14:47 Re: Mam na imie KATO :)

witam wszystki ponownie, Katoo rosnie :) ale pojawił sie problem, a mianowicie Katoo coraz czesciej nie zalatwia sie do kuwety a do tego nie przejmuje sie tym czy ktos jest w domu. jest wykastrowany. Probowałem nawet rozsypywac sucha karme na łóżka nie pomaga. pomocy!!!!! bo juz nie mam pomyslu

kokonGW

Post » Pon lut 17, 2014 15:57 Re: Mam na imie KATO :)

Witam
też miałam ten problem z moim pierwszym kotem. Przyczyny mogą być bardzo różne. Przede wszystkim należy wyeliminować problem pęcherza. Musisz zrobić badanie moczu. U mnie okazało się że Saszka ma piasek, antybiotyk i dieta weterynaryjna pomogła. Druga przyczyna może być behawioralna, stresy lub kotu się nudzi i chce zwrócić swoją uwagę. Na początku najważniejsze jest badanie moczu.
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Pon lut 17, 2014 16:08 Re: Mam na imie KATO :)

porządne badanie moczu - to jedno
drugie - kto wykastrował 4 miesięcznego kota 8O
jego bym wykastrowała :evil:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon lut 17, 2014 16:17 Re: Mam na imie KATO :)

Kinnia pisze:porządne badanie moczu - to jedno
drugie - kto wykastrował 4 miesięcznego kota 8O
jego bym wykastrowała :evil:

Katoo juz ma 8 miesięcy :) nie stresuj sie

kokonGW

Post » Pon lut 17, 2014 16:21 Re: Mam na imie KATO :)

monmar pisze:Witam
też miałam ten problem z moim pierwszym kotem. Przyczyny mogą być bardzo różne. Przede wszystkim należy wyeliminować problem pęcherza. Musisz zrobić badanie moczu. U mnie okazało się że Saszka ma piasek, antybiotyk i dieta weterynaryjna pomogła. Druga przyczyna może być behawioralna, stresy lub kotu się nudzi i chce zwrócić swoją uwagę. Na początku najważniejsze jest badanie moczu.

ale w domu zawsze ktos jest, a robi i siku i qupe losowo, i nie ma znaczenia lozko

kokonGW

Post » Pon lut 17, 2014 16:31 Re: Mam na imie KATO :)

Schroniskowy wet-pijaczek ćwiczy kastrację maluchów; bo wszak od wagi powyżej kilograma już można :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lut 17, 2014 16:36 Re: Mam na imie KATO :)

ok.
ma 8 miesięcy.
w jakim wieku był wykastrowany?

pytanie zadaję nie po to "aby się stresować" ale dlatego, że odpowiedź jest bardzo ważna

felin pisze:Schroniskowy wet-pijaczek ćwiczy kastrację maluchów; bo wszak od wagi powyżej kilograma już można :evil:

to zlikwidować gościa
jak?
na pw :twisted:
Obrazek

Kinnia

Post » Pon lut 17, 2014 16:42 Re: Mam na imie KATO :)

Kinnia pisze:ok.
ma 8 miesięcy.

pytanie zadaję nie po to "aby się stresować" ale dlatego, że odpowiedź jest bardzo ważna

felin pisze:Schroniskowy wet-pijaczek ćwiczy kastrację maluchów; bo wszak od wagi powyżej kilograma już można :evil:

to zlikwidować gościa
jak?

Przepraszam, że nie w swoim wątku zagajam temat ale bardzo ciekawi mnie odpowiedź Kinnia, z racji tego, że słyszałam wieeeele różnych teorii na temat odpowiedniego wieku do kastracji.
Pozdrawiam

bebzol

Od: Czw lut 13, 2014 14:49

Post » Pon lut 17, 2014 16:59 Re: Mam na imie KATO :)

Kinnia pisze:ok.
ma 8 miesięcy.

to zlikwidować gościa
jak?

wykastrowany byl pare dni temu i teraz ma okolo 8 miesiecy

kokonGW

Post » Pon lut 17, 2014 16:59 Re: Mam na imie KATO :)

jezeli pijesz do mnie to sie mylisz, specjalnie czekalem jak najdluzej z kastracja, wazy 3,5kg

kokonGW

Post » Wto lut 18, 2014 11:46 Re: Mam na imie KATO :)

śliczny Kato- fajna plama na nochalu *.*

faxcooks

Od: Wto lip 02, 2013 8:47

Post » Wto lut 18, 2014 12:02 Re: Mam na imie KATO :)

skoro kastracja była w 8 mieś. - szukaj
- w stanie zapalnym wieć badanie moczu i to nie jeden raz i siuski na posiew tez nie jeden raz - wiem co piszę bywało juz tak w moim doswiadczeniu, że bad. ogólne moczu było ok lub na granicy a w posiewie horror - a i zeby nie było, obydwa badania były robione z tej samej próbki moczu :twisted:

- w powikłaniach po kastracji jakich - poczytaj na ten temat

- stan psyche tez nalezy brac pod uwagę - ten z kim kocurro jest najbardzie związany niech go "trzyma przy sobie", wstaw nowa kuwete do pokoju w którym robi na łóżko (wiem, niefajne ale tylko tak mozna sprawdzić o co chodzi). niech ta osoba spędza na tym łóżku jak najwięcej czasu z kocurkiem - będzie widac co jest a tez jak reaguje na otoczenie.

zacznij od badań - jesli to stan zpalny oby nie przeszedł w wstepujący, trzeba szybko i bardzo dokładnie to zbadać

co do wieku adekwatnego do kastracji
układ moczowo-płciowy ..... rozwój osobniczy - wzrost ......
w pewnym i dosyc istotnym stopniu obydwa układy sa od siebie zalezne - reszte mozesz doczytać
czytając rózne publikacje miej na uwadze aspekt biznesowy - odsiej jedno od drugiego
i będziesz wiedział dlaczego jest wiele teorii :D
i która jest właściwa - jesli juz kastrujemy dla ograniczenia populacji i popedu kotów domowych.
Obrazek

Kinnia

[następna]