Newa (urodzona prawdopodobnie w listopadzie 2012 r., także wysterylizowana, mieszka z nami od 5 lipca 2013 r.), przed przybyciem do nas zwana Etiopką, a teraz także Małą, Gówniarą lub Wiewiórą:

Oprócz nich pojawia się tu posiadaczka honorowego tytułu Mojego Bardzo Dużego Kotka, Chimera, trakenka (urodzona w 1998 r., albo 10.03, albo 03.10 — w papierach jest namieszane i wpisane raz tak, raz tak):

Jeszcze w dniu zakładania pierwszej części tego wątku miałam dwa koty — Młodą (dziś Ciotkę) i Starego (urodzony na przełomie lutego i marca 2000 r., kastrat, był z nami od maja 2000 r. — odszedł za TM 14 października 2013 r.), zwanego też Koćkociem lub Bońkiem (a także Bonifacym, Boniusiem, Boniulą, Bończysławem), który pierwotnie nosił dumnie miano Ebola MacGyver:

I tak tu o nich i o sobie „bloguję”

Część I: viewtopic.php?f=46&t=153677
Pojawiło się kiedyś jakieś nieuzasadnione przepraszanie za wątek poboczny w rozmowie, więc na wszelki wypadek stwierdzam, że „u mnie” nie obowiązują żadne ograniczenia tematyczne. Wszelkie dygresje, opowieści, ciekawostki, naukowe i nienaukowe wyjaśnienia mechanizmów działania wszechświata, dowcipy, gorzkie żale etc., etc. są mile widziane