Kocia rodzinka - Kicia, Cicia, Maja & Gucio :3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 16, 2013 18:09 Kocia rodzinka - Kicia, Cicia, Maja & Gucio :3

Pochwalę się moimi kruszynkami, a co! :twisted:

Jedna mordka spoczywa w kocim raju... :( :cry: Tak więc najpierw o niej...

Kicia, moja kochana kotka, przygarnęłam ją pewnego mroźnego wieczoru. Moja najukochańsza istotka na tym świecie. Była przecudną matką dla kociaczków.
Obrazek
Tak ją kochałam.. Zmarła tego roku 13 kwietnia. Przed śmiercią przyniosła swoje maleństwa pod moje łóżko i tak patrzyła się.. Nie wiem może wiedziała że odejdzie :( Śniła mi się którejś nocy, przyszła tak jakby ze strony słońca wskoczyła na ręce i tak smutno popatrzyła... Jakby się żegnała.. Potem odeszła tam skąd przyszła :(
Zostawiła mi 4 mordki, zaopiekowałam się nimi jakbym byłą kotką - specjalne mleko, masowanie brzuszków, ogrzewanie i kontakt z ciałem by czuły się bezpieczne, mycie ich gdy dostawały okropnej biegunki... Jednego rudzielca nie udało mi się uratować.. Wet rozkładał ręce bo nie mógł mu pomóc, miał zatwardzenie. Zmarł mi w nocy na rękach (obudził mnie przeraźliwy wrzask) w konwulsjach.. Może to śmieszne ale tak cierpiałam i ogłupiałam że mu klatkę piersiową uciskałam ale już tylko czasami łapał powietrze...
Reszta rodzeństwa do dziś ma się dobrze. :kotek: Jednego z ADHD oddałam chłopakowi bo ten chciał dla Gucia chyba jajka odessać 8O
A Maja... to żywa kopia Kici...

Oto Kicia

Obrazek

I... ostatnie zdjęcia, jeszcze w ciąży...

Obrazek
Obrazek

Teraz.. 9- letni Cici (wiem, dziwne imiona XD )
Obrazek
Mój poczciwy kocurek z którym można porozmawiać A-a-a? Mra-a-a?, nie cieszy się ostatnio dobrym zdrowiem, chyba starość.. :( Albo to wina tego że spuszcza lanie każdemu kotowi, który wejdzie na jego teren :twisted: Nie wiem co o nim napisać, to po prostu Cici, który śpi zawsze na parapetach. :mrgreen:

A teraz diabelskie rodzeństwo Maja & Gucio.
Dzieci Kici - w pełni oddane i kochające maleństwa.. Wejdą wszędzie, śpią tylko przytulone do mnie, kosmicznie zaczepiście proszą o małe miziu miziu :1luvu: Wiecie co... Koty w pełni wychowane przez człowieka są tak przywiązane... To takie urocze, w pełni mi ufają.. i Traktują jak swoją mamusię... Wolałabym gdyby kotka żyła.. Ale na każdego przychodzi czas, tylko na nią o wiele za wcześnie (myślę, że ktoś jej pomógł.. 1wszy post --> viewtopic.php?f=1&t=155127).
No ale... cieszę się że powierzyła mi opiekę nad swoimi dziećmi, mogła je przecież zostawić gdzieś tam.. Bo nie kociła się w domu.. ech.. :(

Maja
Obrazek

Gucio
Obrazek

Kangurza mama!
Obrazek

Po sytym posiłku

Obrazek

PO RAZ PIERWSZY NA DRZEWIE

Gucio
Obrazek

Maja

Obrazek
Maja zaliczyła lot z drzewa ale w ostatniej chwili podbiegłam i złapałam kocię :)

Goszka666

Od: Nie lip 28, 2013 16:23

Post » Pt sie 16, 2013 18:20 Re: Kocia rodzinka - Kicia, Cicia, Maja & Gucio :3

Bardzo proszę zapoznać się z Regulaminem Forum
https://forum.miau.pl/faq.php#f0r0
a zwłaszcza z zaleceniami dotyczącymi rozmiarów zamieszczanych zdjęć

5. Zalecenia techniczne wobec Użytkowników:
(...)
b) Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na Forum zdjęć ani innej grafiki, która może obciążać pobieranie Forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie/grafikę na Forum, to nie powinno ono być większe niż 640 pikseli na dłuższym boku i przekraczać wagi 150 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41