Nijaka schroniskowa, lecz Praga :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 29, 2013 6:47 Nijaka schroniskowa, lecz Praga :)

Witam, przez wgląd, iż jestem nową forumowiczką na Miau.pl, ja i moja mała pociecha Praga, chciałybyśmy się przedstawić :)

Praga jest z Krakowskiego schroniska. Decyzję o kocie z moim chłopakiem podejmowaliśmy długo, miał być kociak z konkretnej hodowli. Jednak empatia przezwyciężyła i wzięłam rozchorowanego kociaka ze schroniska. Nie miała szans na przeżycie tam. Była najmniejsza, najsłabsza i jako jedyna chora. Nie miałam serca jej tam tak zostawić, więc mamy w domu małą łobuziarę od ponad tygodnia :)

Kociaka wyleczyliśmy, nie ma już biegunek. Jest bardzo żywiołowym kociakiem, uwielbia się przytulać, głaskać po brzuszku i niemiłosiernie mruczeć. Jej ulubionym miejscem do spania jest psia miska, a rozsypywanie żwirku to przyjemność :lol:

Kilka dni temu mała miała wypadek. Była w domu z chłopakiem, spadła z krzesła niefortunnie na główkę i miała krwotok z nosa :( Pojechaliśmy do lecznicy na dyżur nocny. Weterynarz postawił diagnozę ciężkiego, lecz stabilnego stanu. Mała dostała serię zastrzyków przeciwkrwotocznych, przeciwbólowych, przeciwzapalnych, kroplówkę (i jeszcze 3 zastrzyki, ale ciężko mi powiedzieć na co). Zostawiliśmy ją na noc, na obserwacji. Na drugi dzień dostałam telefon, by odebrać Pragę, bo ma się dobrze i ładnie zjadła śniadanko :) Niesamowite było to, jak przyszłam ją odebrać i wzięłam na ręce usłyszałam tęskny i szczęśliwy mruk kociaka.

Nawet jak ktoś jest w domu, ciężko upilnować takiego malca. Teraz bardziej uważamy na jej zabawy, staramy się zabezpieczać co tylko się da, bo mały kociak ma 100 pomysłów na minutę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ulubione miejsce do spania, miski Bianki: :)

Obrazek

a tak śpią dwa koty :kitty:

Obrazek

slut

Od: Sob lip 27, 2013 11:59

Post » Pon lip 29, 2013 13:20 Re: Nijaka schroniskowa, lecz Praga :)

Witajcie na forum! :D
Jak to: "nijaka"? Przepiękna jest!
Oj tak, trzeba mieć dużo wyobraźni żeby uchronić kociaka przed przykrymi przygodami.
Np. czy macie zabezpieczone okna?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lip 29, 2013 13:41 Re: Nijaka schroniskowa, lecz Praga :)

Okna są zabezpieczone. Jak wychodzimy tylko mikro-uchylenie, lub całkiem zamknięte. Miałam znajomą co zostawiła kota samego i zawisł na oknie w szparze... Tak więc strzeżemy się takich sytuacji.

Tutaj pod czujnym okiem jemy sobie :) Psisko miało taką chętkę na jedzenie Pragi, że nie chciało odpuścić ;)

Obrazek

slut

Od: Sob lip 27, 2013 11:59