Otóż szukam Ideała. Kolor i rasa (lub jej brak) nieistotne. Płeć męska (nie musi być kastrowany, kastracja to prosty zabieg i niedrogi, mogę to załatwić w swoim zakresie) lub żeńska sterylizowana. Wiek raczej młody lub średni rozrywkowy. Nietypowość jakiej poszukuję:
- 1. kot nie może mnie uczulać - nie wiem od czego to zależy, jedne mnie uczulają, inne nie. Ten nie może, bo będzie mieszkał ze mną w pokoju. Więc odpadają wszystkie miziaki, które straciły dom z powodu alergii właściciela. Uczuleniowość będę sprawdzać organoleptycznie - jeśli sierściak nie uczuli mnie przez godzinę to będzie ok (objawem uczulenia jest atak astmy, więc tu nie ma żartów).
2. kot nie może bać się wody - z powodów powyższych nawet najbardziej nieuczulającego kota będę musiała czasem wykąpać. Fajnie by było, gdyby mnie przy tej okazji nie zamordował.
3. kot musi przywiązać się do mnie, nie do otoczenia, bo zamierzam z nim podróżować.
4. kot nie może mieć nic przeciwko rozbrykanemu 8-latkowi (nie dokucza zwierzakom, ale bywa głośny i ruchliwy).
5. kot musi być w 100 procentach zdrowy - niedawno zmarła suczka, która mieszkała z nami 12 lat i nie mam ochoty fundować 8-latkowi kolejnych tego typu przeżyć w najbliższym czasie.
To chyba tyle rzeczy bardzo ważnych. Jeśli znacie Ideał, który jest mi przeznaczony, chętnie poznam delikwenta.
Uwaga: dom będzie "wychodzący pod kontrolą" - samodzielnych kocich wypraw nie przewiduję, ale w moim towarzystwie jak najbardziej (dom z ogrodem).
Preferowana Warszawa i okolice.
Pierwszy kontakt tylko przez e-mail: kaja.m.szwarc (at) gmail.com
Z góry dziękuję za pomoc!