Maciuś w nowym domu, Miś zostaje z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2012 16:54 Maciuś w nowym domu, Miś zostaje z nami

Kilka dni temu poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domu dla dwóch zadbanych, kastrowanych kocurków, przygarniętych niegdyś rok po roku przez starszą panią, która sama jest obecnie bardzo chora i wymaga opieki. Próbuje się nią zająć jej szwagierka, pani Barbara (mężowie ich obu są braćmi i obaj zmarli kilka lat temu), ale jest równie wiekowa co pani Maria lecz na szczęście zdrowa. Ma ona 4 koty i 17-letniego jamnikopodobnego pieska, więc sama nie może ich przygarnąć. Z uwagi na konieczność umieszczenia pani Marii w szpitalu, nie posiadającej w Szczecinie żadnej innej rodziny, konieczne jest znalezienie zwierzaczkom dobrego, kochającego domu. Gdyby to się nie udało, zwierzęta trafią do schronu, a dla tych dwóch zżytych ze sobą kotków oznacza to wyrok śmierci. Przedwczoraj byłam u nich i zrobiłam im fotki – nienajlepsze, ale dobre i takie. Pozostaję w stałym kontakcie z panią Barbarą i będę ją informowała o efektach poszukiwań.

Maciuś, lat 8, to calutki czarny, korpulentny kocur, bardzo miziasty i spokojny, ale bardzo płochliwy. Zaraz po zrobieniu kilku fotek zaszył się z bezpieczne miejsce. Oto on:
Obrazek

Misiu, lat 7, to czarny kocur z białymi „elementami”, nieco szczuplejszy od Maćka, o pięknych, zielonych oczach. Mniej miziasty, ale odważniejszy. A to Miś:
Obrazek

Oba koty żywione są niestety karmą Kitikat i zapewne będą wymagały lekkiego odchudzenia, szczególnie Miś. Na wygląd są zdrowe, mają błyszczącą sierść i bystre spojrzenie.

Jeżeli znacie kogoś, kto mógłby przygarnąć oba (tak byłoby najlepiej, ponieważ są zżyte) lub pojedynczo (w ostateczności), proszę o kontakt ze mną na pw lub telefoniczne 515 326 080. Myślę, że Maciuś i Misiu będą niekłopotliwe w domu (korzystają z kuwety) i odwdzięczą się nowemu opiekunowi wielką, dojrzałą miłością.
Koty mogę dowieźć w dowolne miejsce na terenie Szczecina i województwa zachodniopomorskiego.
Ostatnio edytowano Pt lut 10, 2012 20:42 przez Kropka 2310, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek[*]ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kropka 2310

Od: Sob sty 17, 2009 20:12

Post » Nie sty 22, 2012 23:00 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Mam chętnych na młode koty ale ponieważ takich nie mam na stanie to jutro spróbuję im wytłumaczyć, że nie ma to jak dojrzały kot :ok:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Pon sty 23, 2012 7:09 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Dzięki piękne. Myślę, że się odwdzięczą spokojem i miłością.

Kropka 2310

Post » Pon sty 23, 2012 20:53 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Okazało się, że jest mniej czasu, niż myślałam. Dziś otrzymałam wiadomość, że pani Maria idzie do szpitala, bo jej stan w ciągu kilku dni się pogorszył. Poprosiłam jej szwagierkę o tydzień opieki nad MM... Proszę, pytajcie...
Jahoda. Masz jakieś wieści?

Kropka 2310

Post » Wto sty 24, 2012 10:32 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

AAAAAAA !!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu:
Mam dom dla jednego. Jestem umówiona z facetem na opiątek, na 16.00 godz., że kota mu dowieziemy. Trzeba to koniecznie jakość zorganizować. Facet ma juz jednego dorosłego kota i boi się tylko jak one się dogadają. Musiałam się zobowiązać, że jak będzie bardzo źle i nie rokująco to kota zabierzemy.

Jahoda

Post » Wto sty 24, 2012 14:47 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Super :1luvu: . Problem w tym, że musimy poczekać do wtorku 31.01.- z kolei ja nie mogę w piątek, a nie chcę zostawiać pani Barbary samej z tematem, bo ona sobie nie poradzi. Jeśli to możliwe, przełóż proszę spotkanie na dowolną godzinę tego dnia (wtorek) z gościem. Rozumiem, że jest on ze Szczecina. Nie wiadomo, czy dogada się kocio z rezydentem, ale bądźmy dobrej myśli :)

Kropka 2310

Post » Wto sty 24, 2012 15:29 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Kropka, mężczyźnie zależy, żeby to był właśnie piątek. Pomyśl coś Kochana bo szkoda stracić taką szansę.
P.S. Wieczorem będę miała odpiedż w sprawie drugiego kota. :ok: :ok:

Jahoda

Post » Wto sty 24, 2012 23:07 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Jahoda. Daj znać, co w sprawie drugiego czarnuszka. Piątek da się zrobić, "instrukcja" na pw. :ok:

Kropka 2310

Post » Śro sty 25, 2012 8:05 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Czyli dla jednego biedaka jest domek. Nadal więc szukamy domu dla drugiego :ok:

Kropka 2310

Post » Śro sty 25, 2012 17:46 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Kropka, mam bardzo złe wiadomości. Ten Pan, który zdeklarował się na jednego kocurka zadzwonił dzisiaj do mnie z informacją, że przeprasza ale w sobotę siostra mu przywiezie kociczkę z Poznania :( :( Naprawdę bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że znajdziemy inny, ten właściwy dom - może nawet wspólny :ok:

Jahoda

Post » Śro sty 25, 2012 18:05 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Myślę Jahoda, że to przeznaczenie. Szukamy więc dalej... Nie ukrywam, że najlepiej dla kocurków byłoby, aby poszły do domku razem, gdyż są bardzo ze sobą związane.

Kropka 2310

Post » Nie sty 29, 2012 17:49 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

kinia098 pisze:Pulpet pojechał dziś do domu i uciekł........................
Dziewczyny, pomocy !
Ul. Gwarna 25 w Szczecinie zaginął czarny, nieduży ale dość gruby kot.
Zaginął dziś około 16:00.
Proszę, pomóżcie :( Karmiciel tak się wahał, czy go oddać. Obiecałam, że wszystko będzie dobrze, żeby się nie martwił, a kota przekładali w otwartych drzwiach auta....

Obrazek

Obrazek

Podaję swój tel: 510 538 560. Gdyby któraś z Was pojechała tam jeszcze dziś, byłabym ogromnie wdzięczna. Wszędzie zapowiadają mrozy, a kot jest prosto z łóżka :cry:
Jestem załamana........ :cry:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 29, 2012 18:09 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Szalony Kot, chyba pomyliłaś wątki 8O
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie sty 29, 2012 18:45 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Wpisuję na wszystkie szczecińskie i ze Szczecinem związane. To sprawa z dziś, kot jest w obcym mieście (przyjechał z Darłowa), nie wiadomo, czy jutro nie pójdzie w miasto, a dziś może jeszcze siedzi tam przerażony... :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 30, 2012 20:20 Re: Szczecin i okolice-potrzebny dom dla dwóch kastratów 7 i 8 l

Od jutra oba kotki będą u mnie czekały na nowych kochających opiekunów. Bardzo proszę, rozejrzyjcie się wśród znajomych. Może ktoś chce dwa miłe kotki w średnim wieku. Postaram się zrobić im nowe zdjęcia, jak się nieco oswoją w nowej dla siebie sytuacji. Zabiorę chłopaków do weta, niech zrobi im przegląd "techniczny", odrobaczy i zaszczepi. Kocuraki będę mogła dowieźć...Pytajcie, proszę...

Kropka 2310

[następna]