Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 15:54 Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Postaram się napisać bez przekleństw ale to co mi się ciśnie na usta to..... :twisted:
Wczoraj pukanie do drzwi , wpada sąsiadka z tekstem Marta coś płacze w piwnicy.
Schodzę na dół....w kącie wciśnięty kot.Cały się trzęsie i przeraźliwie płacze. Kota pod pachę i do domu. Po osiedlowym dochodzeniu okazało się ,że w sobotę wracając z imprezy grupa wyrostków zabrała kota który siedział sobie na chodniku. W wyniku małego zastraszenia przyznali się ,że pobawili się nim trochę. Zabawa polegała na szczuciu psów na kota . Kot się wystraszył i wbił pazurki w rękę jednego typka , ten się zdenerwował i rzucił kociakiem o ziemię. Później nie mieli co z nim zrobić to wrzucili go do piwnicy. :evil:
Koteczka była dzisiaj u weterynarza , jest poobijana , dostała przeciwbólówki. Ma ok 3 miesiące. trikolorka. Pilnie potrzebuję dla niej dt. W domu mam awanturę , że kolejnego kota ściągnęłam a nie mamy warunków. Mała jak narazie siedzi w kontenerku no ale ile ja tam można trzymać:(Jest kochana , mizialska i bardzo ufna. Nie prycha na psy ani na koty. błagam o jakiś dom tymczasowy . Nie chcę jej oddawać do schronu a już takie propozycje padają. mam bardzo mało czasu. POMOCY! :(
Ostatnio edytowano Czw paź 13, 2011 21:24 przez martaslupsk, łącznie edytowano 2 razy

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pon paź 03, 2011 16:02 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

#$%^^&%%#@ :evil:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 03, 2011 16:05 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

dorcia44 pisze:#$%^^&%%#@ :evil:

Dorcia masz rację ...inaczej się tego skomentować nie da. Jak tak można potraktować bezbronne zwierzę?:(

martaslupsk

Post » Pon paź 03, 2011 16:17 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

Nie mam kabla ale wysłałam Kini mmsem zdjęcie kici.Wstawi wieczorem.

martaslupsk

Post » Pon paź 03, 2011 16:21 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

brak słów - sama bym poszczuła nimi jakiegos wielkiego psa
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon paź 03, 2011 16:51 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

martaslupsk pisze:... Po osiedlowym dochodzeniu okazało się ,że w sobotę wracając z imprezy grupa wyrostków zabrała kota który siedział sobie na chodniku. W wyniku małego zastraszenia przyznali się ,że pobawili się nim trochę. Zabawa polegała na szczuciu psów na kota . Kot się wystraszył i wbił pazurki w rękę jednego typka , ten się zdenerwował i rzucił kociakiem o ziemię. Później nie mieli co z nim zrobić to wrzucili go do piwnicy.....

I co? To wszystko? Koniec sprawy?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon paź 03, 2011 17:04 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

Byłam z sąsiadką u rodziców , ale oni się nie poczuwają:/ Jak to jedna z mam powiedziała ...oni są już duzi i się nie słuchają. Ja nie wiem co mogę więcej zrobić. Wizyta dzielnicowego to dla nich codzienność nawet się nie przejmą:(

martaslupsk

Post » Pon paź 03, 2011 17:13 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

Dziwne, że się tak łatwo dają zastraszyć. Słabo spójna historyjka.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon paź 03, 2011 17:17 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

#$$$%^^&***(() wa :evil:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon paź 03, 2011 17:28 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

A pełnoletni są?

Mój brat kiedyś przyniósł do domu kota podpalonego przez rówieśników ze szkoły. Uśpiliśmy go na drugi dzień.
Sprawa była zgłoszona na policję i do szkoły - okazało się, że rodzice są za granicą, jest tylko babcia, do której wszyscy się zgłosili, a która to jedynie wzruszyła ramionami i sprawa się zakończyła. Ale to była podstawówka i inne czasy. Nikogo to wtedy nie przejęło.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon paź 03, 2011 17:41 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

Marta, a może to czyjaś kicia, może po prostu ma dom wychodzący ? Rozwieś ogłoszenia, popytaj ludzi z bloków dookoła ! Ja postaram się jeszcze dziś później wrzucić zdjęcie koci.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon paź 03, 2011 18:01 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

martaslupsk pisze:Byłam z sąsiadką u rodziców , ale oni się nie poczuwają:/ Jak to jedna z mam powiedziała ...oni są już duzi i się nie słuchają. Ja nie wiem co mogę więcej zrobić. Wizyta dzielnicowego to dla nich codzienność nawet się nie przejmą:(

Może się nie przejmą, ale jest nowa ustawa o ochronie zwierząt. Policję zawiadom, proszę. Oczywiście będzie Cię to kosztowało mnóstwo czasu i nerwów. Nie wzywaj dzielnicowego, żeby przyszedł, złóż zawiadomienie o przestępstwie. Dość bezkarności.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 03, 2011 18:05 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

kinia098 pisze:Marta, a może to czyjaś kicia, może po prostu ma dom wychodzący ? Rozwieś ogłoszenia, popytaj ludzi z bloków dookoła ! Ja postaram się jeszcze dziś później wrzucić zdjęcie koci.

Kinia oni ją podobno z bpl-u targali do nas na zatorze:/
PcimOlki pisze:Dziwne, że się tak łatwo dają zastraszyć. Słabo spójna historyjka.

Groźby szły dosyć konkretne , uwierz mi ,że komuś innemu by kumple siebie nie sprzedawali.Dla Ciebie spójna być nie musi.
_namida_ pisze:A pełnoletni są?

Mój brat kiedyś przyniósł do domu kota podpalonego przez rówieśników ze szkoły. Uśpiliśmy go na drugi dzień.
Sprawa była zgłoszona na policję i do szkoły - okazało się, że rodzice są za granicą, jest tylko babcia, do której wszyscy się zgłosili, a która to jedynie wzruszyła ramionami i sprawa się zakończyła. Ale to była podstawówka i inne czasy. Nikogo to wtedy nie przejęło.
.Przedział wiekowy 17-20.W domu istna patolka, też się nie przejeli.

martaslupsk

Post » Pon paź 03, 2011 19:30 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

Szlag mnie trafia i do rękoczynów bym nie raz się zabrała przez szczyli :evil: :evil: Trzech łysych szło przedemną nad Brdą i małe kaczuszki dla zabawy zaczeli prześladować.Nie wytrzymałam i poleciały bluzgi odemnie,co ich ździwiło i dali maleńkim spokój.To nie temat kotów,ale ja wszystkie stworzonka kocham :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon paź 03, 2011 19:34 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!

Brak słow, domek podnosze :!:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

[następna]