Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 16:41 Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Witam w części drugiej mojego wątku :D .
Pierwsza część jest tu:
viewtopic.php?f=1&t=128147
W pierwszym wątku przeszlismy razem przez chorobę Plamka,moją,potem kk Punia,no i wreszcie problem ostatni czyli przeprowadzka. :evil: :evil: :evil: .
Już po.Ogarnełam mieszkanie.Pięknie posprzątałam.
I jak naiwna ludzka istota myślałam,że od teraz to już mogę odetchnąć,umyć się i położyć się spać.Przede wszystkim SPAĆ :? !
Problem się zaczął,kiedy pościeliłam łóżka.
Nie mogłam wyjść z pokoju,bo zaraz były straszne żale :evil: .
Zosia wychynęła zza segmentu i radośnie zwinęła się w kłębuszek na mojej kołdrze.
Zadowolona cichutko na paluszkach przeszłam do łazienki...nie liczyłam na wiele,juz tylko chciałam siku i umyć choć nogi,bo chodziłam na bosaka.
Kiedy wróciłam po najwyżej 10 minutach,kłębuszka nie było...w jego miejscu za to była wielka mokra plama. :evil: :evil: :evil: .
Nie mam zmiany pościeli,więc choć wstyd mi się przyznać,wyciągnęłam ile się dało ręcznikiem papierowym,no i położyłam się,przykrywając się suchym skraweczkiem. :evil: .
Zgasiłam telewizor,zamknełam oczy...na kilka sekund :evil: :evil: :evil: .
W momencie rozległo sie tak przerażajace darcie,że włosy mi dęba stanęły 8O !
" My nie chcemy tu byyyyć!!! "
" Tu nam się nie podooobaaa!!! "
" Gdzie jest ogródeeeek?!!!! "
Tak było całą noc :evil: :evil: :evil: .
Dosłownie,nie zasnęłam ani na moment...podobierali sie w pary i tak się darli na zmianę-jak jedna para sie darła,to druga srała,i na odwrót :evil: :evil: :evil: .
Jak zaczęło świtać,to juz wstałam,bo nie było sensu... :cry: .
Oczy mam na zapałkach,ledwo chodzę...teraz mi głupio,bo pożegnałam sie z Agatą dość szybko...ale ja wiem,że ona zrozumie,no nie byłam w stanie jej dziś zbyt długo towarzyszyć :( .
Ja wiem,że za znęcanie się za zwierzętami są kary....a za wyrzucanie po kolei z 6 piętra :?: Ktoś wie,co mi może grozić :?: Bo może by mi się jednak opłaciło :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .

Pora jeszcze dla przypomnienia przedstawić moje koty i psa:

WIKTOR-11 lat temu wybrałam z miotu takie pomarańczowe cudo z oczami koloru morskiej wody i jest ze mną do dziś.Złośliwy,cwany,dumny,traktujący resztę towarzystwa z góry,trzyma się zawsze trochę na uboczu,ale nic nie umyka jego uwadze.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
PLAMEK-9 lat temu przywlókł się na moje podwórko ledwie żywy,w otwartej ranie na boku zdążyły się zagnieździć larwy.Odratowałam go,a on jest do tej pory najwierniejszym moim towarzyszem.Nie mruczy-nie miał łatwego dzieciństwa,był bity i głodzony,dawany psu do zabawy.
Obrazek

PUNIO-któregoś dnia po prostu przyszedł i życzył sobie zostać,więc cóz ja mogłam na to poradzić?Wielkie siedmiokilowe kocisko,łagodny,wszystkich kochajacy,nigdy się nie denerwuje,nie jest złośliwy ani uparty.Chrapie.
Obrazek

ZOSIA-malutkie szare cudo,wesolutka,słodka,przytulaśna...nieufna w stosunku do obcych.Świetna łowczyni gryzoni wszelkich.
Obrazek

MICHALINA-Michasia będąc jeszcze psim niemowlęciem została wyrzucona z pędzącego samochodu przez handlarza targowego.Akurat przechodziłam,no i...sami wiecie.Od pięciu lat jest stróżem naszego domu,choć gabarytami niewielka,ale duch co najmniej owczarka niemieckiego.
Obrazek

Ostatnio edytowano Sob lip 23, 2011 17:04 przez vip, łącznie edytowano 2 razy
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw lip 21, 2011 16:45 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

Jestem :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 21, 2011 16:55 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

obecna :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lip 21, 2011 16:56 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

I ja sie melduję w tak ciepłym wąteczku :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lip 21, 2011 16:57 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

:kotek:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lip 21, 2011 16:58 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

:piwa:
Krzysiekbolo

Post » Czw lip 21, 2011 17:00 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

puszatkowo też :P
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lip 21, 2011 17:37 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

jesteśmy :ok: całym stadem :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw lip 21, 2011 17:38 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

I oczywiście melduję się i ja :)

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw lip 21, 2011 17:39 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

Zawsze chciałam to napisać...

<sik>

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Czw lip 21, 2011 17:48 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

Ja też będę odwiedzać wątek :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw lip 21, 2011 17:50 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

I ja chcę dołączyć. :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lip 21, 2011 18:21 Re: Plamek i inni czyli banda Vipa - część druga :)

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ udało się na pierwszej !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Meldujemy się z Rysiem :piwa: :piwa: :piwa:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw lip 21, 2011 19:56 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Małgosi dziś nie będzie.
Błaga o wybaczenie.
Padła na ryjek, co tu dużo pisać...

Dzieciaczki czterołapne płakały całą noc, Zosia wysiusiała się w pościel swojej mamusi... mamusia nie zmrużyła oka! 8O

Małgosia zasypiała jak do mnie rozmawiała.

Fotorelacja z wizyty:

:ryk:

Obrazek
Obrazek

Widać ciężar miłości Pusiowej mnie przygniótł i tyle z fotorelacji...

Małgosia bardzo się przejmowała, że nic dziś nie napisze, ale kazałam jej się wyspać.

Zawiozłam jej kuwetkę dla Zosi, nakłoniłam do przestępstwa, żeby udałą się w godzinach późnych któraś z cór przy okazji spaceru z Piesą (której się boję, bo chce mnie zjeść) pożyczyła trochę piasku z piaskownicy, bo Zosia do tej pory tylko do piaseczku...

Napisała mi SMS, że zadziałało, więc może sama osobna kuweta wystarczyła, fakt, ona dziewczyna, oni 3 faceci, więc pewnie się wstydziła...

Zosia jest piękna, ma taką mordkę nietypową, oczka skośne i nawet na rączkach u mnie była!

Łapki Plamka zagojone prawie, Plamo jednak miał mnie w poważaniu, zjadł, przywitał się i tyle jego.

Wiktor to mi gdzieś mignął jak wchodziłam i się schował... chyba na wypadek, że jakbym go miała z Pusiem pomylić... I nie daj coś pogłaskać :ryk:
najszczesliwsza

Post » Czw lip 21, 2011 20:00 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Małgosia idź spać!!!

Przeprowadzka to nie spacer po zakupy, musisz odpocząć!!!
najszczesliwsza

[następna]