Sajgon za TM[*]Dokociłam się! Nowe zdjęcia :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 20:29 Sajgon za TM[*]Dokociłam się! Nowe zdjęcia :))

Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie,chciałam podzielić się najsmutniejszą wiadomością,dziś umarł mój najcudowniejszy kot,przyjaciel,mój Sajgon :( miał dopiero 5 lat i niestety wrodzoną wadę serca,wczoraj był osowiały,nie chciał jeść,miał przyspieszony oddech,pokładał się cały czas,żadnych innych objawów nie miał,myślałam,że jest mu po prostu za gorąco,dziś wróciłam z pracy o 16-ej,czuł się tak jak wczoraj,więc chciałam skonsultować to z wetem,wsadziłam go w samochód i pojechałam,a on w czasie drogi zaczął tak szybko dyszeć,miał otwarty pyszczek i z trudem łapał powietrze,godzina szczytu,korek,zanim dojechałam do weta,minęło poł godziny,wpadłam do gabinetu,wet szybko dał mu zastrzyk z adrenaliny w serce ale nie pomogło!!!zmarł na naszych rękach parę minut później,jestem w takim szoku,że nie mogę dojść do siebie,dlatego tak chaotycznie piszę,ale nie mogę zrozumieć jak na pozór zdrowy kot,może tak nagle umrzeć?!!!!przepraszam,że piszę,ale nie mogę sobie z tym poradzić!!!!!!!!!!!!!! :( :( :(
Ostatnio edytowano Nie sie 07, 2011 22:38 przez Tess 1610, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Wto maja 24, 2011 20:30 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

bardzo mi przykro :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto maja 24, 2011 20:57 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Bardzo Ci współczuję.

Każda śmierć jest straszna, ale przedwczesna, nagła i nieoczekiwana - to coś niewyobrażalnie straszliwego.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto maja 24, 2011 20:59 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess, wspólczuję i rozumiem Twój ból...
Ale dasz radę ! Musisz ! Zrobiłas wszystko, co było mozliwe...

No cóz, wady wrodzone...- efekt "wytężonej" pracy hodowców...
A potem cierpia włascicele ukochanych zwierzaków :(

Moj kolega tez tak starcił kotkę perską, nagle :cry: Po prostu sobie szła po mieszkaniu i nagle upadła...Lekarz stwierdził wadę serca...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto maja 24, 2011 21:16 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Prezesik też dostał od wetki adrenalinę w serduszko i też do nas nie wrócił...

Wiem, jak się czujesz. Mnie ciągle boli, choć to już prawie rok.

Trzymaj się mocno, mocno, mocno.
Czas goi rany.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto maja 24, 2011 21:34 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess tak mi przykro :( :( :( i bardzo Ci współczuję.Ja 2 lata temu musiałam podjąć sama decyzję o odejściu mojego 14 letniego pieska...i było to bardzo trudne.Przegraliśmy walke z rakiem prostaty i wątroby z przerzutami...Bardzo boli strata takich Przyjaciół jakim są pies lub kot.
Musisz się trzymać dzielnie i pomyśleć sobie że Twój kotek nie cierpiał długo w jakiś męczarniach tylko odszedł szybko i długo nie cierpiał.
Może nie powinnam tak pisać bo nie wiem jak jesteś i czy dałabyś teraz rade pokochać następne Stworzenie ale sama zobacz ile jest tych bezdomniaków którym potrzeba jest naszego kochania,glaskania pelnej miseczki i ciepłej podusi...a przede wszystkim potrzeba jest im swojego ludzia na wlasność.
Przepraszam Tess że Ci to proponuję ale po moim 14 letnim piesku Bingu tylko tydzień nie było zwierzaka w domu.Teraz są 2 sunie schroniskowe i 2 koty znajdy adoptowane.Przelałam swoją miłość i tęsknotę za Bingiem na 4 zwierzaki.Znajdziesz tu(kociarnia zajmuje się adopcjami) zapewne jakiegoś persa do adopcji...jest tu ich masa.Możesz w ten sposób pomóc i zwierzakowi i sobie samej.
Jeszcze raz Tess wybacz mi.
Gośka
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

Post » Wto maja 24, 2011 22:07 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Bardzo dziękuję za wyrazy współczucia,ale w tym wypadku czas rany nie zagoi,być może to prawda,że nie ma ludzi niezastąpionych ale koty tak!!Sajgutek jest niezastąpiony,żaden inny kot mi go nie zastąpi,nie mogę się za cholerę pogodzić z jego śmiercią,siedzę i wyję z bólu i żalu nie mogę wyobrazić sobie jak teraz mam żyć bez niego?!!!w najgorszych snach nie przypuszczałam,takiego obrotu sprawy.On ze mną spał,o 4-ej nad ranem robił mi pobudkę bo był głodny,jak za długo siedziałam przy komputerze to wskakiwał na oparcie fotela i miauczał,żebym się już kładła do łóżka bo on chce spać a teraz po prostu nie wiem jak się z tym pogodzić,wiem,że niektórzy powiedzą,że przesadzam,że to"tylko kot" ale nie dla mnie,dla mnie to był" AŻ KOT"bo był wyjątkowy!!!!!!!!!
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Post » Wto maja 24, 2011 22:12 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess 1610 pisze:Bardzo dziękuję za wyrazy współczucia,ale w tym wypadku czas rany nie zagoi,być może to prawda,że nie ma ludzi niezastąpionych ale koty tak!!Sajgutek jest niezastąpiony,żaden inny kot mi go nie zastąpi,nie mogę się za cholerę pogodzić z jego śmiercią,siedzę i wyję z bólu i żalu nie mogę wyobrazić sobie jak teraz mam żyć bez niego?!!!w najgorszych snach nie przypuszczałam,takiego obrotu sprawy.On ze mną spał,o 4-ej nad ranem robił mi pobudkę bo był głodny,jak za długo siedziałam przy komputerze to wskakiwał na oparcie fotela i miauczał,żebym się już kładła do łóżka bo on chce spać a teraz po prostu nie wiem jak się z tym pogodzić,wiem,że niektórzy powiedzą,że przesadzam,że to"tylko kot" ale nie dla mnie,dla mnie to był" AŻ KOT"bo był wyjątkowy!!!!!!!!!

czas nie goi ran niestety :( Nie wyobrażąm sobie ,gdyby zabrakło moich AŻKOTÓW,być możę kiedyś w przyszłosci trafi Ci się nowy kotserduszko czego zyczę z całego serca :(

kotx2

Post » Wto maja 24, 2011 22:16 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess ten co ma jakiegoś zwierzaka to każdy Cie rozumie...Nie ma zwierzaka który zastąpi poprzednika bo tak jak piszesz...każdy jest wyjątkowy i każdy jest inny i każdego zwierzaka kochamy inaczej.
Popłacz sobie,wyżal sie Tess to bardzo pomaga.
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

Post » Wto maja 24, 2011 22:34 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

no jak na razie nie pomaga,nie mogę przestać płakać,łzy lecą same,bez mojego udziału,taki był kochany,przytulaśny,nie pomyślałabym,że tak szybko odejdzie,jeszcze wczoraj był,a dziś go już nie ma i nigdy już nie wróci!!serce mi pęka z bólu,nie wierzę po prostu nie wierzę że to się stało!!dlaczego właśnie on?ten bardziej kochany!mam jeszcze persa,ma 8 lat też rudy,wychowywali się razem,teraz Syriusz (pers)też nie wie co się dzieje,chodzi i miauczy,trąca mnie pyszczkiem i jak ja mam mu powiedzieć,że Sajgutek już nie wróci??!!! :( :(
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Post » Wto maja 24, 2011 22:37 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess 1610 pisze:no jak na razie nie pomaga,nie mogę przestać płakać,łzy lecą same,bez mojego udziału,taki był kochany,przytulaśny,nie pomyślałabym,że tak szybko odejdzie,jeszcze wczoraj był,a dziś go już nie ma i nigdy już nie wróci!!serce mi pęka z bólu,nie wierzę po prostu nie wierzę że to się stało!!dlaczego właśnie on?ten bardziej kochany!mam jeszcze persa,ma 8 lat też rudy,wychowywali się razem,teraz Syriusz (pers)też nie wie co się dzieje,chodzi i miauczy,trąca mnie pyszczkiem i jak ja mam mu powiedzieć,że Sajgutek już nie wróci??!!! :( :(

piekne imię Syriusz,pewnie na swoj koci sposób wie,że coś jest nie tak,będzie tęsknił :(

kotx2

Post » Wto maja 24, 2011 22:48 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

dokładnie tak,on czuje,że coś jest nie tak,jest smutny daje się nawet pogłaskać a nigdy nie dawał,przez ostatnie pięć lat byli ciągle razem w dzień i w nocy myślę,że dla niego też jest to jakaś trauma ale dla mnie jest to po prostu KONIEC ŚWIATA!!!naprawdę,tak się czuję jakby mi ktoś wyrwał kawałek ciała,Boże,żebym mogła wreszcie przestać płakać,ale jeszcze chyba nie pora na to,nie mogę myśleć o niczym innym,jak ja jutro dam sobie radę w pracy?mam to gdzieś!!tak chciałabym,żeby to był zły sen!!!!!
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Post » Wto maja 24, 2011 22:55 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess 1610 pisze:dokładnie tak,on czuje,że coś jest nie tak,jest smutny daje się nawet pogłaskać a nigdy nie dawał,przez ostatnie pięć lat byli ciągle razem w dzień i w nocy myślę,że dla niego też jest to jakaś trauma ale dla mnie jest to po prostu KONIEC ŚWIATA!!!naprawdę,tak się czuję jakby mi ktoś wyrwał kawałek ciała,Boże,żebym mogła wreszcie przestać płakać,ale jeszcze chyba nie pora na to,nie mogę myśleć o niczym innym,jak ja jutro dam sobie radę w pracy?mam to gdzieś!!tak chciałabym,żeby to był zły sen!!!!!

masz w pracy kociarzy :?:

kotx2

Post » Wto maja 24, 2011 23:04 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

Tess, bardzo Ci współczuję. :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto maja 24, 2011 23:06 Re: NAJGORSZY DZIEŃ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!

niestety, w pracy nie mam kociarzy,dlatego wiem,że mnie nie zrozumieją,że płaczę po kocie,ale nie obchodzi mnie to!
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

[następna]