AGONEK

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 23:57 AGONEK

EDIT: AGONEK JUŹ PO KASTRACJI 8) FILMIK Z 27.03: http://www.youtube.com/watch?v=HmhzGnTpz4g

31 stycznia do schroniska na Paluchu przywieziono kota... Istna mrożonka, rany na łapach, stan futra, jak z węgla, wychudzony, wycieńczony, pchły w ilości masowej, świerzb... Kot w stanie agonalnym.

Nikt nie wierzył, że przeżyje... Przyznam się, że gdy widziałam go pierwszy, też pomyślałam, że pewnie nie przeżyje nocy :oops:

A jednak! :D Wbrew rozsądkowi, logice, i wszelkim prawom Agonek postanowił żyć! Dzielnie znosił kroplówy, na szczęście szybko wrócił mu apetyt.

Obrazek 14.02 :arrow: Obrazek Obrazek

Agonek mieszka teraz w kuchni szpitalika, właśnie skończył antybiotyk, gluta nie ma, ale do ideału mu jeszcze daleko... :( Potrzebuje dokarmienia, opieki i miłości człowieka, bo z charakteru Agonek to ideał idealny :D Miły, wyłazi na powitanie, mruczy, gdy sie go głaszcze po tych sterczących kostkach.

Taki słabełuszek zawsze w schronisku kroczy po cienkim lodzie... Jak złapie jakąś bakteriozę albo wirusa, to drugi raz się może śmierci nie wywinąć :roll:

Slicznie korzysta z kuwety. Suszka przekąsi, unika kocich puszek, za to za wołowikę dałby się pokroić, wciągnie też kotlet schabowy, zresztą całym obiadem ni pogardzi. Potrafi nawet kluski z zupy wyżebrać :D

No cud z niego... nie dajmy mu odejść w schronisku!

AGONEK PILNIE SZUKA DT/DS :!: :!: :!:

(najchętniej Wawa i okolice)

Krzysiekbolo pisze:Wklejam banerek. Pozdrowienia dla Was i Agonka.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/kjmt][img]http://tnij.org/kjmw[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pt kwi 29, 2011 16:02 przez alareipan, łącznie edytowano 5 razy

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lut 21, 2011 0:11 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Chociaż podrzucę może ktoś bidulkę wypatrzy
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pon lut 21, 2011 1:24 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Jak by to było na śląsku to dałabym sobie ręce uciąć żę to moj dochodzący Maniek.Sa identyczni. :roll:

Hoop :kotek:
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pon lut 21, 2011 3:09 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Biedulek,,,
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Od: Nie lip 26, 2009 7:23

Post » Pon lut 21, 2011 16:10 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

To dorosły kot czy kociak?

Straszny bidul :( (choć szybko załapał rozpieszczenie wołowinką)
PILNIE DT!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lut 21, 2011 16:53 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Joshua dorosły, i to raczej z tych baaaardzo dorosłych... Można wnioskować nawet, że seniorowaty, ale też to trudno ocenić, bo stan w jakim trafił do schronu tragiczny. Zresztą na tych fotach to on już naprawdę dobrze wygląda w stosunku do tego, co było dzień po przywiezieniu.

Z załapaniem, to on nie ma problemu ;) Jak człowiek otwiera opakowanie z obiadem, to Agonek siada naprzeciw i będzie darł się dotąd, aż mu obiadu nie oddasz :mrgreen:

alareipan

Post » Pon lut 21, 2011 16:59 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Oglądałam foty. I widać poprawę, ale to też świadczy, że Wasze obawy o jego stan były uzasadnione. Domyślam sie, że był na skraju zamarznięcia i wycieńczenia. Bez względu na to czy to wolnożyjący, czy domowy był, to ludzie nie mają sumienia :(

Na razie co mogę zrobić to pokciukać niestety. A btw, betaglukan jeszcze macie?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lut 21, 2011 17:47 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

To pierwsze zdjęcie zrobiła jhet już kilka dobrych dni po tym jak go SM przywiozła, już nie był taki obwęglony... Ja to jestem głupia i cały czas minie to wszystko dziwi, mimo źe na Paluch jeżdżę od ponad roku. Agonek to oswojony, miły chłopak plus te jego obiadowe gusta... Ale przecież czy ktos trzymał tyle lat niekastrowanego kocura w domu... Nie wiem, ale jak mówie, mnie nadal szokuje, że w schronie siedzi piękny kot prosto z kanapy i nikt go nie szuka :roll:

Joshua mam jeszcze, teraz podeślę do Magaaaa i na pewno Julii będzie potrzebny, bo do niej trafiła Kejti, Korek, Gdzina-Bona-Zola, ale dla wszystkich starczy :ok: :ok: Dzięki :D

alareipan

Post » Pon lut 21, 2011 17:59 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

w górę, Agonek! Dla niego schron to jeszcze większe ryzyko niż dla pozostałych kotów...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon lut 21, 2011 18:17 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Biedny kotek :(
jaką musiał mieć ogromną wolę życia ....
chociaż podrzucę , może ktoś go zauważy i pomoże :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lut 21, 2011 23:09 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Wklejam banerek. Pozdrowienia dla Was i Agonka.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/kjmt][img]http://tnij.org/kjmw[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Pon lut 21, 2011 23:20 Re: AGONEK w schronisku - żyje wbrew logice - PILNY DT/DS

Biedak, żeby jakis domek go zechciał
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[następna]