Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Ciut fot.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 13:21 Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Ciut fot.

I tak to, zupełnie niespodziewanie, po 7 latach pobytu na forum, dorobiłam się drugiej części własnego wątku :lol:

Przedstawiam głównych bohaterów, w kolejności staszeństwa wieku:

Amiga Kocurro*PL czyli Pysio, znana też jako Panna Księżniczka:
Obrazek
Dostaliśmy ją od Kocurro, gdy miała ponad 4 lata. Wydawało się, że pragnie towarzystwa kotów, a wyszło odwrotnie - dla Amigi inne koty mogłyby nie istnieć. Łaskawie je toleruje, jeśli nie podchodzą zbyt blisko, ale robi iście Księżniczkowe miny :twisted: A jak ktoś się robi zbyt nachalny, może oberwać z książęcego liścia...
Zamknięta z nami w sypialni zmienia się w innego kota, mruśnego, przytulastego i chętnego do zabaw 8O
Najlepszy przyjaciel: szmatka umazana w maści Ben-Gay.
Największy wróg: grzebień i szczotka :twisted:

Futrzaki, czyli ...

... Furia,
Obrazek
Mój pierwszy absolutnie własny kot, potwierdzenie, że imiona samospełniające się to fakt niezaprzeczalny. Na codzień miła i przytulna (czasem aż nadto :twisted: ), jak jej coś nie pasuje - zmienia się w swoją imienniczkę. Nigdy nikomu nie zrobiła krzywdy, ale gdy ona się postanowi wydostać z opresji, trzech ludzi nie jest w stanie jej utrzymać - to chodząca siła mięśni.
Najlepszy przyjaciel: jedzonko.
Największy wróg: zestaw do pobierania krwi.

... Krecik,
Obrazek
Mój drugi absolutnie własny kot, antidotum na małą Furię polującą na mnie i TZ. Miziak i przytulak, specjalista od dawania baranków i buziaków. Gwiazda i uwodziciel tłumów.
Najlepszy przyjaciel: człowiek. Każdy, byle miział i dawał się trykać.
Największy wróg: Obcy kocur :roll:

... i Filip.
Obrazek
Kot, który postanowił zostać. Bo on był adoptusiem, wiecie... :twisted: Jedyny adoptuś, na lekko licząc, ponad setkę kotów, jakie się przez mój dom przewinęły, który po prostu musiał zostać. Bo on kochał nas i już.
Charakter: taki, jaki ragdolle mieć powinny. Wzięty pod paszki - zwisa, wzięty na ręce - natychmiast zaczyna mruczeć. Kot - przytulanka.
Najlepszy przyjaciel: jedzonko.
Największy wróg: sprzęgający się mikrofon :roll:

Bengale, czyli Fianna Fortuna of Ilendri, zwana Tunką, Tuńczykiem lub Bździągwą...
Obrazek
Girl from Alabama ;) Kotek w paski, po którego polecieliśmy specjalnie do Stanów. Wariatka, jakich mało, chodzący wulkan energii, który jednakowoż po urodzeniu miociku zamienił się w przykładną Matkę-Polkę. Tak się przejęła nowym miejscem zamieszkania? ;)
Najlepszy przyjaciel: ukochana mysia.
Największy wróg: konkurencja na wystawie :roll:

... oraz pomiot tuńczykowy na literkę "S".
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Od lewej:
Seregil - imię otrzymał po pewnym szlachcicu, złodzieju, szpiegu i nicponiu z mojej ulubionej sagi fantasy. Słuszność imienia udowodnił jako pierwszy nawiewając z kotnika.
Seyonne - imię otrzymał po skrzydlatym wojowniku. Na razie skrzydełek nie stwierdzono, ale największy z rodzeństwa to na pewno wojownik, no nie?
Sharana - imię otrzymała po pewnej księżniczce, o nieco niespokojnym duchu. Jej wersja jest jeszcze bardziej postrzelona, niż w wydaniu księżniczki, wykapana córeczka mamusi :twisted:
Sojiana - w oryginale mamusia Sharany, osóbka nieco stateczniejsza. Na żywo - mój kochany tchórzyk. Oczywiście jest to tchórzostwo w wersji bengalowej, czyli jak na zwykłe standardy - odważne :lol:
Ostatnio edytowano Pon mar 19, 2012 8:50 przez Atka, łącznie edytowano 1 raz
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Wto cze 29, 2010 13:24 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Pierwsza!
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto cze 29, 2010 13:25 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Ale fajny zestaw. I piękne te bengale, bo wszak wiadomo, że bure jest piękne :1luvu:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto cze 29, 2010 13:28 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

jaki piękny pierwszy post :mrgreen:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto cze 29, 2010 13:28 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Jestem i ja.Super post,a zbiorowka kociakow to to ,co ja lubie najbardziej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Do pełni szczescia brakuje mi charakterystyki kociakow pod katem ich odmiennosci od innych ras.Atka napisz o nich cos wiecej :mrgreen: . na razie jestem tylko zaskoczona ich samodzielnoscia w tak młodym wieku :mrgreen: i hmmm wyczynami jednego S-kocurka 8O 8O 8) 8)
Ostatnio edytowano Wto cze 29, 2010 13:36 przez anulka111, łącznie edytowano 2 razy
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto cze 29, 2010 13:30 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Jestem, jestem. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto cze 29, 2010 13:37 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

:mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto cze 29, 2010 13:41 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Jestem - jaki masz piękny nowy podpis :1luvu:
Jakie cudowne zdjęcie Krecika :1luvu: :1luvu:
O Fenriś ma takich samych wrogów jak Amiga :lol:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto cze 29, 2010 13:58 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto cze 29, 2010 15:07 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Zaznaczamy każdy kącik :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 29, 2010 15:19 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

No też jestem :D

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Wto cze 29, 2010 15:23 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

anulka111 pisze:Jestem i ja.Super post,a zbiorowka kociakow to to ,co ja lubie najbardziej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Do pełni szczescia brakuje mi charakterystyki kociakow pod katem ich odmiennosci od innych ras.Atka napisz o nich cos wiecej :mrgreen: . na razie jestem tylko zaskoczona ich samodzielnoscia w tak młodym wieku :mrgreen: i hmmm wyczynami jednego S-kocurka 8O 8O 8) 8)

Mam zrobić charakterystykę porównawczą z każdą rasą, czy wystarczy z MCO? :twisted: ;)

One są mimo wszystko nadal małe, dopiero im się zaczynają uwydatniać indywidualne cechy charakteru. Zbiorowo są bengalowe - niezmordowane, ciekawskie, towarzyskie (ale nie przytulne) zwinne i gadatliwe.

Bengale to rasa szybko dojrzewająca, wyczyny Seyonne'a mnie nie dziwią wcale, dużo bardziej mnie dziwił termin pierwszej rui u Tunki. Tatuś jest reproduktor jak się patrzy, to co, synek ma być gorszy?

A, przepraszam, zapomniałam. Będzie gorszy. Właśnie mu ucięli jaja :twisted:

Zagadka - co robią dwa małe bengale po kastracji :?:

Atka

Post » Wto cze 29, 2010 15:25 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Atka pisze:Zagadka - co robią dwa małe bengale po kastracji :?:

Zapitalają jak małe samochodziki :P
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto cze 29, 2010 15:28 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Kicorek pisze:
Atka pisze:Zagadka - co robią dwa małe bengale po kastracji :?:

Zapitalają jak małe samochodziki :P

I rzucają się na żarcie jak głodni derwisze pani doktor kazała nakarmić, mało mnie nie stratowali, jak stawiałam talerzyk :roll:

Atka

Post » Wto cze 29, 2010 15:30 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Kogo kocha Seyonne?

Tunka faktycznie pozno dojrzala hihi 16 mcy , moja Smakusia dojrzewala jak miala 10,a nalezy do rasy dojrzewajacej wolno :P

Ruchliwosc maluszkow i ich koordynacja ruchow mnie zadziwia. :1luvu:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[następna]