Druzyna TTD - maluch Dymuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 13, 2010 19:00 Druzyna TTD - maluch Dymuś

W koncu po paru latach zmobilizowalam sie do zalozenia watku moim kociakom. Bedzie on bogaty w fotki, poniewaz uwielbiam robic zdjecia kociakom, a w pisaniu nie jestem najlepsza :roll: Zapraszamy wszystkich do naszego watku :ok:
Poza moimi kociakami, przedstawie tez kociaki moich rodzicow.
Zaczynamy!

Tosia
Tosia miala byc psem, bo oboje z TZ bylismy wychowani wsrod psow. Jednak ze wzgledu na to ze oboje pozno wracamy do domu, stwierdzilismy ze nie mozemy miec psa. Pomyslelismy o kocie. W pewna niedziele wybralismy sie do jednego z marketow, gdzie odbywala sie aukcja kotow schroniskowych. I tak Tosia trafila do nas. To TZ ja wybral, byla najbardziej przerazonym kotkiem, w ogole sie nie ruszala, do tego byla wylysiala na grzbiecie i generalnie nie prezentowala sie zbyt dobrze. Oto zdjecie Tosi pierwszego dnia u nas:
Obrazek
Obrazek

Tosia wiekszosc czasu spedzila pod kanapa, w zasadzie to tam zamieszkala. Tak naprawde to dopiero po paru miesiacach zaczela nawiazywac z nami kontakt, po roku przyszla po raz pierwszy sama na kolana (oczywiscie do TZ) :twisted: Przyznam sie, ze pokochanie jej zajelo mi ok. roku :roll: Na poczatku nawet sie jej balam :oops:
Tosia jest z nami 4,5 roku. Gdy do nas trafila, miala podobno 3 lata, ale mnie sie wydaje ze mogla miec max 2 lata. Tosia jest najcudowniejszym kotem na swiecie. Codziennie mnie zaskakuje swoim oddaniem i miloscia (do TZ :evil: ). Dzieki niej pokochalam koty, ona mnie wprowadzila w koci swiat :1luvu: Chyba nie musze pisac ze bardzo ja kocham :1luvu: :1luvu:
:1luvu:
Tosia dzis:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tornadek, zwany Miskiem
Tornadek zjawil sie u nas jako lekarstwo dla Tosi. Tosia ma problemy emocjonalne, bardzo zle znosi samotnosc, wyrywa sobie siersc i potrafi sie ranic do krwi. Wet poradzil aby miala jakiegos towarzysza. Wiec znalazlam Tornadka (podopiecznego Berni). Ze wzgledu na charakterek Tosi balam sie dokocenia, ale nawet nie bylo tak zle. Tosia oczywiscie sie obrazila na nas, przestala przychodzic na kolana, ale nie robila malemu krzywdy. Tornadek byl cudny, taki malusi a lobuz z niego byl i jest :evil: straszny :) Misiu skradl nam serca od razu. Bo jak tu nie pokochac takiego brzdaca :1luvu: :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dopoki Tornadek mial klejnoty, kociaki dogadywaly sie dobrze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Problem w ich wzajemnych relacjach pojawil sie po ciachnieciu Tornadka. Zrobil sie bardzo agreswyny i zlosliwy w stosunku do Tosi. Teraz jest lepiej, potrafia sie razem bawic i sa do siebie bardzo przywiazane, choc nie ma miedzy nimi wielkiej milosci.
Wracajac do Tornadka, to jest on moim malutkim kotkiem, wazy prawie 8 kg! Jest typowym miskiem, trzeba go nosic na rekach, piescic, tulic, calowac :lol: Jego pasja zyciowa jest jedzenie :roll: Odkad jest na diecie, to biedny nawet sypia przy miskach w nadziei ze ktos sie zlituje i wrzuci mu choc jednego chrupeczka do miski :mrgreen:
A oto Tornadzio w calej okazalosci:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tyle tytulem wstepu :)
Ostatnio edytowano Pt lip 26, 2013 15:10 przez katebush, łącznie edytowano 13 razy
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Nie cze 13, 2010 19:10 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Piękne foty!

Tornadek aż tyle waży? Ogromny! Cudny...
Tosia rozkoszna. Wzruszająca jest jej historia, tak długo była nieufna...
Bardzo się ślicznie prezentują, i razem, i osobno.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie cze 13, 2010 19:23 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Dziekuje :oops:
Tornadek jest mistrzem w wyludzaniu chrupkow, stad jego waga, choc on zawsze byl duzy. Teraz jest na diecie i nie jest latwo, ale jestem twarda przynajmniej do czasu jak nie spojrzy na mnie wzrokiem kotka ze Shreka :roll:
ObrazekObrazek

katebush

Post » Nie cze 13, 2010 19:52 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Piękności :1luvu:
Tosia piękna :1luvu:
Tornadek śliczny kotek, wcale po nim nie widać tych 8kg.
Jak słodko ze sobą spały koteczki :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie cze 13, 2010 20:21 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Uroczy duecik :1luvu: ale Tornadek, z tą plamką na nosku wymiata :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie cze 13, 2010 20:49 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Cameo pisze:Uroczy duecik :1luvu: ale Tornadek, z tą plamką na nosku wymiata :1luvu:

Ja mu mowie, ze gdyby mial caly nosek rozowy, to byl by aniolkiem, a ze ma czarna plamke, to dlatego jest z niego taki lobuz :mrgreen:

na dobranoc dla milosnikow różu :mrgreen:
Obrazek

ObrazekObrazek

katebush

Post » Pon cze 14, 2010 14:52 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Tornadkowa łapeczka? :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon cze 14, 2010 18:19 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

anita5 pisze:Tornadkowa łapeczka? :D

Tornadkowe łapsko :D
ObrazekObrazek

katebush

Post » Pon cze 14, 2010 18:43 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

moje kociaki przez ostatni tydzien byly na wakacjach u moich rodzicow na wsi. Byly w siodmym niebie, zwlaszcza Tornadek, ktory biegal luzem po ogrodzie :mrgreen: Oto pare fotek:
Tosia na uwiezi :roll:
Obrazek

szukamy myszki :D
Obrazek

Misiek szuka mrowek
Obrazek

Obrazek

Tosia pokazuje jezor :D
Obrazek

Obrazek

Misiu pilnuje posesji
Obrazek

A tak odstrasza psa sasiadow :mrgreen:
Obrazek

Taki jestem duuuzy :mrgreen:
Obrazek

Napewno tam siedzi jakas jaszczurka, zaraz ja znajde
Obrazek

Obrazek

Dziki zwierz :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kociaki wcale nie mialy ochoty wracac do domu, no coz chyba bedziemy musieli im kupic dom z ogrodem :D
ObrazekObrazek

katebush

Post » Wto cze 15, 2010 9:07 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Na to wygląda!
Tornadek jest naprawdę imponujący! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto cze 15, 2010 9:18 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Tornadek to w koncu wychowanek Berni, a Berni ma same imponujace kociaki :)
ObrazekObrazek

katebush

Post » Wto cze 15, 2010 10:14 Re: Piekne łobuzy, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

katebush pisze:Tornadek to w koncu wychowanek Berni, a Berni ma same imponujace kociaki :)

Dokładnie! Same pięknoty.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro cze 16, 2010 8:05 Re: Druzyna TT, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

O, namierzyłam wątek :wink:

Piękne koty i super fotki :ok:
Tornadek-Misiek taki duuuży... :P

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro cze 16, 2010 8:09 Re: Druzyna TT, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

ależ cudne kociofoty i sami modele :1luvu: :1luvu:

A Tornadek to faktycznie duuuuży Miś :D
Potrzymamy kciuki za dietę :ok:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro cze 16, 2010 8:18 Re: Druzyna TT, czyli fotowatek moich i nie tylko futerek :)

Ale on po prostu duży jest bardzo :D
I świetnie stroszy kitę :lol:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[następna]