I tak mijały dni, tygodnie..........
Sofi pomału dochodziła do siebie...Trwało to długo - prawie miesiąc intensywnej walki o jej życie...
29 marca pojechaliśmy na badania....Sofi była niby zdrowa ale wciąż chora... Miała olbrzymie problemy z chodzeniem, nieskoordynowane ruchy, wymioty, wywracanie się....
Pojechaliśmy do Dr Kostrzewskiego w Katowicach.
I tu dziękuję Marlenie za transport
Dr obejrzał, obadała Soficzkę i niestety diagnoza była jasna jak słońce....panleukopenia

Dostała kolejne antybiotyki, witaminy, zorganizowaliśmy dla Niej cykloferon dzięki uprzejmości Lidki /raz jeszcze dziękuję/

Była poprawa i to dość znaczna.......
Jednakże niezborność ruchowa, zaburzenia neurologiczne wciąż pozostały....
Miała ogłoszenia. Była cudownym wręcz rozkosznym kociątkiem. Na zdjęciach absolutnie nie było widać czegokolwiek. Druga strona jest taka iż Sofinia uwielbia być fotografowana i chętnie pozuje do zdjęć

Zdjęcia wywoływały zachwyt i telefoniadę. Można by przebierać w potencjalnych domkach.
Szkoda tylko że każdy rezygnował, gdy usłyszał że Sofiś jest chora, że ma niezborność ruchową.....
Moja cierpliwość się skończyła kiedy jakiś kretyn zadzwonił i powiedział że jestem głupia i Sofi należy uśpić. Nie powinno się "hodować tego czegoś".........Serce mi prawie pękło..........Jak ktoś śmie coś takiego mówić o mojej maleńkiej Soficzce........
miałam ochotę zabić kretyna...Potem było jeszcze parę telefonów. Rozmowa się kończyła jak zawsze kiedy się dowiadywano że jest "chora"

Ostatnio edytowano Wto cze 01, 2010 20:43 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz