ZOE znaczy życie-to my-kotki trzy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 6:44 ZOE znaczy życie-to my-kotki trzy!

Nie wiadomo skąd zjawiło sie pewnego dnia w piwnicy-maleńkie,bure cudeńko,o przedłużonej sierści.Ogromne ciemnozielone oczka,patrzyły z kąta piwnicy.W ciemnym korytarzyku ledwo ja było widać,jedynie białe skarpetusie odbijały się od betonowej podłogi.Był grudzień, czy koniec listopada,na dworze zimno,bardzo zimno,a to maleństwo siedziało skulone i głodne,czekając nie wiadomo na co.
W piwnicy mieszka mężczyzna-nałogowy alkoholik,który woli mieszkać tu,a nie w mieszkaniu,bo tu może pić do woli i sprowadzać takich samych jak on,ale ma jedna zaletę-lubi zwierzęta.Do jego meliny przyprowadziły maleńką dwa kocurki-bracia,którzy obecnie szukają domu (banerek w moim podpisie).Benek zrozpaczony smiercią swojego poprzedniego kotka(został otruty)-przygarnął maleństwo.Gdy tylko sie o tym dowiedziałam,poszłam z jedzonkiem dla małej i zobaczyłam jakie to cudo!-była bardzo głodna-chrupki RC dla kociąt,które zostały mi po Brunonku,znikały w błyskawicznym tempie,rozwodniona śmietanka też!
Mój sąsiad-emeryt,powiedział,że przyniesie małej piach i miskę ,i że będzie do niej codziennie zaglądał-uwierzyłam.
Dawałam karmę,żeby mała miała dobre jedzonko,a nie najtańsze chrupki,jakie chciał jej dawać sąsiad,ale nie chodziłam do meliny ,wierząc,że mała jednak jest pod opieką ,że nie jest jej tak źle,sama nie mogłam jej wziąć,bo miałam,jeszcze Brunonka.
Mijały dni,dałam pieniądze na odrobaczania,ale jak się później okazało,sąsiad zlekceważył moje prośby,by drugie odrobaczanie zrobić po 10-14 dniach i pojechał z małą dopiero po trech tygodniach.
Jakoś miesiąc temu,idac do Braciszków,do pralni,zobaczyłam maleńką na korytarzyku piwnicy-Boże !!jak ona wyglądała!!!!
Skulona,futerko zmierzwione,nosek zalepiony ropą,brudna!!
Łapka,którą próbowała wytrzeć nosek aż brunatna od wydzieliny!
Nie mogła dobrze oddychać,miała goraczkę.
Poprosiłam Benka,żeby rano był u siebie,bo chce zabrać małą do weta,obiecał ,że będzie,niestety-słowa nie dotrzymał!
Musiałam przyjechac z pracy-na czuja i dopiero wtedy zastałam otwartą piwnicę i mogłam maleństwo zabrać.Okazało się,że sąsiad wiedział ,że mała jest chora,ale jakoś nie pojechał z nią do weta,chociaż trwało to już długi czas-nie miał czasu-tak powiedział Benkowi(a przecież i tak ja za wszystko płaciłam)
Maleńka ,jak się okazało miała zaawansowaną kaliciwirozę,nadżerki na języczku,więc nie mogła jęść,bo ja bolało,dlatego bardzo schudła-ważyła tylko 1.40.Nosek straszliwie zawalony,goraczka.Dostała trzy zastrzyki,następnego dnia znów,a na niedzielę dostałam antybiotyk w tabletkach,by podac na miejscu.Rano Benek był w stanie niezłym,nawet dogadać się z nim można było-pokazał jakie umościł posłanko z polaru jaki mu dałam-maleńka bez oporów zjadła antybiotyk,pojadła mokrego i po przemyciu noska poszła znów spać-wyglądała już o niebo lepiej,niż we czwartek wieczorem.Wieczorem,gdy przygotowywałam antybiotyk,usłyszałam wrzask Benka z piwnicy i miauk kociaka-zbiegłam po schodach do piwnicy-a tam kompletnie pijany Benek wyzywa od k..ew maleństwo,kocinka wbita w kąt na półce ze słoikami,przerażona,nastroszona.Okazało się,że pijaczysko nadepnął jej na ogonek ,jak wchodził po ciemku do swojej nory.Powiedziałam,że musi uważać,bo ja rozdepcze-to odpowiedział-no to ja zakopię!.Dyskutowałam z nim,ale wiecie jak jest gadka z pijanym-wrzeszczał na mnie,żebym go nie pouczała-w końcu powiedział-to zabieraj ją!
Zabrałam-zaniosłam do domu,maleństwo dygocząc wtulało się we mnie patrzyło w oczy-i wtedy wpadło mi do głowy imię-Zoe-tak ja nazwę-jak się potem dowiedziałam od Gibutkowej-ZOE-ZNACZY ŻYCIE!!!!
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 7:01 przez kropkaXL, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lut 20, 2010 7:09 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Leczenie bardzo szybko dało efekty,maleńka siedziała w mojej łazience-miejsca w niej jest tyle,że ledwo starczało na legowisko i malutką kuwetkę po Bruniu,ale jest cieplutko.Grzecznie zostawała ,nie płakała,kiedy ją zamykałam,bawiła się zabaweczkami,szczęśliwa,gdy do niej wchodziłam i miziałam.

Obrazek

Obrazek

Choroba prawie całkowicie przeszła,pozostało tylko lekkie kichanie,ale wetka mówi,że to może być skutek zbyt suchego powietrza w mieszkaniu,bo nosek czysty,wilgotny i zimny!
Osłuchała,pochwaliła,że maleństwo tak szybko poprawiło się,przytyło-ważona wczoraj-ponad 2 kg!!
Odrobaczyłam ją-i oczywiście-miała robale!-dziękuję Panie Jurku-sąsiedzie za troskliwość i opiekę!!! :evil:
Wczoraj została zaszczepiona forkatem.

Zoe szuka domu-nie mogę jej zatrzymać-mam już 4 swoje koty.
To cudna,pogodna istotka o puchatej,lekko przedłużonej sierści,z cudnymi białymi skarpetusiami i krawacikiem-kochana i urocza,kocha moje koty,które o dziwo jakoś ją akceptują-nawet upiorna Pynia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słodka ,radosna,piękna maleńka koteczka-jak na swój wiek-bo ma ok 6 miesięcy,szuka tylko dobrego domku,niewychodzącego,mogacego jej zapewnić warunki dobrego zycia-przynajmniej tak dobrego jak u mnie.
Szuka miłości,która sama tak hojnie obdarowuje człowieka,odwdzięczając się za dar życia!!!

Zoe znaczy życie!-bądź jego częścią dla maleńkiej Zoe!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob lut 20, 2010 8:50 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Hej Ślicznotko! Ciocia się melduje! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lut 20, 2010 8:51 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Bozenko-masz zaszczytne I miejsce!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Witamy z Zoe na wąteczku!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 20, 2010 8:57 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Miejmy nadzieję, że to początek historii o miłości, odwadze i poświęceniu. Gdzie wrażliwa na krzywdę Kropeńka zajmuje się zgnębioną, chorutką koteczką, i kotka rośnie i pięknieje nabierając sił i coraz większego powabu, a zakochany domek szybko zabiera odrodzoną kicię, dając jej mnóstwo miłości :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Sob lut 20, 2010 9:01 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Kasiulka-II miejsce!-gratuluję i serdecznie witam!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Też mam nadzieję,że Zoe znajdzie cudowny dom,bo do pierwszego-lepszego jej na pewno nie oddam!
Zbyt wiele przeszła,jak na młodziutkiego kociaka!-zasługuje na wszystko,co najlepsze!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 20, 2010 9:29 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Podrzucam wateczek,bo spada i zbieram sie do wyjścia na zakupy-jedyny dzień,kiedy moge połazic i kupić cos innego niz jedzenie :?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 20, 2010 9:33 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

kropkaXL pisze:Bozenko-masz zaszczytne I miejsce!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Witamy z Zoe na wąteczku!

:D :D Trafiło mi się Kasiulku! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 20, 2010 9:34 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

kropkaXL pisze:Podrzucam wateczek,bo spada i zbieram sie do wyjścia na zakupy-jedyny dzień,kiedy moge połazic i kupić cos innego niz jedzenie :?

Miłych zakupków! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 20, 2010 9:36 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Dzieki Bozenko!-liczę na to!!!-mój ukochany szmatex muszę odwiedzić-dzisiaj cena 3zł za sztukę!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 20, 2010 9:39 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

I ja przyszłam :D
Śliczna mała :1luvu:

Ja się już nie raz przekonałam, że na innych nie ma co liczyć :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lut 20, 2010 9:42 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Sliczna Zoe :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chętnie podepnę sobie jej banerek , jak będzie :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob lut 20, 2010 9:44 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

Serdecznie witam OKI :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: -będzie mi bardzo miło gościć Cię na wątku!!
Masz miejsce na pudle!!!!!!!!!!!-gratuluję!!! i bardzo się cieszę,że tu jesteś!

Ooo-i Ty Trawko nas znalazłas-witam goraco!!!!!!!-coraz więcej Cioteniek melduje się u Zoe! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak cioteczka Kamilka znajdzie czas,to prosimy o cudny(jak zwykle )banerek dla malutkiej!!!
Tylko jakiś malutki,bo kurczę nie mam miejsca,ale jak bedzie mniejszy,to wymienię banerek Braciszków na mniejszy i Zoe tez sie wtedy zmieści!!!
Kami-wyczarujesz? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 20, 2010 9:58 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

I ja melduję się w wątku cudownej, puchatej, maleńkiej Zoe, której podarowałaś życie, Kropeczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zoe jest fantastyczna i równie fantastycznego Ludzia jej życzę - na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob lut 20, 2010 10:10 Re: ZOE znaczy życie-bure ,puchate cudo szuka DS!!!

kropkaXL pisze:Dzieki Bozenko!-liczę na to!!!-mój ukochany szmatex muszę odwiedzić-dzisiaj cena 3zł za sztukę!

Ło, szmateksik? Uwielbiam , i jak tanio ! Ciekawe, co sobie kupisz fajnego. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

[następna]