Dzisiaj juz chyba nie dam rady wszystkiego rozpisac, wiec zarezerwuje posty, coby moje panny zmiescily sie na pierwszej stronce
Ruby... kwękająca chimeryczna księżniczka...data urodzin: 27 grudnia 2008
rasa: ragdoll
znak zodiaku: koziorożec
ulubione miejsce do spania: pralka
ulubione odgłosy: kwękanie
ulubione zajęcia: zaczepianie się i skrobanie, spanie z girkami na młodszej siostrzyczce Freyi
Ragdoll... duży włochaty misio w sam raz do przytulania...Taka miała być Ruby
Obraz ten zaszczepiła mi w głowie koleżanka z pracy Ela, która opowiedziała mi o wspaniałej rasie kotów - wiotczejących na rękach, duzych, przytulaśnych, milutkich, łagodnych i mało asertywnych, które stale trzeba chronić, z uwagi na ich nieporadność zyciową

nie skaczących, ale kwilących jak niemowlęta.... mój instynkt kocierzyński oszalał i zaczęłam intensywne poszukiwania hodowli (w jej znalezieniu oraz dowiedzeniu się czegoś więcej o tych kotach, bardzo pomogła mi Majast

dzieki, Martusia, za pomoc).
Ruby przyjechała i okazało się, że:1. jest to najbardziej wysokopienny kot, jakiego znam
2. nie chce siedziec na rączkach, a na kolankach to juz w ogole
3. nie kwili, tylko kwęka, a czasami skrzeczy i narzeka jak stara baba

4. wierzga kopytkami w czasie głaskania
5. nie wiotczeje!! (reklamacja!!

)
6. owszem, do jej miski kazdy moze podejść i wyjesc wszystko co tam jest, ale w innych aspektach Ruby potrafi postawić na swoim i nie daje sobie w kaszę dmuchać
7. wygląda jak aniołek, ale drzemie w niej diabełek

ma swój własny świat
8. chyba jest uczulona na sierść
9. jak określiła ją dr Dominika Borkowska - Ruby to delikatesik - delikatna pod kazdym względem
To tyle w temacie zgodności kocich charakterów względem opisów ras