Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prosimy o zamknięcie wątku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 28, 2008 14:06

JoasiaS pisze:
MarciaMuuu pisze: 8O - mam podobną mine do Kropki 8O
Boskie po prostu :ryk:

Wklejaj tu zaraz fotę, bo nie uwierzę :lol:

Monostra pisze:Czasem się zastanawiam, dlaczego koty tak ciągnie do wszystkich pudeł. U mnie wszystkie pudła, kartony itd. zalegają w domu po kilka dni przed wyrzuceniem, bo koteczki lubią :oops:

Żaden to wstyd, Monostra. U nas jest dokładnie tak samo. :wink:

Joasia

A u mnie w pokoju od kilku dni lezy otwarta walizka :oops:
Koty w niej spia. Na zmiane.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 28, 2008 14:16

Dorota pisze:A u mnie w pokoju od kilku dni lezy otwarta walizka :oops:
Koty w niej spia. Na zmiane.

No przecież! :lol: :lol:

Marcia, cały czas czekam na Twoją fotkę. Jutro mnie nie będzie, więc zastąp mnie tu godnie i zamiast od 6-tej rano domagać się fotek ( :roll: ), wstaw tutaj tą swoją z miną Kropki :regulamin:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro maja 28, 2008 14:24

czekamy :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro maja 28, 2008 16:15

Prosząco-oczekujący wzrok kota -skąd ja to znam -mój Filip jest w tym mistrzem - nawet jak mam oczy zamknięte, to czuję ten wzrok :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro maja 28, 2008 17:57

JoasiaS pisze:Marcia, cały czas czekam na Twoją fotkę. Jutro mnie nie będzie, więc zastąp mnie tu godnie i zamiast od 6-tej rano domagać się fotek ( :roll: ), wstaw tutaj tą swoją z miną Kropki :regulamin:

Joasia

Obrazek
:evil:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt maja 30, 2008 6:47

??? :twisted:

MarciaMuuu

Post » Pt maja 30, 2008 7:29

Marcia, jesteś STRASZNIE fotogeniczna :ryk: :ryk: :ryk:

tylko jeszcze przetłumacz ten tajemniczy napis, pliz
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Pt maja 30, 2008 7:33

:?: :?: :?:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt maja 30, 2008 7:51

Marcia, ale z ciebie kocica! 8)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt maja 30, 2008 8:55

olaxiss pisze:tylko jeszcze przetłumacz ten tajemniczy napis, pliz

Kocurro by się tu przydała 8)

w 2 linijce jest deklaracja niepicia kawy - coś absolutnie nie dla mnie, już bym wolała tak wyglądac :wink: :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt maja 30, 2008 9:13

Drugą linijkę też zrozumiałam, ale początek 8O :!:

W oczekiwaniu na tłumacza, napiszę wam o naszej wojnie domowej, która trwa od dwóch dni...
W środę wieczorem Frodo upolował pisklaka... :? . Przyniósł go z młodnika, położył na ścieżce i zaczął sadystycznie pacać łapą :evil: . Michał oczywiście rzucił się ptaszkowi na pomoc. Okazało się, że to prawie nieopierzony malec, którego koci łotr nie zdążył nawet za bardzo uszkodzić... Michał skonsultował sprawę ze swoimi znajomymi ornitologami i okazało się, że ratowanie malucha nie ma sensu :-( . Nie jesteśmy w stanie dostarczyć mu właściwego pokarmu i próbując ratować, tylko przedłużymy jego agonię... :-( . Znawca tematu poradził zostawić pisklę w młodniku i liczyć na to, że ptasi rodzice go odnajdą :roll: . Michał zastosował się do tej rady, ale na próżno – ptaszek nie przeżył chyba nawet nocy. Wczoraj był już martwy :-( .

Oczywiście nie muszę chyba wspominać, jak napięte były w środę wieczorem stosunki na linii Michał-Frodo :roll: . By jakoś załagodzić sytuację, odwiedziłam wczoraj sklep zoologiczny i zakupiłam trzy obróżki z dzwoneczkami (bo przecież Milka i Kropka doczekają się w końcu w tym roku wyjazdu w teren). Obróżki owszem ładne, na zatrzask, kolorowe, z napisem HAPPY CAT („dla Frodo powinna być z napisem HAPPY CAP” – skomentował Michał :roll: ). Po pierwszej przymiarce myślę, że Kropka i Frodo jakoś się do tego nieszczęsnego dzwonka przyzwyczają, ale Milka - od małego histeryczka – to chyba nie bardzo... :? . Ubrana w obróżkę i dzwonek, wpadła w panikę i prawie chodziła po ścianach, próbując go sobie zerwać! Zdjęłam jej to czym prędzej, bo żal mi było patrzeć jak się miota po całym mieszkaniu.

Jutro planuję wyjazd na działkę z całą trójką. Wujek-wielbiciel ptactwa zapowiedział, że „psy mają mieć dzwonki”, bo inaczej on nie jedzie ;-) . Jak myślicie? Czy Frodo powtórzy łowiecki wyczyn? Czy wujek spojrzy przez palce na brak dzwonka u swojej pupilki Miluni? Czy te dzwoneczki w ogóle są w stanie uratować pisklęta (dorosły ptak pewnie usłyszy i w porę odfrunie, ale taki maluch...)? Aż się boję tego wyjazdu. My się tam mamy relaksować podobno... :roll:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt maja 30, 2008 9:41

Z obróżkami ciężka sprawa :( . Małe z gniazda nie uciekną, a Frodo wlezie na drzewo. Poza tym taka obróżka musi też chyba bardzo stresować kota - mają b. czuły słuch, a tu przy każdym ruchu dzwoni. Wcale się Milce nie dziwię, że zaczęła po ścianach chodzić.
Uch, moje na szczęście na drzewa (jeszcze?) nie włażą, choć mówiąc szczerze, rano jest taki ptasi wrzask z każdej strony, że aż żałuję :)
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt maja 30, 2008 9:51

Monostra pisze:Z obróżkami ciężka sprawa :( . Małe z gniazda nie uciekną, a Frodo wlezie na drzewo.

Ja mam obawy, że on wcale nie musiał włazić na drzewo. W okolicy jest mnóstwo ptaków, które gniazdują bardzo nisko. W tym nieszczęsnym młodniku są niestety takie gniazda... :roll:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt maja 30, 2008 9:59

Julka z dzwoneczkiem froterowała podwoziem podłogi. Ale dzwoneczek chyba najbardziej wkurzał mnie, więc odczepiłam dewastując go zupełnie.
Frodix zachowuje się najzupełniej normalnie. Powiedz Michałowi, że takie prawo natury. Tygrysy polują na dużą zwierzynę a kiciusie na mniejszą. :roll: Jak nie Rudy, to te sąsiedzkie "spaślaki" :wink: uregulują liczebność ptactwa.
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Pt maja 30, 2008 10:05

Podpadł jak nic :roll: .

MarciaMuuu

[poprzednia][następna]