DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 02, 2020 9:24 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

jolabuk5 pisze:Jakie fajne harce! Burasie będą najbardziej rozrabiały, widać jak już chcą wyjść z kojca. Ale jeden maluch siedział cicho - nie jest chory? :strach:
Nie martw się, że Orficzek będzie na razie sam. Jak piszą dziewczyny, może później przybędzie mu jakiś towarzysz? Orficzek potrafi opiekunów szybko przekonać, że potrzebuje kolegi do zabawy :wink: Grunt, że domek fajny i przygotowany :ok: :ok: :ok:

Nie nie, chory nie jest :) są różne charaktery. On ma akurat charakter myśliciela ;)
Może dobiorą drugiego kotka za jakiś czas, gdy chłopak wróci do pracy poza domem. Tak mówią :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt paź 02, 2020 9:25 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Talka pisze:Orfi będzie rozpieszczonym jedynakiem, też fajnie.. Ludzie i pieszczoty tylko dla niego :)
Witamy się i pozdrawiamy :)

Witamy i my Ciebie ciepło - z naszą... ósemką... :strach:
:201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt paź 02, 2020 11:19 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Potrzymam za Orfika :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 02, 2020 16:03 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

ASK@ pisze:Potrzymam za Orfika :ok:

Dzięki. :ok: Właśnie jedziemy się zaczipować.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt paź 02, 2020 21:56 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Ciociu Bastet, wybacz :201494 proszę, że tak długo nie pisałem :oops: . Jestem nieśmiałym kotkiem i nie zawsze potrafię napisać jak Was koffam :1luvu: Jednak, nawet jak nie mogłem pisać (net się buntował) to starałem się czytać i śledzić wasze losy. Cieszę się z Orfeuszowego domku :P i z uratowania następnych maluszków. No bo ... kto jak nie TY :1luvu: :201494
Chciałem Cię zawiadomić i najserdeczniej zaprosić na moje zaślubiny z Lusią :D . Tak myślę, że to dobry czas! Na odczarowanie, na zaczarowanie, na unormowanie i zalegalizowanie naszych relacji :1luvu:
Twój Drops :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob paź 03, 2020 0:04 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

ewkkrem pisze:Ciociu Bastet, wybacz :201494 proszę, że tak długo nie pisałem :oops: . Jestem nieśmiałym kotkiem i nie zawsze potrafię napisać jak Was koffam :1luvu: Jednak, nawet jak nie mogłem pisać (net się buntował) to starałem się czytać i śledzić wasze losy. Cieszę się z Orfeuszowego domku :P i z uratowania następnych maluszków. No bo ... kto jak nie TY :1luvu: :201494
Chciałem Cię zawiadomić i najserdeczniej zaprosić na moje zaślubiny z Lusią :D . Tak myślę, że to dobry czas! Na odczarowanie, na zaczarowanie, na unormowanie i zalegalizowanie naszych relacji :1luvu:
Twój Drops :1luvu:

Ojejku! Dropsie! Jak miło Cię widzieć i czytać. Dawno do nas nie zaglądałeś. Bardzo się cieszę :) No i, oczywiście, że też jesteście dla mnie ważni - Ty i Lusia. Jasne, że przyjmuję zaproszenie! A kiedy ta impreza? Ważna sprawa - legalizacja związku. :wink:
Już tyle dzieci macie, a teraz dopiero ślub, no no... :ryk:

A tu Orfiś już zaczipowany :) Będę się czuła bezpieczniej. I mam takie poczucie, że teraz dostał ode mnie na start absolutnie wszystko.. :D

Obrazek

Wystarczy, jak się komuś po zeskanowaniu czipa pokaże numer telefonu w bazie? Czy jeszcze lepiej, by było tam moje imię i nazwisko? Bo reszta danych jest póki co zastrzeżona...

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob paź 03, 2020 0:43 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

No, to Orfeuszek gotów do nowego domku! :1luvu: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob paź 03, 2020 8:28 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob paź 03, 2020 10:05 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Bastet pisze:Obrazek
Wystarczy, jak się komuś po zeskanowaniu czipa pokaże numer telefonu w bazie? Czy jeszcze lepiej, by było tam moje imię i nazwisko? Bo reszta danych jest póki co zastrzeżona...

Zawsze proszę o czipowanie między łopatkami. Polscy weterynarze są uczeni głównie czipowania w lewy bok szyi, podczas gdy na terenie Wielkiej Brytanii, Irlandii oraz USA identyfikacja po lewej stronie szyi jest niedozwolona.
Po zeskanowaniu czipa na czytniku wyświetla się numer czipa. Numer czipa należy wpisać w wyszukiwarce bazy. Wybraliście safe-animal, to dobrze, bo to duża baza i większość osób tam właśnie szuka. Wtedy pokazuje się karta rekordu. Podstawą jest numer telefonu, ja bym przemyślała jeszcze adres, a przynajmniej ulicę.
Pamiętaj, że nowi opiekunowie mają prawo zażądać u weterynarza na podstawie przyniesionej umowy adopcyjnej zmiany danych w rekordzie.
Jeśli masz konto w safe-animal, możesz napisać maila wewnętrznego, aby dołączono Orfika do Twojego konta. To, że wpisane są Twoje dane niestety nie oznacza, że rekord dołączany jest do konta. Przerabiam to za każdym razem przy każdym zwierzaku.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob paź 03, 2020 18:24 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Jak czipowałaś u weta to warto sprawdzić potem wpisując sobie numer czipka do bazy czy Ci się wyświetli. Były takie sytuacje, że wet zaczopował a potem zapomniał dodać do bazy.
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob paź 03, 2020 19:53 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Czip jest w bazie, sprawdziłam. Orfeusz, biało-rudy pręgowany (aczkolwiek zabrakło "o" w kolorze sierści).
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Nie paź 04, 2020 10:38 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Dzięki Stomachari. Nawet nie wiedziałam o tym miejscu czipowania. W takim razie dopilnuję, by Bastet była zaczipowana między łopatkami. :) Jak będę w tym gabinecie weterynaryjnym, to poproszę, by wetka dodała tam "o" i by dodała mój adres.

Tymczasem maluchy dziś brykały tak:

Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie paź 04, 2020 10:43 Re: DT u Bastet ♥ Heca... Wesoła piątka ♥ ORFI MA DOM! ♥

Super! Mam 2 przydomki dla burasiów - Filo (dla tego, co się trzyma z boku, filozof) i Alpi (ten, co się wspina) :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]