Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 30, 2015 19:54 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Moja czarnobiała to robi tak, że mnie budzi do skutku, po czym ja wstaje, patrzę jak ona je te same chrupki, które były jak spałam i idzie ostentacyjnie sama spać ;p

Dokładnie jak Pola. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto cze 30, 2015 19:56 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

MaryLux pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Maryś! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 20:25 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

klaudiafj pisze:U mnie wszystko stoi w miskach - gurmet, sheba, whiskas, feliks ... (...)

Wiesz, że to śmieciowe jedzenie?
Sorki, że się wcinam. Tzn. podczytuję, ale teraz się wcięłam :oops:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Wto cze 30, 2015 20:31 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ja nie wiem co w tych czarno białych siedzi ale moja Moli tez tak robi :lol: budzi,a pozniej idzie spac :ryk:

Czesc Ewcia :D
Ładna pogoda, tydzien gorący to dobrze ze lokal klimatyzowany :mrgreen: oczywiscie w pracy :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto cze 30, 2015 20:46 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

kitkowa pisze:
klaudiafj pisze:U mnie wszystko stoi w miskach - gurmet, sheba, whiskas, feliks ... (...)

A jakie według ciebie jedzenie nie jest śmieciowe ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 20:47 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Moli25 pisze:Ja nie wiem co w tych czarno białych siedzi ale moja Moli tez tak robi :lol: budzi,a pozniej idzie spac :ryk:

Czesc Ewcia :D
Ładna pogoda, tydzien gorący to dobrze ze lokal klimatyzowany :mrgreen: oczywiscie w pracy :mrgreen:

U nas dzisiaj szału nie było. Ciepło ale nie gorąco i nawet popadało.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 20:57 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
kitkowa pisze:

Śmieciowe, czyli takie jak nasze fast foody, McDonald i inne. Jemy je od czasu do czasu, ale nie jest to nasza stała dieta (chyba) :wink: To miałam na myśli, te wymienione przez klaudięfj karmy mają niewiele mięsa (jakieś 4%?).
Nie wiem, czy klaudiafj próbowała karm z wyższą zawartością mięsa np. Animondy, Miamora, Moonlight Dinner (nie wymieniam tych super drogich, z wysoką zawartością mięsa których koty podobno nie tykają nawet) lub po prostu surowej wołowiny, indyka, udek z kurczaka :)
Edit: nie orientuję się w cenach w sklepach internetowych Gourmeta, Sheby itp, ale w stacjonarnych są znacznie droższe niż wymienione przeze mnie karmy sprzedawane w necie.

kitkowa

Post » Wto cze 30, 2015 21:06 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

kitkowa pisze:
Ewa L. pisze:
kitkowa pisze:

Śmieciowe, czyli takie jak nasze fast foody, McDonald i inne. Jemy je od czasu do czasu, ale nie jest to nasza stała dieta (chyba) :wink: To miałam na myśli, te wymienione przez klaudięfj karmy mają niewiele mięsa (jakieś 4%?).
Nie wiem, czy klaudiafj próbowała karm z wyższą zawartością mięsa np. Animondy, Miamora, Moonlight Dinner (nie wymieniam tych super drogich, z wysoką zawartością mięsa których koty podobno nie tykają nawet) lub po prostu surowej wołowiny, indyka, udek z kurczaka :)

Moje kotki jedzą właśnie Gurmeta i Felixa id czasu do czasu zjedzą Miamora ale bez entuzjazmu natomiast inne Cosmy, Royale, Almo nature według nich są nie jadalne.
Młodsza surowego mięsa nie weźmie do pyszczka a starsza od czasu do czasu zje surową pierś z kurczaka lub serduszko i to byłoby na tyle.
Mięso mogę zostawić na blacie w kuchni i żadna nawet go nie powącha.
I teraz mam dwa wyjścia : dawać im to co jedzą i lubią raz w tygodniu albo rzadziej bo to śmieciówka albo przestawić tylko na suche pod warunkiem że ma dużo mięsa .
Co byś mi poradziła ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 21:19 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L., nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że myślisz, że atakuję? :)
Ja bym na Twoim miejscu uzupełniła dobrym suchym (z tego co czytałam, Twoje jedzą suche). Od junk food od czasu do czasu nie umiera się, nie jest to jednak nasz podstawowy sposób żywienia.
Za kotem nie nadążysz. Raz coś jest fantastyczne, a za jakiś czas jest do kitu.... mój szalał za Miamorem, a teraz już jest be i stoi w misce, aż zlituje się go zjeść.

kitkowa

Post » Wto cze 30, 2015 21:27 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

kitkowa pisze:Ewa L., nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że myślisz, że atakuję? :)
Ja bym na Twoim miejscu uzupełniła dobrym suchym (z tego co czytałam, Twoje jedzą suche). Od junk food od czasu do czasu nie umiera się, nie jest to jednak nasz podstawowy sposób żywienia.
Za kotem nie nadążysz. Raz coś jest fantastyczne, a za jakiś czas jest do kitu.... mój szalał za Miamorem, a teraz już jest be i stoi w misce, aż zlituje się go zjeść.

W zgadywaniu co ja myślę mylisz się.
Ani ja nie odbieram twoich postów jako atak ani nie chcę abyś ty to tak odbierała.
Napisałam ci co jedzą moje kotki . Co u nich jest na tak a czego bezwzględnie do pyszczka nie wezmą nawet gdyby to miał być ich jedyny posiłek i czekałam na opinię ....rade .....porównanie doświadczenia .......nic więcej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 21:32 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Twoje jedzą tylko sosiki?
Jeśli jedzą pasztety, próbowałaś z Animondą Carny lub z indykiem dla kastratów (pachnie tak, że ja sama spróbowałabym)?

kitkowa

Post » Wto cze 30, 2015 21:37 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

kitkowa pisze:Twoje jedzą tylko sosiki?
Jeśli jedzą pasztety, próbowałaś z Animondą Carny lub z indykiem dla kastratów (pachnie tak, że ja sama spróbowałabym)?

Tylko sosiki. Jadły też musy z Gurmeta. Raz sie pomyliłam i zamiast musów wzięłam pasztet i musiałam zamieniać się z koleżanką bo jej kitkom było obojętne co.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 21:44 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Hej :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto cze 30, 2015 21:45 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

barbarados pisze:Hej :1luvu:

Hej Basiu! :1luvu:
Leć na głosowanie bo za 1,15 godz koniec.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 21:56 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Tylko sosiki. Jadły też musy z Gurmeta. Raz sie pomyliłam i zamiast musów wzięłam pasztet i musiałam zamieniać się z koleżanką bo jej kitkom było obojętne co.

Nie wiem, czy przypadkiem, w ogóle sosy nie mają mniej mięsa :roll:
Ponieważ my musimy pić więcej wody (kamienie struwitowe), rozcieńczam pasztety wodą i wychodzi sosik :wink: I to zaskoczyło, mimo że nie lubił sosów, a kawałki mięsa musiałam rozdrabniać na miazgę.

kitkowa

[poprzednia][następna]