Mirmiłki :) - KONIEC cz. III. Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 24, 2012 20:33 Re: Mirmiłki :)

o w morde jeża, nie wiedziałam, że sie tak nie mówi, kurde
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto lip 24, 2012 20:36 Re: Mirmiłki :)

W dwutysięcznym dwunastym żyje większość naszych polityków, dziennikarzy radiowych i telewizyjnych. :ryk:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto lip 24, 2012 20:41 Re: Mirmiłki :)

wiesiaczek1 pisze:uprzejmnie przypominam, ze to jest wątek o Bolusiu, i kcem Bolusia, i już, ksiązki sa fajne, ja lubię Coello , Samotność w sieci - też , ale najbardziej lubię Bolusia, :D

Ne, ne, ne. To jest wąt o Mirmiłowie jako takim. :mrgreen: A Mirmiłowo okraszone jest książkami jak dobre kluchy skwarkami. Bolutek był na poprzednich stronach. Wczoraj nowe foty wklejałam. Dziś spał w kanapie po nocnych szaleństwach, a wcześniej mordował mysz.

Kotkins, podoba mi się Twój zamysł. Pisz! Masz moje pozwoleństwo, choć ja o duchach nie lubię. Nudzą mnie. Zieeeewww... Może jednak inaczej podejdę do tematu, gdy to mnie samą duchy nawiedzą?? Ale z drugiej strony - MARTY miałabym się bać?! Afżyciu!

rysiowaasia pisze:Aniado i jej "książkowe" kumpele. Tak sobie czytam te Wasze książkowe "wynurzenia" i aż serce rośnie!

Wiecie co?
Obecnie do "dobrego tonu" należy chwalenie się,ze się skończyło polonistykę ( nie wiem na jakich "renomowanych" uczelniach) nie przeczytawszy ...żadnej książki :strach:

Ja skończyłam. Ale nieczytanie książek na UŁ by nie przeszło. Aczkolwiek znałam panienki, które na 5-tym roku bendonc nie wiedziały, kim był na przykład niejaki Edyp.

Co do książek - zaczęłam kolejny kryminał, tym razem Miłoszewskiego. Poprzednie dwie jego powieści niezmiernie mi się podobały.
Co do Wiśniewskiego zaś - mało kto o tym wie, ale gdy ów jegomość roztaczał sielską wizję życia z implantem ślimakowym, w owym czasie ów implant gwarantował jedynie ok. 30% odzyskanie słuchu i to u osób z niedosłuchem, a nie u głuchych całkowicie, jak powieściowa bohaterka. Zwracali nam na to uwagę podczas zajęć na logopedii. Nie wiem, jak to wygląda dziś, przyznam szczerze, ale wówczas Wiśniewski strzelił najprawdopodobniej konkursowego babola i oparł na nim lwią część przekazu swojej powieści.
Aniada

Post » Wto lip 24, 2012 20:48 Re: Mirmiłki :)

Revontulet pisze:
rysiowaasia pisze:I co tu się dziwić,że później w szkole uczą polonistki, które włanczają komputer, wczoraj kupywały buty, na radach pedagogicznych wyczytują uczniów z dwoma ocenami niedostatecznymi....

...żyją w roku dwutysięcznym dwunastym i wypijają półtorej litra- same sobie dopiszcie czego :D

...które to coś ścieka im malowniczo po dekoldach, a to z kolei wprawia je w nieustającą flustrację 8)

To rzekłam ja, która koło polonistyki nawet nie stałam :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lip 24, 2012 20:54 Re: Mirmiłki :)

ja czytam tylko ksiazki kucharskie-reszta potwornie mnie nudzi :evil:
jestę gupim Sernikię.... :?
Serniczek

Post » Wto lip 24, 2012 20:57 Re: Mirmiłki :)

AniHili pisze:
Revontulet pisze:
rysiowaasia pisze:I co tu się dziwić,że później w szkole uczą polonistki, które włanczają komputer, wczoraj kupywały buty, na radach pedagogicznych wyczytują uczniów z dwoma ocenami niedostatecznymi....

...żyją w roku dwutysięcznym dwunastym i wypijają półtorej litra- same sobie dopiszcie czego :D

...które to coś ścieka im malowniczo po dekoldach, a to z kolei wprawia je w nieustającą flustrację 8)

Tja..
a wszystkie końcówki -ą wymawiane -om.. doprowadza mnie to do białej gorączki.. :evil:

słowo pisane jest jeszcze ciekawsze.. :roll:
a największe curviosum to "ja rozumię" :strach:

Może ktoś mi powie w jakich to szkołach teraz tego uczą?
bo jest to tak powszechna odmiana, że zaczynam podejrzewać, że nie zauważyłam ważnych zmian, jakie niechybnie nastąpiły w gramatyce polskiej.. :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lip 24, 2012 20:58 Re: Mirmiłki :)

Serniczek pisze:ja czytam tylko ksiazki kucharskie-reszta potwornie mnie nudzi :evil:

:ryk:
Jesteś świetną, inteligentną jajcarą :lol:
I piszesz cudowne wiersze na temat Bolesława :ok:

rysiowaasia

Post » Wto lip 24, 2012 21:01 Re: Mirmiłki :)

Aniado dzienki, ale wciąsz bende oczekiwała wieźci tylko o Bolusiu, baj baj
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto lip 24, 2012 21:04 Re: Mirmiłki :)

aamms pisze:Może ktoś mi powie w jakich to szkołach teraz tego uczą?
bo jest to tak powszechna odmiana, że zaczynam podejrzewać, że nie zauważyłam ważnych zmian, jakie niechybnie nastąpiły w gramatyce polskiej.. :twisted:

Bo to jest takie ą,ę przez bibułkę :lol:

rysiowaasia

Post » Wto lip 24, 2012 21:06 Re: Mirmiłki :)

rysiowaasia pisze:
Serniczek pisze:ja czytam tylko ksiazki kucharskie-reszta potwornie mnie nudzi :evil:

:ryk:
Jesteś świetną, inteligentną jajcarą :lol:
I piszesz cudowne wiersze na temat Bolesława :ok:

Zgadzam się. Sernik jest diabelnie inteligentny, ale prowokator. (Piszę w rodzaju męskim, bowiem Sernik sam o sobie tak pisze).

A tymczasem, zupełnie nieoczekiwanie, udało mi się uchwycić jedyną kocią panienkę w Mirmiłowie, która - co do niej absolutnie niepodobne - nadstawiła znienacka dziób do zdjęcia. Napatrzeć się proszę, bo Pola nie cierpi pozować i jak widzi aparat, to odwraca się do mnie ogonem.
Dla nowych bywalczyń naszego wątku: Polcia jest niebieską szylkretką o trudnym charakterze ;) Z natury długowłosa, czego nie widać. :lol:

Obrazek
Aniada

Post » Wto lip 24, 2012 21:11 Re: Mirmiłki :)

Czemu się mówi, że szylkretki mają charrrakterki 8O
nie rozumię 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lip 24, 2012 21:14 Re: Mirmiłki :)

Aniada pisze: Polcia jest (...) Z natury długowłosa, czego nie widać. :lol:

to dokładnie tak samo jak moja czarna Sushi.. :twisted:

aamms

Post » Wto lip 24, 2012 21:16 Re: Mirmiłki :)

Piękna panienka, z piekną fryzurą. I do tego jakie mądre oczka ma i mądrą minkę :D Od razu widać, że w tej główce zachodzą procesy myślowe :mrgreen:
Charakterek też widać- uwielbiam zołzy :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lip 24, 2012 21:19 Re: Mirmiłki :)

aamms pisze:
AniHili pisze:
Revontulet pisze:

Tja..
a wszystkie końcówki -ą wymawiane -om.. doprowadza mnie to do białej gorączki.. :evil:

słowo pisane jest jeszcze ciekawsze.. :roll:
a największe curviosum to "ja rozumię" :strach:

Może ktoś mi powie w jakich to szkołach teraz tego uczą?

Mnie do szalu doprowadza bynajmniej zamiast przynajmniej oraz fakt, że używający tego slowa najwyraźniej uważają je za bardziej elegancką wersję przynajmniej :twisted: :twisted: :twisted:

To tyle na dziś ode mnie - wracam do czopów skrętu w wagonach towarowych :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lip 24, 2012 21:21 Re: Mirmiłki :)

felin pisze:To tyle na dziś ode mnie - wracam do czopów skrętu w wagonach towarowych :mrgreen:

do czego?? 8O

aamms

[poprzednia][następna]