Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wiesiaczek1 pisze:uprzejmnie przypominam, ze to jest wątek o Bolusiu, i kcem Bolusia, i już, ksiązki sa fajne, ja lubię Coello , Samotność w sieci - też , ale najbardziej lubię Bolusia,
rysiowaasia pisze:Aniado i jej "książkowe" kumpele. Tak sobie czytam te Wasze książkowe "wynurzenia" i aż serce rośnie!
Wiecie co?
Obecnie do "dobrego tonu" należy chwalenie się,ze się skończyło polonistykę ( nie wiem na jakich "renomowanych" uczelniach) nie przeczytawszy ...żadnej książki![]()
Revontulet pisze:rysiowaasia pisze:I co tu się dziwić,że później w szkole uczą polonistki, które włanczają komputer, wczoraj kupywały buty, na radach pedagogicznych wyczytują uczniów z dwoma ocenami niedostatecznymi....
...żyją w roku dwutysięcznym dwunastym i wypijają półtorej litra- same sobie dopiszcie czego
AniHili pisze:Revontulet pisze:rysiowaasia pisze:I co tu się dziwić,że później w szkole uczą polonistki, które włanczają komputer, wczoraj kupywały buty, na radach pedagogicznych wyczytują uczniów z dwoma ocenami niedostatecznymi....
...żyją w roku dwutysięcznym dwunastym i wypijają półtorej litra- same sobie dopiszcie czego
...które to coś ścieka im malowniczo po dekoldach, a to z kolei wprawia je w nieustającą flustrację
To rzekłam ja, która koło polonistyki nawet nie stałam
Serniczek pisze:ja czytam tylko ksiazki kucharskie-reszta potwornie mnie nudzi![]()
jestę gupim Sernikię....
aamms pisze:Może ktoś mi powie w jakich to szkołach teraz tego uczą?
bo jest to tak powszechna odmiana, że zaczynam podejrzewać, że nie zauważyłam ważnych zmian, jakie niechybnie nastąpiły w gramatyce polskiej..
rysiowaasia pisze:Serniczek pisze:ja czytam tylko ksiazki kucharskie-reszta potwornie mnie nudzi![]()
jestę gupim Sernikię....
![]()
Jesteś świetną, inteligentną jajcarą![]()
I piszesz cudowne wiersze na temat Bolesława
Aniada pisze: Polcia jest (...) Z natury długowłosa, czego nie widać.![]()
aamms pisze:AniHili pisze:Revontulet pisze:rysiowaasia pisze:I co tu się dziwić,że później w szkole uczą polonistki, które włanczają komputer, wczoraj kupywały buty, na radach pedagogicznych wyczytują uczniów z dwoma ocenami niedostatecznymi....
...które to coś ścieka im malowniczo po dekoldach, a to z kolei wprawia je w nieustającą flustrację
To rzekłam ja, która koło polonistyki nawet nie stałam
Tja..
a wszystkie końcówki -ą wymawiane -om.. doprowadza mnie to do białej gorączki..![]()
słowo pisane jest jeszcze ciekawsze..![]()
a największe curviosum to "ja rozumię"
Może ktoś mi powie w jakich to szkołach teraz tego uczą?
bo jest to tak powszechna odmiana, że zaczynam podejrzewać, że nie zauważyłam ważnych zmian, jakie niechybnie nastąpiły w gramatyce polskiej..
felin pisze:To tyle na dziś ode mnie - wracam do czopów skrętu w wagonach towarowych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan i 45 gości