ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 18:09 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

JAk tak dalej pójdzie to Duża nie będzie zarabiać na chlebanaszegopowszedniego tylko na rozrywkę dla Ptysi. A kto wie co Ptysiowie jeszcze wymyślą.

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pt sty 13, 2012 18:33 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Spokojnie :) Mysi zamówiłam bo te ledwo żyją, co wcale nie oznacza, że je od razu dostaną 8) 8) Z zabawek kocich to jeszcze myślałam o drapaku, tunelu i... tyle 8) 8) 8) więcej nie będę kupować :)

Co do żarełka to jak pisałam suchego mam full, bo Ptyski mało go jedzą, stąd następne zamówienie to będzie typowo spożywka, pewnie nadal bez suchego i pasta na kłaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Pt sty 13, 2012 20:23 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

A ja właśnie wróciłam. Odwiozłam naszą Figunię do nowego domku. Wyobraźcie sobie domek w polach, elektryczność jest i nawet internet, ale wrony zawracają, bo to taki koniec świata. Do najbliższego sąsiada to nawet kotka łapki rozbolą, jakby się na piechotę wybierał. Do najbliższej drogi przeszło kilometr i to nie bardzo ruchliwej. Same pola, słoneczko, myszki i ptaszki do łapania. To taki koci raj. Pani już miała kotka, ale umarł ze starości. To też o czymś świadczy.
Cieszę się bardzo, choć łezka się zakręciła na do widzenia. Już po 10 km dostałam MMS-a (kotka na okienku ;-)

Ostatnio "moje" koty mają coś dużo szczęścia. A wzystko zaczęło się od Ptysiulów. Jak Ptysiuli pojechały - duzo domków sie pojawiło. Jestem w stanie uwierzyć, że ONE mają coś z tym wspólnego ;-))

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sty 13, 2012 20:39 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

A czy ta Pani nie chciałaby przygarnąć jednego człowieka ?? Chętnie zamieszkałabym w takiej dziczy :)

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pt sty 13, 2012 20:42 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Też bym chciała, najlepiej ze stadem kotów. Ale nie wyobrażam sobie zimy, jak zasypie to oni odcięci od świata chyba są.

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 22:21 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ptysie widocznie maja jakas magie, dzieki ktorej inne kotki znajduja domki. A moglyby tak rzucic ten czar na mojego kociego chrzesniaka ktory juz poltora roku szuka domu a super by bylo jakby poszedl do jednego domku z kotem z ktorym sie zaprzyjaznil bardzo-z Urwisem.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sty 14, 2012 13:39 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Jak minal Balbince wczorajszy Dzien Czarnego Kota?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sty 14, 2012 20:18 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Obawiam się, żę dość hmmm.. traumatycznie 8O 8O 8O Mój Dziadziuś przyjechał do nas nas odwiedzić 8) 8) 8) i.. został na noc 8O 8O 8O Koty, a dokładnie Balbinia mało nie dostała zawału serca jak chciała wejść do łazienki - tam jest kuweta a na drodze Dziadziuś 8O 8O 8O A dziś - pewnie przez pogodę cały, ale to dosłownie cały dzień kociaki śpią... i znów trauma...Dziadziuś zostaje do jutra 8) 8) 8) 8) hehe

Ale muszę się pochwalić 8) 8) 8) Balbinia dziś sama, osobiście, beż żadnej pomocy 8) 8) 8) skorzystała z zamkniętej kuwety z założonymi drzwiczkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jupi Jupi Jupi :ryk: :ryk: :ryk: Ptysia jeszcze nie przylukałam :?

Malgosia Wroc

Post » Sob sty 14, 2012 20:24 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

No tak. Dziadziuś nie przez wszystkich jest gościem oczekiwanym :lol:
BRAWO BALBINKA :ok:

jasdor

Post » Sob sty 14, 2012 20:39 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Małgosiu Balbinka chyba wybrała ciebie jako jedyną pańcię.Miałam podobnie,z osób przychodzących do mnie moja kotka akceptowała tylko wujka i do niego wskakiwała na kolana.Do innych nie zbliżała się nawet,potrafiła prychnąć-taka to dama z niej była :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob sty 14, 2012 21:56 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Na szczęście moja Mała Dama na innych nie prycha, nie syczy itp. Po prostu zwiewa :? Tzn jak są goście to przyjdzie to tego pokoju, usiądzie z boczku i tyle... a jak ktoś chce się do niej zbliżyć w tym ja (oczywiście w dość szybki sposób) to zwiewa gdzie pieprz rośnie... potrafi przede mną zwiać, choć przy Dziadziusiu już nawet potrafi sie położyć w odległości około 30cm. Jak na nią to PRZEŁOM w znajomości z Dziadziusiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Poza tym Dziadziuś jak zobaczył zabezpieczenia w kontaktach bardzo, ale to bardzo pochwalił mój pomysł :1luvu: :1luvu: :1luvu: skwitował dość krótko i konkretnie - "bardzo dobrze zrobiłaś - do wypadku nie potrzeba wiele" :ryk: :ryk: :ryk:

Kocham mojego Dziadziusia 8) 8) 8) myślimy podobnie 8) 8) 8) A On jak zobaczył Ptysie to stwierdził, że spanko, które zrobił jest za małe na nich dwoje i zrobi nowe większe i...pomyśli nad drapakiem dla młodzieży :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: A co do spanka to jak dostane nowe większe to to chętnie oddam, ale niestety jest małe - 30x40cm więc nadaje sie dla małych kotków lub kotek - te porafią być filigranowe. Moja Balbinka taka raczej nie będzie skoro już teraz waży z 2300 - 2400g a we wtorek skonczyła 4 miesiące... Jakby któś chętny to za jakiś miesiąc będę mieć do oddania spanko :ryk: :ryk:

Malgosia Wroc

Post » Sob sty 14, 2012 21:58 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:
Ale muszę się pochwalić 8) 8) 8) Balbinia dziś sama, osobiście, beż żadnej pomocy 8) 8) 8) skorzystała z zamkniętej kuwety z założonymi drzwiczkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jupi Jupi Jupi :ryk: :ryk: :ryk: Ptysia jeszcze nie przylukałam :?

Łał .... Balbinka - super dziewczynka :ryk:

Ja tez chciałbym aby moje korzystały z takiej kuwety - nawet kupiłam taką , ale póki co robią dalej "bez nakrycia"....boją się wchodzić czy co? Ale jakoś wydaje mi się , że za za mało miejsca w środku jest - tak mi się wydaje :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Sob sty 14, 2012 22:23 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Być może.. moja kryta jest większa niż otwarta, a maluchy szybko odkryły, że jest otwór którym się tam wchodzi, gorzej było z drzwiczkami, ale byłam kilka razy przy "wchodzeniu" i ciut pomogłam i.. POSKUTKOWAŁO :ryk: :ryk: :ryk:

Malgosia Wroc

Post » Nie sty 15, 2012 6:23 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Kociara82 pisze:Ptysie widocznie maja jakas magie, dzieki ktorej inne kotki znajduja domki.

Ptysie to kotusie magiczne, zaczarowane i cudowne :1luvu:
To są koteczki z bajeczki, czyli bajeczne koteczki :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 15, 2012 10:28 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Witajcie ciasteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

[poprzednia][następna]