wspólne życie - wątek optymistyczny nieustająco :-)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 14:12 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

A jak pracownicy dogadują się z domownikami? Nie ma problemów?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 11, 2011 14:16 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

Bazyliszkowa pisze:A jak pracownicy dogadują się z domownikami? Nie ma problemów?

Z tym generalnie nie ma problemów, bo wszystkie koty się znają. Tylko Ominia nie jest szczęśliwa, ona lubi tylko Niusię i Felka. Reszta to śmiertelni wrogowie, ewentualnie dodani do ignorowanych :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto paź 11, 2011 15:28 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

Marysiu tu może się przydać Twoja rada i doświadczenie viewtopic.php?f=1&t=134002&start=135
Jakby co to zajrzyj.

PS. Kicia jest w domu niech Cię tytuł nie zmyli
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 11, 2011 15:46 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

Gibutkowa pisze:Marysiu tu może się przydać Twoja rada i doświadczenie viewtopic.php?f=1&t=134002&start=135
Jakby co to zajrzyj.

PS. Kicia jest w domu niech Cię tytuł nie zmyli

Znam Kiwi z FB :mrgreen: niezły galimatias na wątku :roll: no to dorzuciałam swoje trzy grosze :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 11, 2011 18:52 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

Pamiętacie jak cudnie i nietypowo gadał Ślepciu? Otóż Feluś gadułka gada...tak samo 8O Długo nie mogłam załapać z czym mi się felkowe gawożenie kojarzy, dopiero męzulo dzisiaj skojarzył. Drugi Ślepuniu.
Wiem, że to głupie, ale Felek urodził się mniej więcej wtedy, kiedy odszedł Puniek :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 11, 2011 19:43 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

zajrzyjcie proszę, zrobiłam bardzo ważne wydarzenie na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=225707594156788&pending bardzo proszę o rozesłanie :o
ps. nie mam wprawy w wydarzeniach; jezeli coś zrobiłam nie tak, to dajcie mi znać :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 11, 2011 19:58 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

kamari pisze:zajrzyjcie proszę, zrobiłam bardzo ważne wydarzenie na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=225707594156788&pending bardzo proszę o rozesłanie :o
ps. nie mam wprawy w wydarzeniach; jezeli coś zrobiłam nie tak, to dajcie mi znać :ok:

Marysiu napisz koniecznie do Carmen201. Widzisz mój banerek w podpisie o kotach śp. Pana Stanisława? Oni też zamarzali w zimę w domu, była zbiórka na węgiel, karmę dla kotów i psów, środki czystości itp. Wiem że dziewczyny tam działające (w tym Carmen) przeszły drogę w MOPSie i szukały taniego węgla, powinny coś doradzić.
Poza tym może by im się jeszcze coś przydało - wiadomo, jak dostaną np środki czystości to już będą mogły kase na węgiel przeznaczyć. Poza tym idą święta - może choć jakie słodycze dla córek? Załóż nowy wątek, na pewno dużo osób się przyłaczy do pomocy, tak jak u P. Stanisława.

EDIT: Może dziewczynom zrobię jakieś drobne kolczyki albo bransoletki pod choinkę? Noszą kolczyki? Ile mają lat?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 11, 2011 20:07 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

kamari pisze:zajrzyjcie proszę, zrobiłam bardzo ważne wydarzenie na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=225707594156788&pending bardzo proszę o rozesłanie :o

:evil: No i sie skończy że założę sobie tego fejsa :evil:

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Wto paź 11, 2011 20:16 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

emkamara pisze:

Załóż :ok: dużo ważnych akcji się tam dzieje :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 11, 2011 21:07 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

kamari pisze:Pamiętacie jak cudnie i nietypowo gadał Ślepciu? Otóż Feluś gadułka gada...tak samo 8O
Długo nie mogłam załapać z czym mi się felkowe gawożenie kojarzy, dopiero męzulo dzisiaj skojarzył. Drugi Ślepuniu.
Wiem, że to głupie, ale Felek urodził się mniej więcej wtedy, kiedy odszedł Puniek :roll:

Wcale nie głupie, Marysiu... :love:

Ja ze wzruszeniem patrzę na trzy malutkie kopie Gufinka, ale to w Biszkopciku jest coś nieziemskiego....

Lubię metafizyczne klimaty :wink:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Śro paź 12, 2011 8:14 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

Wróciliśmy do pracowni :ok:
Dzieciaki przeszczęśliwe, sprawdzają czy im ktoś czegoś nie przemeblował :roll: Ominia nawet nie weszła do domku, tylko prosto z samochodu poleciała skontrolować ogródek :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro paź 12, 2011 8:45 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

kamari pisze:Wróciliśmy do pracowni :ok:
Dzieciaki przeszczęśliwe, sprawdzają czy im ktoś czegoś nie przemeblował :roll: Ominia nawet nie weszła do domku, tylko prosto z samochodu poleciała skontrolować ogródek :mrgreen:

Kamari, mam pytanie. Czy ten ogródek koło Twojej pracowni jest jakoś wysoko ogrodzony? Jest ryzyko, że Omnia sobie gdzieś wyskoczy na dłuższy spacer? Pytam, bo jak się z moimi kićkami przeprowadzimy, co planuję, to chcę żeby miały ogródek, tylko, że kota ogrodzenie nie powstrzyma... No i tak się zastanawiam jak się żyje z takim ryzykiem :?

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Śro paź 12, 2011 8:56 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

emkamara pisze:
kamari pisze:Wróciliśmy do pracowni :ok:

Kamari, mam pytanie. Czy ten ogródek koło Twojej pracowni jest jakoś wysoko ogrodzony? Jest ryzyko, że Omnia sobie gdzieś wyskoczy na dłuższy spacer? Pytam, bo jak się z moimi kićkami przeprowadzimy, co planuję, to chcę żeby miały ogródek, tylko, że kota ogrodzenie nie powstrzyma... No i tak się zastanawiam jak się żyje z takim ryzykiem :?

Nie, ogródek nie jest wysoko ogrodzony, ale koty trzymają się w jego obrębie. Jedynie Ominia lubi wyskoczyć do sąsiadów, gdzie też mieszka kilka kotów, a pani wystawia miseczki z super chrupkami dla wszystkich chętnych :roll:
Wybierałam bardzo spokojną okolicę, żeby zminimalizować ryzyko. Uliczka jest malutka, jeżdzi jeden samochód dziennie.
Ominia jeszcze przy starej pracowni była kotem wychodzącym i nie do utrzymania w pomieszczeniu. Tu jest bezpieczniej, chociaż stale się martwię. Ale ona jest szczęśliwa wychodząc. Nie wiem, może to błąd, ale więzić kota za wszelką cenę ... ?
Reszta trzyma się przy nodze i nie wychodzi na dwór beze mnie. Tak jakoś jest.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro paź 12, 2011 9:20 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

To tak, jak z moim ogródkiem...choć koty raczej też są w jego obrębie, jedynie Zosia- powsinoga czasem wylezie w ramach rekonesansu krótkiego...
Myślę, że u moich to kwestia wieku, kastracji i przyzwyczajenia...nawet Plamek po chorobie nie wypuszcza sie na odległe tereny.
Nie mam możliwości zrobienia im mocno zagrodzonego wybiegu, ale ....przywykły.
Zawsze jest strach...ale koty mam mądre.
Dlatego do tej pory dziwi mnie ten wyskok Plamka, który mógł życiem przypłacić.
Na szczęście nauczył się na błędach :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 12, 2011 10:05 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny :-) Felek umie stać :-))

emkamara pisze:

Namawiam bardzo na fb. Tam się czynią cuda :1luvu: To jest po prostu...popłakałam się...tyle nieznanych mi osób pospieszyło na pomoc ...nieznanej im osobie. To przywraca wiarę w ludzi.

Wiem, że część osób jest z miau, ale nie potrafię połączyć nazwisk z nickami. Dlatego napiszę tylko ogólne DZIĘKUJĘ.
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]