Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 11:34 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

Ptachu, ale u was się sikajaco zrobiło.
Ja mam teraz idealne życie, cisza spokój, Duzi tylko dla mnie.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Sob lis 26, 2011 12:53 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

Ptachu, duża mi opowiedziała o tym małym kocie. Od razu sobie pomyślałam, że Frania jest niedobra, a duża ją kocha i dba o nią, Frania tego wcale nie docenia.
Fasolka wstrząśnięta :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 28, 2011 12:22 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

Co za zachowanie, kot sobie spokojnie sika a tu na niego wrzeszczą!
Jestem kotburzony!
Badylek trzymający z Ptachem
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt gru 02, 2011 9:11 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

Bry,

Wczoraj mieliśmy akcje pazur, Duża dorwała nożyczki i szalała.
Ja dałem sobie bez protestów obciąć pazurki, dzieciaki wierzgały przy obcinaniu, ale one nie mają czasu na takie głupoty i siedzenie dłużej niż 5 sekund w jednym miejscu
Starszyzna obcinanie pazurów przyjęła z godnością, co nie znaczy, że byli zadowoleni.
Cyrk zrobił Teofil i Fiona :roll:
Teofil uważa, że robienie czegokolwiek przy nim uwłacza jego czci, więc przy obcinaniu pazurów dał pokaz swojego niezadowolenia i pokazał jak szeroki ma zakres słownictwa, szewca by zawstydził, oj nasłuchała się Duża, ale dała radę.
Fiona za to zrobiła cyrk, wiła się jak piskorz, wierzgała łapkami, gryzła i darła się jakby ją obdzierali ze skóry, tak zaciekle broniła swoich pazurków. Po tym starciu jest 1: 0 dla Fiony, Duża poległa :twisted:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt gru 02, 2011 13:19 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

Na cito potrzebuję pomocy transportowej.

viewtopic.php?f=1&t=136461

Obiecali, że koty na działkach będą mogły żyć spokojnie :cry:
Czarnuszka tego, którego nie zdążyłam wysterylizować karmicielka znalazła martwego, Trikolorka jest w stanie krytycznym.
Nienawidzę ludzi, czemu są tak okrutni, przecież te koty są wysterylizowane i zaopiekowane, czy muszą umierać w cierpieniu. :cry:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt gru 02, 2011 16:40 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

iwcia pisze:Na cito potrzebuję pomocy transportowej.

viewtopic.php?f=1&t=136461

Obiecali, że koty na działkach będą mogły żyć spokojnie :cry:
Czarnuszka tego, którego nie zdążyłam wysterylizować karmicielka znalazła martwego, Trikolorka jest w stanie krytycznym.
Nienawidzę ludzi, czemu są tak okrutni, przecież te koty są wysterylizowane i zaopiekowane, czy muszą umierać w cierpieniu. :cry:

Teraz nie czas na to (nie w tej chwili), ale tu jest potrzebna policja.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 02, 2011 19:24 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

Trutka na szczury :(
Obiecali że nie ruszą :cry:
Mam dosyć, odpadam.
Przede mną długa noc.
Dwa lub trzy koty już nie żyją.

iwcia

Post » Pt gru 02, 2011 19:29 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

Straszne!!! :(
Chciałabym pomóc.. a nie mam jak :(
Co za... potwory, nie ludzie :(
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt gru 02, 2011 20:15 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

Na litość boską, oczywiście, że policja!!! Czy w Łodzi jest Straż dla Zwierząt???
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt gru 02, 2011 20:15 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

...ale mnie trzęsie...
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt gru 02, 2011 20:19 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

wydarzenie na fb??? koniecznie, trzeba działać! tvn widzę ostro się wziął za takie rzeczy, więc też można dać znać!!!

Koniecznie trzeba złapać skrwysyna i - nie wiem, na ile to możliwe - spowodować, żeby przynajmniej zapłacił za sterylki. Kocinom to życia nie wróci, ale może (kurczę, chciałam napisać padalec, ale co zwierzak winien, to 'człowiek' brzmi jak obelga...) zaboli tam, gdzie najbardziej!!! i może na przyszłość się odczepi!
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt gru 02, 2011 20:32 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

:cry: :cry: :cry:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt gru 02, 2011 23:10 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

Iwciu, policja koniecznie. SdZ, jeśli jest, TOZ - oczywiście, że tak.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 03, 2011 18:14 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, Tri umiera, Czarnuszek [']

Czarnuszka wczoraj pochowałyśmy, to zeszłoroczny kocurek, tak naprawdę to jeszcze nastolatek był, nawet nie mam jego zdjęcia :cry:
Burej dziewczyny nadal nie ma, obawiamy się, że też nie żyje, bo nigdy nie znikła na tak długo.
Tri jest ze mną, jest bardzo słabiutka, ma lekkie objawy nerwowe, cały czas trzęsie główką, nie pozwolę jej tak bez walki odejść, cały czas próbujemy ją zatrzymać z nami, szanse ma minimalne, ale ma, więc walczymy.
Mała dostała wszystko, co tylko mogła, noc przeżyła, dziś powtórka leków, udało nam się jej podać trochę kroplówki pod skórę, dziewczyna słaba, ale waleczna, więc nie ma szansy na podanie kroplówki dożylnej, po za tym boje się, że mogłaby się wykrwawić, gdyby coś nie tak poszło z wenflonem.
Trudno jest ją leczyć, bo dzika, nie mogę jej nawet napoić na siłę, nie wspominając o karmieniu na siłę, dostała w klatce w miseczkach, mleczko, wodę, indestinala mokrego, whiskasa i najlepszą wołowinę [dziękuję za nią Kasi], teraz ją błagam, aby cokolwiek zjadła i choć odrobinkę się napiła.
Bardzo potrzebujemy kciuków, aby stał się cud i dziewczynka wyszła z tego.
To maleńka na początku listopada
Obrazek

Gdy złapałam ją na sterylkę doc powiedziała, że dawno nie widziała dziczka w tak złym stanie, wyleczyłam małą odrobaczyłam, odkarmiła i wypuściłam, dziewczyna jeszcze bardziej się zaokrągliła, futerko dostała piękne, tak o nią dbałyśmy z karmicielką i co z tego, gdy wystarczyła chwila, aby musiała walczyć o życie :(

Dziewczyny policja nic nie zrobi, już kiedyś byłam, gdy grozili mojemu osobistemu stadu dziczków. Na działkach można wykładać trutkę na szczury i to zawsze było wytłumaczenie, gdy któryś z działkowych kotów umierał otruty, winne były koty :evil: .
Zamierzam poprosić mojego barczystego, łysego kolegę, aby jutro przeszedł się po działkach i porozmawiał sobie osobiście w cztery oczy z działkowiczami, których spotka, jestem spokojna, że reszta się dowie.

Bura szylkrecia, Czarna Małpa i para krówkowatych mają się dobrze, karmicielka ma je pilnie oglądać, ona tam jest w dzień i widzi koty, ja karmę zostawiam po pracy gdy już jest ciemno i często koty już są pochowane.

iwcia

Post » Sob gru 03, 2011 18:21 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Rety, jak smutno...
Co za parszywa hołota, naprawdę!!!
Nie zgadzam się, aby nie zgłaszać na policję, absolutnie zgłosiłabym wszędzie, gdzie się da. Barczysty kolega też, świetny pomysł.
Może wytłumaczy, że trucie kotów nic nie da, bo niebawem będą inne... a zanim będą inne, to będą szczury.
Trzymam co się za za tri, walcz, koteńko...
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]