Moje kociska IX.. zdaaaaaaaaaaałam!!!!!! s. 103..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 19, 2014 12:38 Re: Moje kociska IX.. Teraz Młody.. nerki.. s. 66..

Przed chwilą wróciłam ze szpitala.. Zwolnienie do 4 lipca..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw cze 19, 2014 12:43 Re: Moje kociska IX.. Teraz Młody.. nerki.. s. 66..

[quote="aamms"]

Myśl pozytywnie....
Wypoczniesz...., spędzisz więcej czasu z kotami.... :201461

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Czw cze 19, 2014 14:58 Re: Moje kociska IX.. Teraz Młody.. nerki.. s. 66..

Ja-smina pisze:
aamms pisze:
Myśl pozytywnie....
Wypoczniesz...., spędzisz więcej czasu z kotami.... :201461

Dokładnie.
kicikicimiauhau

Post » Nie cze 29, 2014 18:50 Re: Moje kociska IX.. Teraz Młody.. nerki.. s. 66..

Czy z Młodym lepiej?
kicikicimiauhau

Post » Sob lip 05, 2014 16:42 Re: Moje kociska IX.. Teraz Młody.. nerki.. s. 66..

Lepiej, na tyle na ile może być lepiej przy problemach z nerkami..
ale ładnie je, ożywił się, troszkę zaczyna dbać o futerko..

Bazyl porasta dalej ale już nie będę miała czarnego kotecka..
tak teraz wygląda:

Obrazek

aamms

Post » Sob lip 12, 2014 13:51 Re: Moje kociska IX..

Aamms mam pytanie do Ciebie jako jedynej mi znanej specjalistki od persideł. Czy w Twojej plaskatej historii miałaś przypadek Persa który nie dbał o siebie :)? Cookie jest takim właśnie osobnikiem. Jest u mnie 4 miesiąc i nie zuważyłyłam żeby się myła... takie brudasiątko. Czasem od święta sobie łapki przeliże ale nie dłużej to trwa niż 30 sekund. Dziwne ani pyszczka ani ogona. Czy to możliwe żeby kot-pers nie miał nawyku mycia się?
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Pon lip 21, 2014 8:05 Re: Moje kociska IX..

monmar pisze:Aamms mam pytanie do Ciebie jako jedynej mi znanej specjalistki od persideł. Czy w Twojej plaskatej historii miałaś przypadek Persa który nie dbał o siebie :)? Cookie jest takim właśnie osobnikiem. Jest u mnie 4 miesiąc i nie zuważyłyłam żeby się myła... takie brudasiątko. Czasem od święta sobie łapki przeliże ale nie dłużej to trwa niż 30 sekund. Dziwne ani pyszczka ani ogona. Czy to możliwe żeby kot-pers nie miał nawyku mycia się?

Nie jestem żadną specjalistką od persideł.. po prostu bardzo lubię tę rasę.. :D ale miałam tylko jednego prawdziwego persa.. Misia - ale to był persik szynszylowy - specyficzna odmiana plaskatych.. z tym że mój był z noskiem..
Specjalistką od persów na miau jest na przykład Go!Go!..

A co do pytania - owszem miałam i mam niemyjące się persy.. Nikuś, bo niepełnosprawny i myje się tylko z przodu.. tyłeczek mooooże z dziesięć razy w tym czasie kiedy mieszka u mnie.. a to już dziewięć lat..
Bazyl - jak się skołtuni to też niechętnie się myje.. i jak miał problemy w pyszczku to w ogóle przestał się myć, bo go po prostu bolało..

aa, prawda.. miałam takiego jednego - niebieskiego tymczasa, który pięknie jadł, porządnie korzystał z kuwetki, ze zdrowiem w końcu było całkiem nieźle.. a raczej nie kochał mycia.. widocznie uznał, że wietrzenie wystarczy.. :twisted: i rudego tymczasa, który co prawda pozwalał się czesać - w ograniczonym zakresie - ale również zdecydowanie wolał wietrzenie niż mycie.. :twisted:

sprawdzałaś czy u Cookie w pysiu wszystko w porządku? może ma jakieś problemy? stan zapalny, ząb się psuje, jakieś małe nadżerki? bo to mogłaby być przyczyną.. jeśli wszystko jest w porządku, to może trzeba przyjąć, że to jej cecha osobnicza? :lol:

aamms

Post » Czw lip 24, 2014 9:11 Re: Moje kociska IX..

Bazyl już całkiem tłusty i prawie obrośnięty.. :1luvu:

Młody jakoś wyszedł na prostą.. futro już nie posklejane, ładniej błyszczy.. Młody zrobił się miziasty do przesay.. ciągle koło mnie, ciągle zadląda w oczy, ciągle plącze się pod nogami, ciągle na kolanach.. jest nieźle.. :1luvu:

Coco się strasznie kołtuni.. wobec protestów przy próbach czesania, zaczęłam jej powolutku wycinać pojedyncze kołtunki.. nie powiem, żeby to sprawiało, że kicia piękniej wygląda.. wręcz przeciwnie - przypomina zużytą szczotkę do mycia butelek.. :twisted: ale przynajmniej skołtunione futro nie ciągnie skóry..

Nikuś, po tym co mi odstawił na początku maja, już całkiem doszedł do siebie.. co więcej, prawie nie ślizga się po podłodze i chodzi na wszystkich łapkach.. :1luvu:

reszta kociastych bez zmian..

cichutko sobie westchnę - ufff.. z nadzieją, że na jakiś czas będzie spokój..
oby jak najdłużej..

EDIT: jakby ktoś chciał obejrzeć aktualne fotki, to zapraszam na fb.. https://www.facebook.com/aamms1/photos_all
Ostatnio edytowano Czw lip 24, 2014 11:44 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz

aamms

Post » Czw lip 24, 2014 9:46 Re: Moje kociska IX..

aamms pisze:cichutko sobie westchnę - ufff.. z nadzieją, że na jakiś czas będzie spokój..
oby jak najdłużej..

To ja tez za to potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 28, 2014 13:47 Re: Moje kociska IX..

aamms pisze:
monmar pisze:Aamms mam pytanie do Ciebie jako jedynej mi znanej specjalistki od persideł. Czy w Twojej plaskatej historii miałaś przypadek Persa który nie dbał o siebie :)? Cookie jest takim właśnie osobnikiem. Jest u mnie 4 miesiąc i nie zuważyłyłam żeby się myła... takie brudasiątko. Czasem od święta sobie łapki przeliże ale nie dłużej to trwa niż 30 sekund. Dziwne ani pyszczka ani ogona. Czy to możliwe żeby kot-pers nie miał nawyku mycia się?

Nie jestem żadną specjalistką od persideł.. po prostu bardzo lubię tę rasę.. :D ale miałam tylko jednego prawdziwego persa.. Misia - ale to był persik szynszylowy - specyficzna odmiana plaskatych.. z tym że mój był z noskiem..
Specjalistką od persów na miau jest na przykład Go!Go!..

A co do pytania - owszem miałam i mam niemyjące się persy.. Nikuś, bo niepełnosprawny i myje się tylko z przodu.. tyłeczek mooooże z dziesięć razy w tym czasie kiedy mieszka u mnie.. a to już dziewięć lat..
Bazyl - jak się skołtuni to też niechętnie się myje.. i jak miał problemy w pyszczku to w ogóle przestał się myć, bo go po prostu bolało..

aa, prawda.. miałam takiego jednego - niebieskiego tymczasa, który pięknie jadł, porządnie korzystał z kuwetki, ze zdrowiem w końcu było całkiem nieźle.. a raczej nie kochał mycia.. widocznie uznał, że wietrzenie wystarczy.. :twisted: i rudego tymczasa, który co prawda pozwalał się czesać - w ograniczonym zakresie - ale również zdecydowanie wolał wietrzenie niż mycie.. :twisted:

sprawdzałaś czy u Cookie w pysiu wszystko w porządku? może ma jakieś problemy? stan zapalny, ząb się psuje, jakieś małe nadżerki? bo to mogłaby być przyczyną.. jeśli wszystko jest w porządku, to może trzeba przyjąć, że to jej cecha osobnicza? :lol:

Aamms dzieki za odpowiedź. Przepatrzyłam pyszczek Cookie na tyle na ile się dało i wygląda okej. Tak ją sobie cały czas bacznie obserwuje i zauważyłam, że wraz z odrastaniem sierści zaczyna bardziej o siebie dbać. Nie mniej jednak, chyba generalnie jest persem wietrzącym się :)
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Nie sie 03, 2014 13:17 Re: Moje kociska IX..

Do mojego stadka dołączła wczoraj malutka czarna sunieczka..
ofiara wakacyjnych wyjazdów..

Za chwilę napiszę więcej..

aamms

Post » Nie sie 03, 2014 20:06 Re: Moje kociska IX.. mam pieska.. s. 67..

no dawaj foty :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 03, 2014 20:19 Re: Moje kociska IX.. mam pieska.. s. 67..

o rety... 8O 8O 8O

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Nie sie 03, 2014 21:20 Re: Moje kociska IX.. mam pieska.. s. 67..

Proszę bardzo:

Obrazek

Znalazłam ją w czwartek na Mierzeji Wiślanej.. przyszła do domku, wyspała się, poprzytulała.. nie chciała odejść.. przepytałam wszystkich z ośrodka, wczasowiczów i właścicieli.. sąsiednie posesje.. większość okolicznych sklepików została zawiadomiona..
Nikt nic nie wiedział.. nikt nie szukał sunieczki.. :(
Nie mogłam jej tam zostawić..
Wczoraj wróciła ze mną do Warszawy..
Dzisiaj poszłyśmy do weta..
Sunia ma jakieś pięć lat.. jest w bardzo wysokiej ciąży, za późno na sterylkę aborcyjną..
Poza tym jest zdrowa, czysta, uszy czyste, zęby w porządku, temperatura też.. czipa oczywiście nie ma..
wyniki badań książkowe, usg pokazało czwórkę maluchów..
poród w każdej chwili.. :strach: :strach: :strach:

aamms

Post » Nie sie 03, 2014 21:38 Re: Moje kociska IX.. mam pieska.. s. 67..

aamms, nigdy nie jest za późno na sterylkę aborcyjną. Ale nie kazdy ją zrobi... i nie każdy poprosi o zrobienie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]