Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 13:20 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

gosikbaum pisze:piękna łąka!!
a sekwoja niech tfu, tfu rośnie:)

:D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt cze 11, 2010 13:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

byle nie za blisko domu bo korzenie itd...
piękny prezent :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt cze 11, 2010 14:33 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

JoasiaS pisze:Gosiu, jeszcze raz dziękuję :1luvu:

A to fotka łąki kwietnej, którą posialiśmy przed domem zamiast trawniczka :wink: :
Obrazek

Metasekwoję posadzimy w weekend w zacisznym miejscu blisko domu.
Niech szybuje w górę.
Przyda się trochę strzelistości w przydomowym krajobrazie :D

Joasiu aż mi się oczka spociły na widok tej łąki Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt cze 11, 2010 19:14 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

amyszka pisze:Joasiu aż mi się oczka spociły na widok tej łąki Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też lubisz takie wiejskie klimaty, Amysiu? 8)

Posianie tej łąki było genialnym pomysłem Michała :ok: . Jakoś nie wyobrażał sobie ciągłego koszenia trawy na takim obszarze :wink: . Zresztą ona bardzo pasuje do wiejskich klimatów. Przystrzyżone trawniczki ładnie wyglądają w miejskich ogródkach. U nas zdecydowanie lepiej przed tarasem prezentuje się łąka :D :
Obrazek

I jeszcze kilka zbliżeń :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda nasza łąka z tarasu w świetle zachodzącego za las słońca :) :

Obrazek

Koty będą tu pewnie buszowały całe lato 8)

Miłego weekendu :D

Wciąż czekam na gagatka... :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt cze 11, 2010 19:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

przyjdzie
a publikowanie takich zdjęć podchodzi pod paragraf o znęcaniu się
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt cze 11, 2010 19:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

No i tam chyba było nieprzyzwoite zdjęcie robaczków :oops:

Jak będę miała dom, to bym chciała trawnik ze stokrotkami :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt cze 11, 2010 19:37 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

Dziękuję Joasiu za te piękne foty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
nawet nie wiesz jak mnie to szarpie ...Wracają wspomnienia z dzieciństwa i młodości ... Obrazek

Uwielbiam wiejskie klimaty i kwieciste łąki :D :1luvu: :D

Nie cierpię za to koszonych równiutko trawników :evil:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt cze 11, 2010 19:39 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

JoasiaS pisze:Koty będą tu pewnie buszowały całe lato 8)

Miłego weekendu :D

Wciąż czekam na gagatka... :roll:

A my będziemy mogli pozwijać nasze wątki :ryk: :ryk: :ryk: :ok:

Za Frycka ,niech szybko wraca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon cze 14, 2010 8:19 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

Niestety, Frycek nie pojawił się w ciągu weekendu. Nie ma go też pod sklepem. Albo ma jeszcze jedno miejsce, w którym czuje się bezpiecznie, albo stało się coś złego...

A miało być tak pięknie. Był nim zainteresowany dom w Krakowie. Być może zostałby u mnie...

Myślę, że niepotrzebnie zabrałam go z tej ulicy. Chyba mu nie pomogłam, tylko zaszkodziłam... Mam doła jak cholera...
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 14, 2010 8:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

Łąka cudna.

Ja też z tych, co kochają sielskie klimaty, ale trawę na wsi koszę (działka 1200m2, nie wiem ile zajmuje dom) ze względu na gości, wystawiane stoły i krzesła ogrodowe, no i szalejącego młodego, a czasem nawet kilku ... :roll: 8)
Wczoraj byłam w Starej Wsi za Przedborzem (w ośrodku japońskich sztuk walki) ... a tam takie łąki:

Obrazek

:mrgreen:

Frycek ... Joasiu, nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim footrom. Nie obwiniaj się, proszę.

Gdzieś w środku wierzę, że maupiszon wróci .... :|
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon cze 14, 2010 8:37 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

wróci, Joasiu, spokojnie, facet wie że kocie drzwiczki otwarte cały czas, kocury z dzwoneczkami tak mają niestety, że czasami się zapomną i za długo dzwoneczkami dzwonią daleko od domu.... trzymam za Frycka kciukasy!!! Nie martw sie Joasiu, wróci!
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon cze 14, 2010 8:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

Myszeńk@ pisze:Wczoraj byłam w Starej Wsi za Przedborzem

Myszeńko, uwielbiam Przedbórz i jego okolice. Jest tam przepięknie :) .
Daj znać, gdy znów będziesz się tam wybierać. To przecież całkiem niedaleko naszej miejscowości.
Może nas odwiedzisz? :)

Myszeńk@ pisze:Gdzieś w środku wierzę, że maupiszon wróci .... :|

gosikbaum pisze:wróci, Joasiu, spokojnie, facet wie że kocie drzwiczki otwarte cały czas, kocury z dzwoneczkami tak mają niestety, że czasami się zapomną i za długo dzwoneczkami dzwonią daleko od domu.... trzymam za Frycka kciukasy!!! Nie martw sie Joasiu, wróci!

Chciałabym...
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 14, 2010 8:50 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

Musi wrócić!!!!
Frycek, weź się nie wygłupiaj, co?!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon cze 14, 2010 8:55 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

JoasiaS pisze:
Myszeńk@ pisze:Wczoraj byłam w Starej Wsi za Przedborzem

Myszeńko, uwielbiam Przedbórz i jego okolice. Jest tam przepięknie :) .
Daj znać, gdy znów będziesz się tam wybierać. To przecież całkiem niedaleko naszej miejscowości.
Może nas odwiedzisz? :)

Chętnie, jeżeli będziemy tam jechać na dłużej ... a takie są plany (póki co tylko moje) :)

Byliśmy z młodym na imprezie - 5 urodzinach Łódzkiej Akademii Karate Tradycyjnego, gdzie trenuje. Jestem zachwycona tymi terenami i nie dziwię się lokalizacji japońskiego dojo i domków (wybudowanych na potrzeby Polskiego Związku Karate Tradycyjnego).

Obrazek
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon cze 14, 2010 9:02 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Frycek, kot nie w porę..

Myszeńk@ pisze:Byliśmy z młodym na imprezie - 5 urodzinach Łódzkiej Akademii Karate Tradycyjnego, gdzie trenuje. Jestem zachwycona tymi terenami i nie dziwię się lokalizacji japońskiego dojo i domków (wybudowanych na potrzeby Polskiego Związku Karate Tradycyjnego).

Obrazek

Kiedy byłam tam ostatnio (robiłam fotki okolicy do folderu, wydawanego przez Urząd Miejski), ten ośrodek był dopiero w planach. A teraz to całe osiedle domeczków :) . Piękne miejsce. Idealne na taki ośrodek :ok:
Zapraszamy, gdy znów zajrzysz w te strony :)
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]