TEKLA ZA TM.. :((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 9:06 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotko, bardzo mi przykro, jak to się stało?..
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Wto lis 29, 2011 9:13 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karminko, bądź szczęśliwa za TM [*] :cry:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lis 30, 2011 9:26 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Dla Króliczka [']

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt sty 20, 2012 10:34 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

1 stycznia rozpoczął sie nasz kolejny wspólny rok z Teklicą.

Wczoraj Tekla miała rozbione badania krwi.
Mocznik 120, kreatynina 2,3
W sumie wyniki stoja w miejscu.

Dziewczynce apetyt dopisuje. Wcina mielona wołowinkę i gotowanego kurczaka i nie wiem, czy to od objadania czy od sterydów które podobno sa w kurczakach, ale jakos tak nabrała nam panna objetosci. Wygląda całkiem zdrowo i nawet oczko jakby mniej łazwiło
TŻ sie smieje że teraz mamy juz prawdziwego dresa na sterydach ;)

Niestety mamy problem z zebami, Teklicy zostały dwa kły i niestety sie ruszaja, a kolor to juz nawet nie jest bezowy...
Wet mówi, że trzeba rwac bo dziasła wkoło opuchniete, tylko jak rwać jak jej narkozy podac nie mozna?

Mysle, o tym od wczoraj i moze to głupie, ale czy kotu nie mozna podac jak czlowiekowi zastrzyku znieczulajacego w dziasło? Wet mówi, ze mozna by spróbować podac kroplówke a potem relanium i na tym relanium jej te zebiska usunąc...
Nie wiem co ta nasza Drakula począc
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt sty 20, 2012 11:27 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotka pisze:Niestety mamy problem z zebami, Teklicy zostały dwa kły i niestety sie ruszaja, a kolor to juz nawet nie jest bezowy...
Wet mówi, że trzeba rwac bo dziasła wkoło opuchniete, tylko jak rwać jak jej narkozy podac nie mozna?

Mysle, o tym od wczoraj i moze to głupie, ale czy kotu nie mozna podac jak czlowiekowi zastrzyku znieczulajacego w dziasło? Wet mówi, ze mozna by spróbować podac kroplówke a potem relanium i na tym relanium jej te zebiska usunąc...
Nie wiem co ta nasza Drakula począc

U mojego białaczkowego i nerkowego Witusia który miał tylko jednego, ruszającego się kła, wetka podała znieczulenie miejscowe i go(zęba oczywiste :mrgreen: ) w tri miga wyciągnęła. Wituś oczywiście krzyknął, ale to był naprawdę moment. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sty 20, 2012 11:36 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

No własnie o czyms takim myslałam.
Zebiska się ruszaja, ale nie na tyle, zeby je ot tak rwac bez znieczulenia, a z usypianiem cięzka sprawa.

Zapytam o takie miejscowe weta.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Pt sty 20, 2012 16:58 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotka pisze:No własnie o czyms takim myslałam.
Zebiska się ruszaja, ale nie na tyle, zeby je ot tak rwac bez znieczulenia, a z usypianiem cięzka sprawa.

Zapytam o takie miejscowe weta.

No właśnie tak miał Wituś, kieł się ruszał i przeszkadzał w jedzeniu, ale nie na tyle, aby go na żywca wyciągnąć.

Tylko pamiętaj, że to musi być wprawną ręka, aby kła nie połamać tylko za jednym zamachem wyciągnąć, bo nie każdy wet ma tak wprawna rękę.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt sty 20, 2012 20:52 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotko , dwa tygodnie chyba temu , wyrwałam pęsetą kiełek kotce. Ruszał się już mocno. To kiciunia mojej znajomej , którą ma ode mnie. Szybko to poszło! Bałam się , ale kicia jest babcinką, więc narkoza nie wchodziła w grę. Wszystko ok.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon cze 18, 2012 22:47 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotko, co u Was?
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Post » Wto cze 26, 2012 14:11 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

_Tosia_ pisze:Karotko, co u Was?

Tosiu u nas zycie biegnie powolutku.
Jakis czas temu Tekliczka miala wyrwaną resztę zabków tzn 4 kły. Wet wyrwał je na relanium. Drakusia sie zrelaksowala i je wyjął ładnie, bo ledwo sie trzymaly. Nie krwawila nawet bardzo.
Najlepsze bylo, to, ze po tym relanium pierwsze co zrobila to idac jak pijaczek i zataczajac sie dopadla misek i wszystko wyjadla do ostatniego okrucha. A tak jadla całą buzią az jej kapalo po bokach.
Po wielkiej uczcie usnęła i to tak mocno, ze nie reagowała na zadne zaczepki i nasz Karolek myslal, ze go polubila, wiec ja obmył (to bylo pierwsze obmycie Tekli przez jakiegokolwiek kota, ktore widzialam!) a potem sie do nie przytulil i tak spalli. Myslal, ze sielanka bedzie trwala wiecznie, ale niestety kiedy Tekla sie obudzila wziala odwet za te poufałosci. Biedny az piszczał tak uciekał bo leciała za nim jak prawdziwe tsunami.
Potem bylo troszeczkę gorzej, widac było, że nie czuje sie dobrze, duzo spala. Troszkę to trwało, ale później wróciła stara niedobra Drakula ;) Goni, zaczepia, bije. Apetyt ma. Stale podajemy jej rubenal i lespewet. Po rwaniu wyniki troszke sie pogorszyły, teraz chce jechac znow ja przebadac i zobaczyc co sie dzieje.
Na pozór wszystko jest bez zmian. Na szczęscie apetyt jej dopisuje :)
Pozdrawiamy cieplo!
Obrazek

Karotka

Post » Wto cze 26, 2012 14:19 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Teklunia :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lip 05, 2012 10:12 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotka pisze:Po wielkiej uczcie usnęła i to tak mocno, ze nie reagowała na zadne zaczepki i nasz Karolek myslal, ze go polubila, wiec ja obmył (to bylo pierwsze obmycie Tekli przez jakiegokolwiek kota, ktore widzialam!) a potem sie do nie przytulil i tak spalli. Myslal, ze sielanka bedzie trwala wiecznie, ale niestety kiedy Tekla sie obudzila wziala odwet za te poufałosci. Biedny az piszczał tak uciekał bo leciała za nim jak prawdziwe tsunami.

ha ha Teklica Dres jest boska!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lip 05, 2012 22:51 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Teklunia.... :kotek:
Pozdrawiam Was serdecznie!! :1luvu:
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Post » Sob mar 14, 2015 19:10 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Wczoraj, w piątek 13 marca o 20.55 Tekla od nas odeszła.
1 stycznia minęło 6 lat odkąd Drakusia zamieszkała z nami.
To była wspaniała, mądra kotka, dres nad dresy ale nie można jej było nie kochać.
Obrazek

Karotka

Post » Sob mar 14, 2015 20:34 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Bardzo mi przykro Karotka :(

Żegnaj Tekluniu ['] :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]