CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 22:45 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Bardzo Wam dziękuję :1luvu:
Jestem już…

U nas różnie ale nie tragicznie!

Choco? – TZ wyszarpnął 12 kg suczkę za szelki z pyska rottweilera i skończyło się na utracie kłębka futra, którego nawet wyliniały retriever ma dużo i strachu, krzyku i pisku…
Całe szczęście że rottweiler odbiegł a nie zaatakował w zastępstwie za sukę kogoś innego z grupy stojącej obok... niestety z osobistego życia wiemy jaka to groźna rasa psów...
…..
Remont w kamienicy rozpoczął się nagle – przedwczoraj awarią ciepłej wody i zalaniem lokali użytkowych i piwnic…
Ciepłej wody nie mamy wcale, od wczoraj okresowo – popołudniu i w nocy mamy zimną bieżącą wodę… więc da się gotować i myć a nie tylko korzystać z wiader :wink:
Chwilowo łazienkę z wanną jeszcze mam :twisted:
Z naprawą nikt się nie spieszy bo teraz to już nie problem całej kamienicy tylko 1 pionu - akurat naszego czyli 4 mieszkań i 2 lokali użytkowych :evil:

Ze mną byle jak – poślizgnęłam się - upadłam na mokrym bruku i poobijałam się…. rozbite kolano, stłuczone obydwie dłonie, najgorzej z kostką… zastosuję Altacet i może inne domowe metody a jutro zobaczę… terminów do lekarza nie było… ostry dyżur nie wiem gdzie był… a ponieważ nie widziałam niczego bardziej konkretnie nie byłam zbyt dociekliwa i do wieczora realizowałam pierwotne plany
Dziś chodziłam tip-topkami… :evil:
To taka przestroga dla mnie żebym nawet nie myślała o chodzeniu w butach na wysokim obcasie :twisted:
….
W pracy spiętrzenie terminów a za miesiąc planuję urlop na 3 tygodnie… na wszystko i prywatnie i służbowo brak czasu…
Pożegnalna sesja?
Bo: Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw cze 05, 2014 10:52 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Skoro nikt nie pyta, to ja zapytam: co to za nowy psiak u Ciebie. Imię jakieś ma? Skąd się wziął? :D Piękny Czarnulek! :)
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw cze 05, 2014 18:03 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Ewuś,weź sobie liście kapusty,najzwyklejszej i pozgniataj je i tak zgniecionymi,żeby sok puściły okładaj kostkę,rewelka ,te wszystkie altacety mogą się schować
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw cze 05, 2014 19:46 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

U mnie w wazonie postoją z tydzień, ale jeszcze troche i bedzie po peoniach.
Ja dziś kupiłam w OBI takiego śmiesznego motylka z baterią solarną, wsadziłam go w doniczkę na balkonie i koty oszalały :ryk:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt cze 06, 2014 8:54 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Caragh pisze:Skoro nikt nie pyta, to ja zapytam: co to za nowy psiak u Ciebie. Imię jakieś ma? Skąd się wziął? :D Piękny Czarnulek! :)
Serdecznie witam! Nawet nie wiedziałam, że odwiedzasz nasz wątek…. :D

Czarnulek?
„Miałam” takiego psa przez 4 dni podczas „majówki”. Radość z powitania i obecności promieniowała i na mnie bo przyjeżdżałam do domu z jego ukochanym Panem albo gdy bawił się ze swoją Panią.
To dwuletni Bafi Mojego Wujka, którego jako maleńkiego szczeniaczka przywiozła do Rodziców Moja Kuzynka. Radosny, żywiołowy, przyjazny i prześliczny, nieodstępujący człowieka… na ile znam się na rasach psów chyba retriever…
W zastępstwie Chocuni zalizywał i pilnował mnie właśnie on.
Zdjęcia usiłowałam robić podczas naszej wspólnej zabawy…
Myszolandia pisze:Ewuś,weź sobie liście kapusty,najzwyklejszej i pozgniataj je i tak zgniecionymi,żeby sok puściły okładaj kostkę,rewelka ,te wszystkie altacety mogą się schować
MaryLux pisze:Potwierdzam
Bardzo dziękuję – dziś sobie kupię kapustę…
Maykaw pisze:U mnie w wazonie postoją z tydzień, ale jeszcze troche i bedzie po peoniach.
Ja dziś kupiłam w OBI takiego śmiesznego motylka z baterią solarną, wsadziłam go w doniczkę na balkonie i koty oszalały :ryk:
Fajny pomysł - czy zrobiłaś może ich zdjęcie :wink: Ostatnia odmiana – kilka pędów ciemnej piwonii możliwe, że się już też rozwinęła, przekwitła i opadły płatki… koniec tegorocznego sezonu… nawet prawdopodobnie ich już nie zobaczę bo na razie próbuję unikać pieszych wędrówek… a idąc tam trzeba zejść ze skarpy :wink:

Mayka zawsze wiedziałam, że jestem zdolna - :oops: Pamiętasz obok Waszych okien tuż za kioskiem ten malutki fragment bruku? - To tam upadłam bo zamiast patrzeć pod nogi zagapiłam się na fachowców wchodzących z rurami zamiast do naszej do sąsiedniej kamienicy :twisted: :ryk:
.................
Genealogicznie….
Czas mija…..
Pożyczone stare zdjęcia i książkę już oddałam Kuzynce ale już niczego więcej nie udało się pożyczyć, nie mam żadnych współczesnych zdjęć dosłownie nikogo.

Tak, oczywiście miałam przy sobie aparat fotograficzny ale bez wyraźnego zezwolenia - takiej propozycji albo gdy ktoś nie chce mieć zrobionego wspólnego zdjęcia, albo mówi, że na to za wcześnie tego nie zrobię nawet ukradkiem… i nie będę ich miała … na ścianie też były Ich wspólne zdjęcia … mogę o to jedynie prosić... :(

Książki na którą najbardziej liczyłam też nie mam – mieli ją w domu „od zawsze” a pechowo, skoro w rozmowach wrócił temat historii rodziny nagle właśnie teraz pożyczyła ją sobie Siostra… … której jeszcze nie miałam okazji poznać…
Co będzie kiedyś, czas pokaże… czekam i nie mam na to wpływu…
…..
Chwilowo wracam do dokumentów, materiałów i metod które znam i mam i najpierw to wszystko chcę uporządkować!

Na razie mam na głowie tysiąc innych codziennych spraw prywatnych i służbowych, remont… i całkowity brak czasu na wszystko… ale na co dzień a raczej wieczór odskocznię i moje ulubione tematy – forum, działkę, ogród, zwierzaki, fotografię i genealogię… i muszę wybierać czym zajmę się danego wieczora albo z tego powodu zarwę noc a w perspektywie coraz bliższej zaplanowany urlop i wyjazd….
Często komputer sam decyduje czym mogę się zająć bo np. nie mam dostępu do internetu tak jak wczoraj wieczorem… :twisted:
………..
W MOJEJ KAMIENICY PODOBNO NARESZCIE COŚ ZACZYNA SIĘ DZIAĆ W SPRAWIE CIEPŁEJ WODY… PO KORYTARZU CHODZĄ HYDRAULICY….
…..
W Warszawie od rana pada deszcz…

Za WSZYSTKO I ZA WSZYSTKICH :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt cze 06, 2014 9:36 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Pozdrawiamy. :ok:
U nas na razie ciepło i parno - szykuje się burza.

Na skręcenia stosuję Arcalen - mam słabe naczynia i duże krwiaki, (chociaż ogólnie skręcenia bardzo rzadko na szczęście)

I klęska komarów ( wylęgły sie w rozlewiskach wzdłuż Wisły, a żadna wiejska gmina nie ma w planach oprysków, miejskie tereny dopiero koszą pod opryski :evil: )

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt cze 06, 2014 9:59 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

A tak, sobie z ukrycia podczytuję :D No ale ciekawość kazała mi się ujawnić :P

Bafi wygląda na energicznego, bardzo wesołego i pociesznego psiaka :D Słodziak! :D
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt cze 06, 2014 18:23 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Jeśli możesz, przytrzymaj jutro burzę w stolycy czy gdziekolwiek indziej - mam jednodniówkę malarską.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 07, 2014 7:43 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

U nas większej ilości komarów do tej pory nie widziałam. Nawet wieczorem na działce jeszcze tydzień temu było dobrze :)

Oczywiście deszcz lub burzę mogę przyjąć - nie zależy mi na ładnej pogodzie zwłaszcza, że wg prognoz ma być bardzo gorąco. Czy da się gdzieś zobaczyć efekt pracy na jednodniówce?

Mam "dyżur remontowy" i siedzę w domu....
Panowie pracują a ja tracę łazienkę :twisted:
Problem kolejny - wanna sprowadzana na zamówienie przyjechała nie taka jak powinna a na zamianę trzeba by czekać kilka dni :evil: a co wtedy z koniecznością obecności kogoś w domu - dziś sobota to mogę być ja :evil:

Ciepłą wodę wczoraj już mieliśmy :)

Chwilowo na notebooku internet mi działa więc z kuchni mogę sobie tutaj zaglądać :wink:
.....
To było dosłownie chwilowo - zdążyłam tylko wysłać posta.... dopisuję to ze stacjonarnego komputera ale już go muszę wyłączyć...
W ciągu dnia będę zaglądała i może z notebooka, którego mogę mieć przy sobie odzyskam z notebooka "okienko na świat" :wink:

Dziś poruszam się tylko po domu czyli stosunkowo mało i bez schodów więc nie wiem co ze mną.... chyba mnie prawie nic nie boli a noga po okładzie na noc tak jakby mniej spuchnięta.... ale narazie wypoczęła :twisted:

Miłego spokojnego dnia i udanego wypoczynku :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob cze 07, 2014 10:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Dzisiaj wypoczynek w kuchni.
Dżem truskawkowy się robi.
Truskawki pokrojone, zasypane cukrem, puszczają sok.
Biorę się za obiad - znowu zamówiona botwinka z jajkiem i młodymi ziemniakami.

Spokojnego nadzoru nad remontem i jak najmniej sprzątania. :ok:

U nas upał :twisted:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Sob cze 07, 2014 10:15 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Też właśnie zaglądam z kuchni... :wink:
Dżemów nie jadamy - za słodkie... W naprawdę oprócz miodu przestał jeść cokolwiek słodkiego i trzyma wagę :twisted:

Truskawki już obrane czekają na koktail na mleku 2%...

Skąd wiesz co mam na obiad - barszcz ukraiński czyli botwinkę... dziekuję za fajną podpowiedź - dla odmiany dogotuję jajko... W gotowaniu czegoś więcej mam nieco ograniczone możliwości - brak wody :wink:
Rozmrażam lodówkę, TZ w pracy...

Mogę pomyśleć nad przygotowaniem półproduktów - obrać i pokroić kalarepkę albo dynię albo kapustę...
Wczoraj popołudniu podczas deszczu na targu już prawie niczego nie było...

Dziś zdążyłam tylko obok domu kupić pieczywo, gazetę TV.
Z psiego spaceru wchodziłam do mieszkania równocześnie z jednym z Panów, który przyjechał znacznie wcześniej niż był umówiony a wyszłam z domu bez telefonu wydawało mi się, że na chwilę i byłam poszukiwana przez W... bo zniknęłam z domu bez słowa i z psem :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob cze 07, 2014 11:03 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Ooooo,jak ja dawno botwinki nie jadłam :oops: :oops: :oops:
Hej Ewuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzisiaj małżowina kupiła truskawki na słoiki dla młodzieży na zimę ,całe 4 kg kupił

I jak tam Ewuś sprawy kopytne ?

Ja sobie muszę też tę kapuchę kupić,bo coś mi się zrobiło w nadgarstek i mnie boli,albo przebrałam w pracy,albo przy wariacjach z Pitongiem
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob cze 07, 2014 17:54 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

MOJE dżemy na pewno nie są za słodkie: na dobre kilka kilo owocu (5-10, zależy, jak mi się kupi/dostanie) wrzucam najwyżej 0,5 kg cukru...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon cze 09, 2014 14:54 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Jak można wychodzić z domu bez telefonu :strach: :mrgreen:

Przywitam się poweekendowo :D
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh