Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 27, 2013 10:14 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Obrazek

I butelkę z mlekiem :)
Na szczęście znalazłam inny sposób na dodawanie zdjęć :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob wrz 07, 2013 19:02 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Muszę się pochwalić swoim dietetycznym sukcesem. Bąbel je mięso 8O Od dziś już czyste, bez dodatku saszetki. Mieszanie, rozdrabnianie, przemycanie, mielenie wreszcie zadziałało. :D Wrąbał dzisiaj 10 dkg. serc wołowych jakby całe życie nie jadł nic innego. Bardzo mnie to cieszy, bo raz, że mogę wreszcie serwować im to samo, dwa 100% mięsa to jednak znacznie lepsza dieta niż saszetki, nawet te markowe.
Moki odmawia jedzenia puszeczek już od jakiegoś czasu, patrzy na mnie zdziwiony, liźnie sosik i odchodzi z godnością. No chyba, że jest to jedzenie na miseczce Bąblastego, wtedy po zjedzeniu swojej porcji, bardzo chętnie zwędzi co się da :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob wrz 07, 2013 20:16 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

A one suche też jedzą? Bo jednak samo mięso to nie jest zbilansowana dieta ;)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob wrz 07, 2013 21:01 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Jedzą a raczej podjadają. Sypię im rano ok. 3 łyżki stołowe suchej karmy i do następnego ranka zjadają jakieś 95%. Mają stały dostęp, ale traktują suche jak przekąskę, nie jedzenie.
A dieta mięsna jest zbilansowana. O Bąblu nie napiszę, bo on dopiero zaczyna przygodę z surowizną, ale Moki dostaje mięso + suplementy.
Robię mu mieszankę raz na dwa tygodnie i zamrażam. Mieszam uda indycze ze skórą i chrząstkami, gulasz wołowy, serca wołowe, okrawki cielęce, żołądki drobiowe, odrobinę (ok 1%) wątróbki. Po rozmrożeniu dodaję taurynę, olej z łososia, algi, co drugi dzień surowe żółtko. Od czasu do czasu gęsie skrzydełka dorzucam, zmielone z kostkami.
I cieszę się bardzo, że Bąblasty załapał, bo jednak naturalny pokarm jest dla kota najzdrowszy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie wrz 08, 2013 21:29 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

A w takiej mieszance, to pewnie, że jest super :)

Muszę jakiś przepis od Ciebie dostać na tę mieszankę.

Balbinka już w nowym domku :D . Oby i pozostałej dwójce się udało :ok: :ok: :ok: :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie wrz 08, 2013 22:01 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

W zamian za przepis na Twoje boskie tiramisu dostaniesz ode mnie przepis na każdą mieszankę świata :mrgreen:
Moki miał dziś mega biegunkę, przy pomocy smecty opanowaną. Bąbli jak nic sprzedał mu robale, w tym tygodniu czeka nas odrobaczanie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon wrz 09, 2013 6:42 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:W zamian za przepis na Twoje boskie tiramisu dostaniesz ode mnie przepis na każdą mieszankę świata :mrgreen:
Moki miał dziś mega biegunkę, przy pomocy smecty opanowaną. Bąbli jak nic sprzedał mu robale, w tym tygodniu czeka nas odrobaczanie.

Magdar77, a czy Was już raczej nie czeka szukanie nowego domu dla Bąbla? :lol:
Czy klątwa pierwszego tymczasa i Ciebie dopadła, o czym nie chcesz nam się tu przyznać? :lol:
Bąblasty mógłby już w swoim domu zamieszkać, a w jego miejsce, jeszcze przed zimą, przywiozłabym Ci kotka bardziej potrzebującego ciepłego kąta, tak, żeby Wam smutno nie było :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon wrz 09, 2013 8:04 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Klątwa nie dopadła :) W przyszły wtorek szczepienie i ogłaszamy. Domek będzie miał z niego pociechę, bo to fajny kocio
:) A my absolutnie nie zamierzamy pozostać bez tymczasów ;) A Ty przyznaj się, że chcesz sprawdzić osiatkowania okien a kota przywieziesz przy okazji ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon wrz 09, 2013 8:11 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:A Ty przyznaj się, że chcesz sprawdzić osiatkowania okien a kota przywieziesz przy okazji ;)

Zupełnie przy okazji to mogę przywieźć dwa koty :mrgreen:
I przy okazji jeszcze wór marchwi :mrgreen:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 09, 2013 8:27 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Marchewkę przyjmujemy w każdych ilościach :) Cała czwórka jest marchewkożerna :mrgreen:
Jakie dwa koty? 8O Może jeszcze córkę mi na ferie podrzucisz? :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon wrz 09, 2013 8:30 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Jakie dwa koty? 8O Może jeszcze córkę mi na ferie podrzucisz? :ryk:

No zawsze jakieś dwa się znajdą :wink:
Taki Arek i Puma na przykład. Zobacz, grzeczne, spokojne, ułożone... :wink:

A co do córy... skoro już ten temat poruszasz, na jakiś 1 tydzień chętnie do Was przyjedzie. Mam przekazać zaproszenie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 09, 2013 8:39 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Nowa_Sztno pisze:
magdar77 pisze:Jakie dwa koty? 8O Może jeszcze córkę mi na ferie podrzucisz? :ryk:

No zawsze jakieś dwa się znajdą :wink:
Taki Arek i Puma na przykład. Zobacz, grzeczne, spokojne, ułożone... :wink:

A co do córy... skoro już ten temat poruszasz, na jakiś 1 tydzień chętnie do Was przyjedzie. Mam przekazać zaproszenie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A Arek do tego bury :)

W jakim wieku ta Twoja córa? Ogarnie czterolatkę? Jak tak to biorę na dwa tygodnie :mrgreen:
Dam kasę na lodowisko, ZOO, kino.....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon wrz 09, 2013 8:48 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Ogarnie :ok:
W ferie skończy 10 lat. Kasę można zaoszczędzić, zrobią sobie lodowisko i kino w domu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ZOO właściwie też będziesz miała wtedy na miejscu :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 09, 2013 9:03 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Nowa_Sztno pisze:Ogarnie :ok:
W ferie skończy 10 lat. Kasę można zaoszczędzić, zrobią sobie lodowisko i kino w domu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ZOO właściwie też będziesz miała wtedy na miejscu :mrgreen:

Ognisko też można sobie w domku zrobić :ok: ( My takie mieszkanie służbowe dostaliśmy kiedyś po kimś :mrgreen: )
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon wrz 09, 2013 9:14 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Oooo, no można!
Jak byłam mała, to wprawdzie ogniska nie robiliśmy, ale razem z bratem opiekaliśmy kiełbaski nad kuchenkę gazową :mrgreen:
A najlepszą zabawą był codzienny śmigus dyngus :) Wtedy jeszcze mieliśmy cały przedpokój boazerią wyłożony, która ściekała wodą po naszych zabawach. Ale do powrotu rodziców z pracy, zawszą zdążaliśmy wysuszyć go suszarą :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]