FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 22:55 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Dopiero dopadłam do kompa, bo jak już z Milą się troszkę uspokoiło poczłapaliśmy się do sąsiadów.
To już jutro zdamy relację. Na razie wszyscy żyją. Żuber na razie nadal nie w formie kapci.
Odpoczynek, tego co wszystkie Zubry potrzebują najbardziej a przede wszystkim ja jako Żubr numer jeden. Codziennie to Zubrowi powtarzam, że to ja jestem Żubrem numer jeden.
Żubrze nocne pozdrowienia :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie sie 05, 2012 5:25 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Dobrze, że Mili lepiej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 05, 2012 16:39 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ilonko i dzisiaj w końcu osobiście mogę Ci bardzo podziękować za paczkę i wsparcie.Dziękuję bardzo serdecznie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie sie 05, 2012 20:57 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

horacy 7 pisze:Ilonko i dzisiaj w końcu osobiście mogę Ci bardzo podziękować za paczkę i wsparcie.Dziękuję bardzo serdecznie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
trzym sie Basiu i na zdrowie :) jestesmy z Toba :1luvu: :piwa:
nie daj sie NIKOMU zastraszyc!
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Pon sie 06, 2012 11:37 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Zdrówka dla Basi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kciuki za meksykankę i jej stadko, a poza tym pozdrowienia dla wszystkich z kolonii w Chełmnie :1luvu:

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Śro sie 08, 2012 23:24 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

U mnie w watku ktos szuka do adopcji kota dlugowlosego persa rudego jak moj Rys :wink: podac link tej osobie do tego watku-to nowa osoba na miau-chyba nie bardoz umie sie tu jeszcze poruszac?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sie 09, 2012 7:33 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ano rzeczywiście ten sam typ PERSA...
Możesz podać, pers to pers c'nie?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sie 10, 2012 19:06 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nie po kolei, bo nie mam czasu nadrobić żubrozaległości, napiszę tylko szybciorkiem, że dziś przed chwilą trzymałam Żubrzastego na rękach a Renifer siedział z Milą na kolanach. Potem ja dosiadłam się z Żubrem blisko nich. Żuber wytrzymał. Nie miałam odwagi wypuścić Żubra na podłogę żeby znowu nie pokazał, że jest Żubrem polującym (jest za szybki), ale głaskany na moich kolanach zdzierżył i nie wykonał żadnego agresywnego gestu...
Jak się znudził, zaniosłam go do gawry.

Dalia wzbudziła we mnie nadzieję, że da się Żubr dokocić... to tak z głupia frant próbujemy pokazywać Żubrowi koty nawet bez kratki.

Mila zachowywała się obojętnie czyli nie dojszło do żubroprowokacji a Żuber ku mojemu zdumieniu wytrzymał...
Może uda mi się znaleźć chwilkę czasu żeby dologicznić i zreasumować żubropostępy.

Myślę, że cdn...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sie 10, 2012 19:55 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

meksykanka pisze:Nie po kolei, bo nie mam czasu nadrobić żubrozaległości, napiszę tylko szybciorkiem, że dziś przed chwilą trzymałam Żubrzastego na rękach a Renifer siedział z Milą na kolanach. Potem ja dosiadłam się z Żubrem blisko nich. Żuber wytrzymał. Nie miałam odwagi wypuścić Żubra na podłogę żeby znowu nie pokazał, że jest Żubrem polującym (jest za szybki), ale głaskany na moich kolanach zdzierżył i nie wykonał żadnego agresywnego gestu...
Jak się znudził, zaniosłam go do gawry.

Dalia wzbudziła we mnie nadzieję, że da się Żubr dokocić... to tak z głupia frant próbujemy pokazywać Żubrowi koty nawet bez kratki.

Mila zachowywała się obojętnie czyli nie dojszło do żubroprowokacji a Żuber ku mojemu zdumieniu wytrzymał...
Może uda mi się znaleźć chwilkę czasu żeby dologicznić i zreasumować żubropostępy.

Myślę, że cdn...

raczej podałam Ci sposób na dość szybkie zdiagnozowanie czy koty będą mogły funkcjonować obok siebie, bo tak jak Ci powiedziałam Fiony nie naprawisz więc trzeba szybko uzyskać wiedzę co dalej - kot nie może dalej trwać w zawieszeniu
im więcej czasu spędza w dt tym gorzej dla kota (o czym też wspomniałam)
to co napisałaś o kotach na rękach obok siebie nie jest dobrym sygnałem że się polubią - tak jak napisałaś Fiona po prostu wytrzymała
miałam u siebie agresywnego do innych kotów kocura mco - trzymany na rękach był grzeczny, trzymany za zagrodą z kojca nie rzucał się na koty, wypuszczony na pokoje robił jatkę
po paru "testach" wyadoptowalam go szybciutko, jako jedynaka, ze względu na dobro kotów - dla nikogo nie była to komfortowa sytuacja
ja w każdym razie wyadoptowując swoje koty (mam teraz kocura mco do adopcji) mam na uwadze Fionę - może ktos fajny sie trafi to dam znać

edit
i zapomniałam napisać :oops: że Fiona to fajna kotka (szkoda że nie przytulaśna) a Meksykanka robi świetna kawę i ma smaczne brzoskwinie :P
dziękuję :wink:
nadaję już z Poznania :D
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt sie 10, 2012 21:14 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Powinnaś jeszcze dodać, że kabaczki z "meksykańskiego" ogródka Neigh przerobiła na leczo:-)Nie wiem czy dobre, ale Dalia dzielnie zjadła:-)

Kawa w istocie pyszna była:-) Ja się jeszcze kiedyś bezczelnie wproszę....bezczelnośc wpisana w nature wszystkich neigh:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 10, 2012 21:17 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Neigh pisze:Powinnaś jeszcze dodać, że kabaczki z "meksykańskiego" ogródka Neigh przerobiła na leczo:-)Nie wiem czy dobre, ale Dalia dzielnie zjadła:-)

Kawa w istocie pyszna była:-) Ja się jeszcze kiedyś bezczelnie wproszę....bezczelnośc wpisana w nature wszystkich neigh:-)

powinnam jeszcze dodać iż własnoręczne ich rwanie to cudowne uczucie :D
dawno nic osobiście nie rwałam
leczo było bardzo dobre :P
Obrazek

dalia

Post » Pt sie 10, 2012 21:55 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nooo obiecałam jeszcze przepis na zupę z cukinii ( moze być i kabaczek). Kabaczki są po byku.......sałatkę moja Osobista Przyjaciółka z nich robi przepyszna......

A Meksykanka ma zakabaczkowany ogródek 8)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 10, 2012 22:03 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Neigh pisze:Nooo obiecałam jeszcze przepis na zupę z cukinii ( moze być i kabaczek). Kabaczki są po byku.......sałatkę moja Osobista Przyjaciółka z nich robi przepyszna......

A Meksykanka ma zakabaczkowany ogródek 8)

i zapomidorowany :1luvu:
Obrazek

dalia

Post » Pon sie 13, 2012 10:28 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Dalio, Neigh, Bardzo dziękuję za wizytę. Przepraszam również za nietowarzyskość Zubra. On naprawdę potrafi być kompletycznie przytulaśny, tylko jak wszyscy wyjdą. Jak szanowne Panie wyjszły to Żuber prawie na głowie mi siedział i nawet mruczał co rzadko mu się zdarza. Nie wiem o co mu cho... może się boi, ze go zabiorą.... :roll:

Można napadać i wpada nawet i nie bezczelnie.
Zielsko w ogródku też czeka...
Jeszcze się odezwiemy, tylko znowu biegniemy.

Żuberancja pozdrawia.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob sie 18, 2012 12:19 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Znalazłam dla Fiony sprawdzony i doświadczony dom stały w Krakowie. Z kim mam się kontaktować w sprawie adopcji?

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

[poprzednia][następna]