Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2011 21:01 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Dawno go już nie ważyłam, moja waga jest bardzo nie dokładna, ale coś ok.4 kg.Raczej więcej niż 4, ale na pewno nie 5.Koty ważę u weta, a Czaruś ostatni raz był w maju.Wtedy było 3,15.Nie jest olbrzymem, nie jest też zapasiony.Je dużo, ale to kotek energiczny, spala kalorie :mrgreen: Jest jak z podręcznika.Kiedy do mnie trafił był bardzo wychudzony.Szyjkę można było objąć palcami jednej dłoni, ogon miał jak sznurówka i tylko grube łapki świadczyły o tym,że może to być spory kotek.On w sierpniu skończył roczek, jest młodziutki jeszcze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 21, 2011 22:17 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

No tak. A jeśli ma domieszkę SIB będzie dojrzewał i rósł do czterech lat :D.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt paź 21, 2011 22:22 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

RudyiSrebrnyKot pisze:No tak. A jeśli ma domieszkę SIB będzie dojrzewał i rósł do czterech lat :D.

Tak :) a co do wagi to czytałam na forum mają, dorosły kocur 3,5 kg,a kotka 5,5 kg,także to różnie jest :) od jednej mamy.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob paź 22, 2011 20:51 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Mój słodki rudy chłopczyk
Obrazek
No kto tam pod kocykiem? Obrazek
Jak to kto? Obrazek

ewar

Post » Sob paź 22, 2011 22:06 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Moja ruda SIBka, to tak w granicach 4,2 - 4,7 kg oscyluje :)
A ma dopiero 2 lata i tak jest o pół głowy wyższa od pozostałych dachowców.
Kiedy szykuje się zmiana domu dla Czarusia?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob paź 22, 2011 22:07 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

ewar pisze:Mój słodki rudy chłopczyk
Obrazek
No kto tam pod kocykiem? Obrazek
Jak to kto? Obrazek

Jaka słodka słodyczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 23, 2011 6:16 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

naline pisze:Moja ruda SIBka, to tak w granicach 4,2 - 4,7 kg oscyluje :)
A ma dopiero 2 lata i tak jest o pół głowy wyższa od pozostałych dachowców.
Kiedy szykuje się zmiana domu dla Czarusia?

Spinca wyjechała i chyba jeszcze nie wróciła? Nie wiem, czekam aż się odezwie.

ewar

Post » Wto paź 25, 2011 21:30 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Ewar, to ostatnie zdjęcie jest odlotowe :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto paź 25, 2011 22:38 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

:ryk: On jest bardzo śmieszny.W domu cieplutko, w dodatku futro ma gęste, puchate, a wciąż pakuje się pod koce, narzuty.Przecież nie jest mu zimno? A zdjęcia łatwo mu robić, bo on chętnie pozuje.Byłyby piękne, ale aparat kiepski i fotograf też do kitu, ale się staram.

ewar

Post » Czw paź 27, 2011 20:13 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

W ciągu dnia jest piękna, słoneczna pogoda.Mam balkon od południowego wschodu, koty wiec tylko czekają, kiedy go otworzę.Czaruś oczywiście na barierce.
Obrazek

ewar

Post » Czw paź 27, 2011 20:41 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

urodzony model. I te uwodzicielsko rozchylone usteczka ;>
KotkaWodna

Post » Czw paź 27, 2011 23:54 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

a propos rozchylonych warg - miałam napisać o dziąsłach (ale pogubiłam sie w wątkach :oops: ) więc:
kotka siostry TZ dostawała Dexafort i Linco-spectin (na początku pomagało na ok 8mies potem coraz krócej - teraz już zęby będą do wyrwania) - ale dziąsła były krwawiącą raną (widziałam, wyglądało to strasznie).
U mojej Zuzi natomiast wykluł się FORL i po wyrwaniu 2 trzonowych (tych w najgorszym stanie - już nie miały korzeni :cry: ) jesteśmy ogarnięci, dziąsła zbladły. I tylko czyścimy zęby gazą co 2-3dni, mając nadzieję że proces przystopuje i Zuźce zostaną jakieś zęby na starość (chociaż gryzie chrupki lepiej niż przed zabiegiem, pomimo braku obydwu dolnych siekaczy).
Dobrze, ze Czaruś już jedzie do domu, szkoda, że bez koleżanki..
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt paź 28, 2011 7:57 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Na razie Czaruś nie jedzie, bo spinca chyba jeszcze nie wróciła, nie mam żadnych wiadomości.A koleżanka być może też pojedzie do domku.
Biedna Zuzia, to bolesne, prawda? :cry: Na szczęście Zuzia nie ma białaczki, wtedy jakoś dziąsła można podleczyć, przy FeLV-kach nie powinno się dawać sterydów.Jakoś z innymi schorzeniami daję sobie radę, a dziąsła to jakieś paskudztwo.No i przecież sama leczyć nie mogę, prawda? :cry:

ewar

Post » Pt paź 28, 2011 13:00 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Myślę, że Zuzia cierpiała w ostatniej fazie przed usunięciem, nie chciała jeść tzw. Dental'a. Była ogólnie rozdrażniona i wolała spać całymi dniami. Teraz lezy brzuchem do góry na środku pokoju albo gania z chłopakami, krokodyl jeden :mrgreen: .

A kota siostry nie dostawała tylko sterydu ale antybiotyk jednocześnie (linco-spectin) - też jestem przeciwna lekkomyślnemu używaniu sterydów, nietety czasem to jedyny środek żeby jako tako polepszyć byt zwierzakowi. Ona naprawdę miała krwawą miazgę na całym podniebieniu i dziąsłach a w tym żywym mięsie siedziały zęby...wyglądało to o-kro-pnie. Skoro Zuzia cierpiała mając "tylko" spuchniete i zaczerwienione dziąsła, nawet nie wyobrażam sobie cierpienia tamtej. No ale teraz po 2 latach będzie miała wyrwane ząbki. Taki los białaczkowców - byle nie chłoniak.. :ok: za Czarusia i przyszły dom.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt paź 28, 2011 13:03 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.MCO?FeLV+.Szykujemy się do domku!!!

Jak dobrze, że Zuzia już ma komfort :lol:
A spinca się nie odzywa, nie wiem, czy wróciła już, czy nie?

ewar

[poprzednia][następna]