bidy moje kochane, H2 i E2 ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 09, 2010 9:37 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Sunshine, a co do NFZtu wysłałas, jeśli mogę zapytać, że tak się stresujesz???
I czy wyjaśni mi ktoś o co chodzi z tym srebrem?? :)
I jeszcze jedno pytanko takie mianowicie. Bo widze, że lubicie naturalne metody, na któych ja sie nie znam niestety. Ale chętnie poznam. Bombilla ma zapalenie dziąseł, przerostowe w dodatku. Zostało jej po wyrzynaniu zębów... może coś przeciwzapalnego z naturalnych środków mogłabym jej podawać, by ten stan zapalny załagodzić i by się nie pogarszał?? Jak uważacie?
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw gru 09, 2010 9:43 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Sliver, od tygodnia próbuję rozliczyć naszą poradnię z NFZ, żeby nam zapłacili za przyjętych pacjentów. A NFZ robi wszystko, żeby nam nie zapłacić. I już wiem, że mimo dwóch dni roboty, poprawek, itd, nie zaakceptowali tego, co im wysłałam... :evil: :evil: :evil:
Srebro to taki naturalny antybiotyk, działa wspomagająco na organizm. A ja przy nawracających problemach z oczami, antybiotykami u różnych kiciów co kilka tygodni, jestem już nieco zdesperowana. Zamówiłam więc srebro, o którym dziewczyny pisały i będę zapodawać maluchom. Poczekamy na efekty. Na dziąsła dziewczyny też polecały to srebro, ale nie pamiętam, w którym wątku :oops:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw gru 09, 2010 9:56 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Tak, Tatiana zaczęła stosować srebro właśnie na dziąsła, potem ogólnie jako uodparniacz i też w czasie przeziębień.
Ja stosuję m.in. na dziąsła, u mojej kotki też pozostawiają wiele do życzenia, przy stosowaniu srebra nie jest idealnie, ale na pewno jest lepiej niż bez tego. Bo przecież nie będę z nią jeździć co tydzień, dwa na antybiotyk czy steryd działający na te dziąsła, bo kota wykończę.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 09, 2010 10:17 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Ja już dwa razy słyszałam ze kot ma jakiś naciek na dziąsłach, będzie miał problemy z gryzieniem, trzeba będzie zeby usuwać, tylko jak to ma się do tego że gryzą nawet kości i wszystko jest super? Ja cały czas pamiętam zdanie kobitki które mnóstwo młodych kotów odchowała i mówiła że młode często mają problemy z dziąsłami, różnorakie, a potem z tego wyrastają, przechodzi samo. Na pewno nie zawsze, ale do moich to pasuje.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw gru 09, 2010 11:01 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Ja, na szczęście, nie mam pojęcia o problemach z dziąsłami. Ale jakby ktoś pytał o krople do oczu, chętnie sie wypowiem :roll:

sunshine

Post » Czw gru 09, 2010 11:15 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Ja się mogę wypowiedzieć na temat kocich kup wszelakich, niedługo zacznę wróżyć z kocich kupali :ryk:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 09, 2010 11:26 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

No fakt, Shalom :lol:
Naprodukowałam 9 korekt. Ciekawe, co NFZ na to. A co szefowa? :strach:

sunshine

Post » Czw gru 09, 2010 11:39 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

shalom pisze:Ja się mogę wypowiedzieć na temat kocich kup wszelakich, niedługo zacznę wróżyć z kocich kupali :ryk:

Będzie można Ci wysyłać? :lol:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Czw gru 09, 2010 11:41 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

O tym samym pomyślałam, ale obawiałam się głośno napisać :wink:

sunshine

Post » Czw gru 09, 2010 11:42 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Wystarczy fotka, ja będę jak z filiżanki i fusów odczytywać :ryk: powiem jakie śmieci Wasz kot dziś zjadł, co zostało z przedwczoraj a po czym taki kolorek :ryk: znam kocie kupy jak własną kieszeń :ryk: i potrafie już tasiemca wypatrzeć :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 09, 2010 11:44 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Ale, wiesz, na zdjęciu możesz nie poznać, czy to ziarenko żwirku, czy segment tasiemca :wink: 8)
Ostatnio edytowano Czw gru 09, 2010 11:48 przez Weihaiwej, łącznie edytowano 1 raz

Weihaiwej

Post » Czw gru 09, 2010 11:44 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Jestem pod wrazeniem :ryk:
Czy jak dobiję do 2tys postów będzie mi się należała kolejna bielizna? Bo to chyba fajniejsze niż piwo czy wino :wink:

sunshine

Post » Czw gru 09, 2010 11:48 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Weihaiwej pisze:Ale, wiesz, na zdjęciu mżesz nie poznać, czy to ziareko żwirku, czy segmen tasiemca :wink: 8)

Akurat na Twoich dokonałych jakościowo zdjęciach myślę ze rozpoznam :lol: za dobry macie aparat :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 09, 2010 11:49 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

TZ na pewno się ucieszy, jak przedstawię mu jego nowe zadanie :ryk:

Weihaiwej

Post » Czw gru 09, 2010 11:50 Re: bidy moje kochane, fotki, fotki, fotki

Jak mój kot zaczął jeść tylko kurczaka i rybę zobaczyłam ile wypełniaczy jest w karmach które kupujemy.
Na rybie i kurczaku produkcja kup zmniejszyła się o jakieś 2/3 :strach: aż się normalnie przestraszyłam.
Ale to wychodzi, że z tego praktycznie wszystko kot przyswaja.
Jedzenie samego mięsa też nie jest dobre, ale jak nic innego nie chce, to co zrobić.
Saszetkę nakładam i nawet nie ruszy, mogę sobie ją sama zjeść :roll: suche stoi cały czas, od czasu do czasu poskubie :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]