filo pisze:Kompletnie nie znam się na zbieraniu grzybów. Zostaje nabycie drogą kupna.
To poczekaj jak ususzę. Dam Ci.
A mrożone chcesz? Trochę zamroziłam. Świeżutkie. dzisiejsze.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
filo pisze:Kompletnie nie znam się na zbieraniu grzybów. Zostaje nabycie drogą kupna.
zabers pisze:filo pisze:Kompletnie nie znam się na zbieraniu grzybów. Zostaje nabycie drogą kupna.
To poczekaj jak ususzę. Dam Ci.
A mrożone chcesz? Trochę zamroziłam. Świeżutkie. dzisiejsze.
filo pisze:Takimi darami się nie gardzi![]()
Dzisiaj napaliłam się na rydze. Były u mnie na Manhatanie. Zamierzam nabyć w najbliższych dniach.
Jana pisze:A propos grzybów (TŻ właśnie na Podlasiu koci, a tydzień temu kosiliśmy razem i później musiałam to obrabiać) - nie zamrażajcie świeżych, bo będą gorzkie. Trzeba najpierw obgotować, można bez żadnych przypraw i króciutko, ale trzeba.
Jana pisze:A jeżeli chodzi o poduchy, to są naprawdę świetne, według kotów i według nas także. TŻ się zachwycił tą zieloną z żółtym kotkiem i pomarańczowymi serduszkami, to jego ulubione kolory
zabers pisze:Jana pisze:A propos grzybów (TŻ właśnie na Podlasiu koci, a tydzień temu kosiliśmy razem i później musiałam to obrabiać) - nie zamrażajcie świeżych, bo będą gorzkie. Trzeba najpierw obgotować, można bez żadnych przypraw i króciutko, ale trzeba.
O matko, aj zawsze mrożę świeże. Nawet nie myję, tylko takie lekko oczyszczone mrożę. I nie są gorzkie. A może ja coś źle robię?
Jana pisze:Na pewno źle, skoro nie są gorzkie![]()
![]()
zabers pisze:Jednak szukam domów dla Majki i Rysia.chętny się wycofał.
Kompletnie nie ma pojęcia jak się zabrać do ogłoszeń. Muszę pójść po radę do Etki. W ogóle nie wiem jak się to robi.![]()
Umrę.
filo pisze:zabers pisze:Jednak szukam domów dla Majki i Rysia.chętny się wycofał.
Kompletnie nie ma pojęcia jak się zabrać do ogłoszeń. Muszę pójść po radę do Etki. W ogóle nie wiem jak się to robi.![]()
Umrę.
Naum się. Potem Bisię wydasz. Osobiście. Co by Ci żal było.
zabers pisze:filo pisze:Trzeba było zebrać jeszcze jeden kosz i na bazar wystawić.Kurki by nie poszły?
Na bazar i tak wystarczy- podgrzybków. a kurki? nieee, kurki to świeże muszą być
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 67 gości