Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 11, 2010 18:13 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

kinga w. pisze:Styczeń, luty - tradycyjnie kicha w handlu, do tego ruch turystyczny w KRK jakby lezy i kwiczy. Kombinowałam po sklepikach biorących w komis różne hand mady, ale właściciele narzekaja jak diabli na kaszanę. W sumie upolowałam dwa punkty (dobre i co!) z narzutami 100% - ceny tnę po połowie żeby do klienta było rozsądnie, ale... chyba mnie determinacja/ desperację do szału doprowadza. Najlepszy tekst że wszyscy twierdzą że tak koło kwietnia to się poprawi, jakiś ruch będzie... Nooo... Koło kwietnia to ja będę już na Grodzkiej siedzieć i będzie lajcik - mnie boli egzystencja na przedwiośniu! :evil:

A na Allegro?
W sprawie strony internetowej tocze rozmowy :) Po rzeczowym pytaniu na początku:"Pewnie za darmo?" i mojej twierdzącej odpowiedzi, nie kazała mi spadać na drzewo, więc pewnie coś z tego będzie. Tylko ona twierdzi, że albo trzeba wykupić domenę , albo na stronie będą się pojawiać reklamy. Czy ktos może mi potwierdzić, że nie ma opcji, by nic nie wykupić i by reklam nie było? Ja się nie znam, a ona w tym nie siedzi na stałe.
Mają być te zdjęcia, co w wątku, czy masz więcej. I jakis tekst może w ramach autoprezentacji :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw lut 11, 2010 18:33 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Tosza pisze:
kinga w. pisze:Styczeń, luty - tradycyjnie kicha w handlu, do tego ruch turystyczny w KRK jakby lezy i kwiczy. Kombinowałam po sklepikach biorących w komis różne hand mady, ale właściciele narzekaja jak diabli na kaszanę. W sumie upolowałam dwa punkty (dobre i co!) z narzutami 100% - ceny tnę po połowie żeby do klienta było rozsądnie, ale... chyba mnie determinacja/ desperację do szału doprowadza. Najlepszy tekst że wszyscy twierdzą że tak koło kwietnia to się poprawi, jakiś ruch będzie... Nooo... Koło kwietnia to ja będę już na Grodzkiej siedzieć i będzie lajcik - mnie boli egzystencja na przedwiośniu! :evil:

A na Allegro?
W sprawie strony internetowej tocze rozmowy :) Po rzeczowym pytaniu na początku:"Pewnie za darmo?" i mojej twierdzącej odpowiedzi, nie kazała mi spadać na drzewo, więc pewnie coś z tego będzie. Tylko ona twierdzi, że albo trzeba wykupić domenę , albo na stronie będą się pojawiać reklamy. Czy ktos może mi potwierdzić, że nie ma opcji, by nic nie wykupić i by reklam nie było? Ja się nie znam, a ona w tym nie siedzi na stałe.
Mają być te zdjęcia, co w wątku, czy masz więcej. I jakis tekst może w ramach autoprezentacji :)

Dodam swe 5 groszów . Może by mogła być możliwa sprzedaż wysyłkowa?! Co do domeny to chyba, żeby tych reklam nie było to trzeba kupić.. Ale to chyba nie jest mega koszt, bo to się na ileś lat kupuje apóźniej ją chyba można odsprzedać. Dopytam TŻ. Tu można mniej więcej zobaczyć chyba za ile http://www.domeny.pl/ .. Aha, ale trzeba wymyślić nazwę jakąś..

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Czw lut 11, 2010 19:15 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Cześć Pięciokocie :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw lut 11, 2010 19:32 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Tosza, na Alle próbowałam... Mam wrażenie że nie tędy droga. Na Allegro jest masa biżuterii, często made in China, India, albo inne Turki, ciężko się w masie przebić. Strona, to metoda na dostęp do oferty dla klientów którzy już mieli kontakt np. na Grodzkiej, ew. dla zainteresowanych już z jakiejś innej beczki (koleżanka ma?) i w tym kierunku kombinuję. Jeśli dziecię Twe twierdzi że trzeba wykupić domenę to trzeba i się wykupi. Chyba też trzeba coś za miejsce na serwerze... Nie jestem pewna, ale skoro ona w tym siedzi to pewnie się orientuje. Zdjęcia... Cholera, część z tych co mam się nada, kwestia obróbki ale to umiem i zrobię na ile umiem. Będę też musiała zrobić świeże. Ile zdjęć? Poza tym... Czy będę miała możliwość wymiany fotek? "Repertuar" się zmienia...
Poza tym... Jakby Twoje dziewczę chciało coś sobie zapodać w ramach gratyfikacji za włożony trud i poświęcony czas... Wiesz - gotówką to nie śmierdzę, zwłaszcza teraz, ale wyskoczyć z jakichś "wynalazków" zawsze mogę. Tekst w ramach autoprezentacji to ... łoś kurka... A bo ja wiem co sie pisze? :roll:
KAsia, sprzedaż wysyłkowa jak najbardziej tak! Ćwiczyłam już to i działa.
Nazwa? No, tu przynajmniej nie mam problemu - to już się zowie Rękodzielnia Czarny Kot. :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw lut 11, 2010 20:10 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Własnie ma zrobić w czyms takim, żeby była możliwośc zmian ( nawet samodzielnch). Tylko nie pytaj mnie o szczegóły.
I mam być za darmo, sama tyle rzeczy dostałąm i załatwiłam dzięki Forum, że jak jest możliwośc oddania chociaż odrobinę, to trzeba to wykorzystać. A ona to prawie jak ja-w końcu wykształciła sie za moje pieniądze :wink:

Tosza

Post » Czw lut 11, 2010 20:12 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

A gdzie czarny kot :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw lut 11, 2010 20:18 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Tu, razem z burym. :lol:

Obrazek

A tak serio... No, właśnie czarnego mi brakowało to sobie zapodałam jako nazwę firmy. :mrgreen:

Tosza, ale ja serio proponuję jakiegoś cosia. W sumie dla nastolatek też mam coś do wyboru.
Obrazek

kinga w.

Post » Czw lut 11, 2010 20:25 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

kinga w. pisze: to już się zowie Rękodzielnia Czarny Kot. :lol:

A czemu akurat czarny? Przeciez nie masz?.... :mrgreen:
Edit. nie doczytałam... :oops:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 11, 2010 20:28 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

kinga w. pisze:

Tosza, ale ja serio proponuję jakiegoś cosia. W sumie dla nastolatek też mam coś do wyboru.

A ja na serio mówię, że mała ma coz zrobić bezinteresownie ( a jak jej się cos spodoba, to najwyżej taniej sprzedasz :wink: )

Tosza

Post » Czw lut 11, 2010 20:30 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

To niech robi bezinteresownie, a potem powiedz jej żeby sobie coś wybrała i zapomnij żebym w ogóle kasę wzięła. Może być tak?
Obrazek

kinga w.

Post » Pt lut 12, 2010 8:00 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Co do sprzedaży, to teoretycznie można od razu postawić sklep netowy.. są darmowe np prestashop, obsługa prosta, można całkowicie dostosować do własnych potrzeb, zrobić własny layout, obsługuje różne rodzaje płatności, itp.

Co do domeny - przy darmowych faktycznie najczęściej są reklamy, albo mają długą nazwę, która nijak nie będzie się nadawała do zamieszczenia na jakiejś ulotce, itp...
co do miejsca na serwerze nie trzeba wykupywać, jeśli masz kompa z porządnym netem czynnego 24h/dobę - kiedyś stawałam stronę na kompie tż-ta ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lut 12, 2010 8:21 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

No i zgłupłam... Cholernie mało na ten temat wiem. Weszłam na ten prestashop i nie kumam bazy. Boszsz... Wiedziałam żem debil, ale nie wiedziałam że aż taki. Język jakim sie posługują na stronie jest dla mnie nieprzyswajalny.
Ostatnio edytowano Pt lut 12, 2010 8:25 przez kinga w., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinga w.

Post » Pt lut 12, 2010 8:21 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

On naprawdę ma na tym zdjęciu koci uśmiech :P
O temacie domen i tych innych takich to sie nie wypowiadam bom znany na tym forum matołek elektroniczny :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 12, 2010 8:26 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

Przecież na Rajmunda nawet rodzony brat mówi "Kocur", ja często mówię "Kociasty". Nick na forum nie wziął się z powietrza. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Post » Pt lut 12, 2010 8:27 Re: Nasz Pięciokot. cz. 13 Spacery z Gwiazdą...

To ja już się cieszę na sprzedaż wysyłkową :dance2:
:mrgreen:
A nazwa bardzo fajna! Wręcz boska! :mrgreen:
Dzień dobry! :) Bardzo śnieżnie...

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

[poprzednia][następna]