Trójka drombo i ona, pies i nowy mały duży :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 8:19 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Ja też pracuję :roll:
... ale nie do wieczora 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 02, 2011 11:06 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Melduję posłusznie, że moja Duża i Duży w domu maja do końca tygodnia tj. piątku urlop.
Za to weekend przyszły pracowity.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Wto maja 03, 2011 6:33 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Niektórym to dobrze.. :wink: ja dziś mam przerywnik od pracy, ale od jutra do końca tygodnia zasuwam. wolne dopiero w poniedziałek i wtorek. już się nie mogę doczekać :twisted:

a dziś jak zwykle - wolny dzień, ale pobudka o 6. pies się bawi w ganianego z kotami. my się już chyba nigdy nie wyśpimy :crying: w pracy się dziwią, że nie chodzę na imprezy.. a kiedy ja to odeśpię :roll:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Nie maja 15, 2011 14:03 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Co tam u Was, jak zdrowie? Jak radzicie sobie na szkoleniu?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pon maja 16, 2011 8:29 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

hej Beniu :)

myślę, że na szkoleniu radzimy sobie nienajgorzej 8) bynajmniej w porównaniu z psiakami po przedszkolu nie wypadamy źle! Pani Ania pochwaliła mnie przy "chodzeniu przy nodze", że dobrze reaguję. Poza tym Antoś siada, kładzie się i wykonuje komendy, tylko trzeba doćwiczyć ;) Treserka stwierdziła, że liczy, że w poniedziałek Antoś już mnie nie będzie ciągnąć :roll: on ładnie chodzi przy nodze dopóki nie zobaczy innego psa, więc tam nie ma szans póki co, żeby szedł tylko przy mnie bez ciągnięcia :twisted:

mamy w grupie młodego goldena, jakiegoś całego czarnego włochatego owczarka (może belgijski?), tosę inu, setera i młodą suczkę haszczkę, której nawet tosa się boi :twisted: jest niesamowicie pewna siebie, choć na razie dorasta do kolana ;)

w grupie po której mamy zajęcia jest pies, który wygląda dosłownie jak wilk 8O Łukasz stwierdził, że jakby ktoś go z lasu wyciągnął. Ktoś tam stwierdził, że z Czech lub Słowacji jest taka rasa psa, ale jeszcze nie sprawdzałam jak to by mogło się nazywać..

zajecia mamy przy Strzelnicy Myśliwskiej, więc przy okazji psy przyzwyczajają się do wystrzałów. wprawdzie Antonio nie reaguje jakoś specjalnie na wystrzały, ale po takim treningu burza czy Sylwester nie będzie problemem ;) jest specjalny, drewniany budynek, w którym na razie ćwiczymy chowając się przed meszkami. jest plac z psimi przeszkodami, inny, w którym psy mogą sobie pobiegać razem. Całość jest w lesie, więc całkiem przyjemnie. i tak do połowy sierpnia.. urządziliśmy się, bo do tego czasu, nie chcąc opuścić zajęć, nie możemy wziąć nawet tygodniowego urlopu :roll:

a koty.. w porządku. Kacper ładnie sika. Songo go oczywiście co jakiś czas goni... pies za nimi lata i choć osobiście Kacpra nie stresuje, to czasem stawia go w trudnej sytuacji, bo mu zastawia drogę ucieczki :roll: biedak, znajduje się nagle między Songiem, a psem, który nie chce mu nic zrobić, tylko się bawi, ale swoją wielkością uniemożliwia ucieczkę...
Poker nie uczestniczył w kocich zabawach. Antonio natomiast widzi w tym świetną zabawę i już od 4-5 uprawiają gonitwy. Biegające koty nie hałasują tak, jak 45kg pies biegający za nimi po drewnianej podłodze :twisted: wczoraj już o 2 biegał, bo jakiemuś kotu zachciało się przemieścić. a przypomnę, że mamy 1 pokój - nie da się zamknąć drzwi :twisted: rano jak się w końcu obudzimy to przybiega do nas cały roześmiany, jakby świetnie się bawił :D
Obrazek

catawba

Post » Pon maja 16, 2011 16:30 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

catawba pisze:...
w grupie po której mamy zajęcia jest pies, który wygląda dosłownie jak wilk 8O Łukasz stwierdził, że jakby ktoś go z lasu wyciągnął. Ktoś tam stwierdził, że z Czech lub Słowacji jest taka rasa psa, ale jeszcze nie sprawdzałam jak to by mogło się nazywać..

http://www.zperonowki.com/ 8)

Fotek dawno nie było...
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pon maja 16, 2011 21:09 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

catawba pisze:Pani Ania pochwaliła mnie przy "chodzeniu przy nodze", że dobrze reaguję.
Brawo Haniu :D Właśnie przypomniałam sobie, jak nasz instruktor powtarzał, że szkolenie psa polega głównie na wyszkoleniu właściciela. :ok: Wilczaki też bardzo mi się podobają.
Obrazek

wania71

Post » Wto maja 17, 2011 9:27 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Doberek! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto maja 17, 2011 19:39 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

cześć dziewczyny :)

@ Iza, zdjęcia mogą być jutro, mam wolne, więc i czas się znajdzie, jeśli ktoś je zechce oglądać.... fakt, że jeszcze nie pokazałam fotek z marcowego urlopu :oops:
o tą rasę właśnie mi chodziło.. tylko jakoś trudno mi było uwierzyć, że rasa jeszcze łączy Czechy i Słowację ;)

@ Beniu, wczoraj miałam mały kryzys, Łukasz mówił, że widać było, że wszelka energia ze mnie opadła :roll: a wszystko przez to, że idąc od samochodu do miejsca szkolenia minęliśmy ledwo 3 psy, a Antonio chciał się na wszystkie rzucać... ciągnie do psów dużo gorzej niż do kotów czy saren. Łukasz się bał, że mnie z butów wydrze :twisted: głupol ma za dużo siły, a wczoraj to w ogóle dał popis.. na miejscu też mną przetargał.. więc początek szkolenia nie był fajny. Na szczęście później się trochę zrelaksował i mi już też było lepiej. Jutro go wezmę na łąkę, żeby się wybiegał z Freudem. Może jak spuści trochę pary to nie będzie taki butny..

@ Madziu, witam! jeszcze w domku?

Przypomniało mi się, że za 2 dni Urwisek kończy 17 lat! Jakbym tego dnia o tym nie pamiętała, przypomnijcie mi proszę :D
Obrazek

catawba

Post » Śro maja 18, 2011 8:20 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

No to foty... duuuużo fot ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Kacper (w tle Urwis)

Benuś

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Songuś

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Myszka

Obrazek Obrazek Obrazek
Urwisek - staruszek już, chudziutki, ledwo coś skubnie, ale waży lekko ponad 5kg, więc jeszcze źle nie jest... jednak widać po nim, że to starowinek.. nadal potrafi pobrać krew i jest cholerykiem, ale codzienne 15min pieszczot w ramionach Taty musi odebrać. Dopomina się głośnym krzykiem, żeby go zabrał na kanapę i pogłaskał :) ale jak ma dość, to zamiast się zebrać i pójść, wypomina Tacie, że jeszcze go trzyma :twisted: potrafi też pogonić kota na działce jak trzeba :) ale nie łudzę się, jest coraz słabszy, mniejszy....

no i Antonio :)
Obrazek

catawba

Post » Śro maja 18, 2011 17:26 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Świetne foty, Haniu! Galopujący Benuś :1luvu:
Obrazek

wania71

Post » Śro maja 18, 2011 20:39 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Piękne zdjęcia :1luvu:
Myszka ! ach i och, od razu widać,ze to dziewczyna.Smukła, zgrabna i delikatna.
Benuś w ruchu, a Songo statyczny ! Boskie :lol: Te foty oddają ich temperament czy tak wyszło przez przypadek?
Po Urwisie nie widać wcale tych 17 lat. Minę ma jak zbój :1luvu:
Antonio to chyba szczeniak jeszcze, co ?
A zakochałam się w Kacprze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Czw maja 19, 2011 6:42 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Śliczne foty! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 19, 2011 20:55 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

cieszę się, że się podobają :)

Benuś tak galopuje z jednego końca działki na drugi, zależnie od tego gdzie jestem :wink: chodziłam w jedną i drugą, byle do mnie przybiegł i próbowałam zrobić jakieś fajne zdjęcie "akcji", ale niełatwe to zadanie.. ciągle nie nadążałam, więc albo wybiegał z kadru, albo było nieostre.. Benuś to Kuleczka jak ta lala, ale dryg do biegania to on ma.. wraz z Myszką najchętniej biega po całym mieszkaniu. Mimo obłych kształtów i ciężkiej dupencji bardzo lubi się ruszać :)

Myszka jest bardzo dziewczęca, taka delikatna i "ulotna". Obcym się nie pokazuje... ale dla nas jest przemiła i codziennie przychodzi na sofę jak siedzimy przy kompie się poprzymilać. Kokosi się na kolanach albo wpycha się między plecy a oparcie.. a przy tym futerko ma aksamitne. prawdziwa rozkosz dla dłoni, nie mogę przestać jej głaskać.

Songo.. statyczny, o ile nie goni kota :twisted: ostatnio odkryłam dawno zagubioną myszkę i wreszcie ma się czym zająć.. wszystkie piłeczki się już znudziły, a wiadomo, że dawno niewidziana zabawka jest fajna. Na działce Songo jest postrachem kotów. nie naszych, ale działkowych, które bądź co bądź są bardziej u siebie, niż on. kiedyś się doigra :twisted:

A Kacper... w końcu udało mi się pstryknąć mu jakieś fotki na których nie robi głupiej miny :D i do tego, widać jaki jest rudy, co nie? ;)

Antonio szczeniak? raczej nie, choć po zachowaniu i może, ale zęby temu zaprzeczają.. ma osad, zwłaszcza na kłach. Odkryłam, że nie powinno być problemu z myciem zębów, nawet to toleruje, więc od paru dni uskuteczniam. Pastę chcę zużyć, bo kiedyś kupiłam Kacprowi, ale ten nią pluje dalej niż widzi. a pies zlizuje z zębów w trakcie mycia. Paszczę ma słusznej wielkości, więc przypomina mi to mycie moich własnych zębów.. no, tylko kły większe :lol:

a Urwisek... nie da się zaprzeczyć, że staruszek. Ale siłę jeszcze ma jak trzeba.. a wampir z niego wielki i poważny przeciwnik u weta.. rodzice chcą mu zbadać krew pod kątem nerek, bo parę miesięcy temu miał trochę podwyższone wskaźniki i chcieli skontrolować, ale pamiętając akcję u weta mają opory :twisted:

Urwisek to mój pierwszy własny kot, nigdy nie myślałam, że nie będę z nim mieszkać, że go zostawię rodzicom. ale bądź co bądź, tam mu lepiej.... od jego 9 roku życia, odkąd zaczęłam wyjeżdżać z kraju na parę miesięcy bałam się, że wracając go już nie zobaczę, że coś się stanie.. i kto by pomyślał, że zdążę skończyć studia, wyjść za mąż, mieć własne koty.. a Urwis nadal jest z nami :) ostatnio dowiedziałam się, że jego siostra Maja też ma się dobrze, choć już nie ma ani jednego wąsa 8O :D
sto lat Urwisku!!! :birthday: :torte: :balony:
Obrazek

catawba

Post » Czw maja 19, 2011 22:41 Re: Trójka drombo i ona - Borsuczek (*) nastał Antonio ;) foty

Urwisku piękny wiek dużo zdrowia i :birthday:
Foty prześliczne, jedna ładniejsza do drugiej.
Super się prezentują wszystkie zwierzaki.

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

[poprzednia][następna]