Lara & Luna a IsaDORKA['] i Anfisa[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 05, 2010 17:24 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

Mała zamknięta wczoraj gościnnie w łazience - oczywiscie pojawiła się na drodze, kiedy jechałam na spotkanie forumowo-miau z dziewczynami :roll: - wyła, jak opętana, jak tylko zostawała sama.
W takim wypadku o klatce, izolatce w łazience, czy tez o zamknięciu jej w biurze nie było mowy (następnego dnia dostałabym chyba nakaz eksmisji, a przynajmniej nalot Policji, czy kogoś aby nie morduję). Sprawdzenie na wejsciu u weta - nie ukrywam, ze na wyniki testów czekałam, jak na szpilkach - wielkie ufffff - stronghold - i w efekcie wróciła ze mną do domu wypuszczona na pokoje. Zasnąc dały mi dopiero o 6tej rano :evil:
Kilka godzin później, po biegach maratońskich, fukaniach, pacankach, włążeniu wszedzie, gdzie to możliwe, skakania na wysokość sufitu, walkach ze swoim odbiciem w lustrze (muszę nagrać filmik :ryk: , tego się nie da opisać), postawieniu lużnego klocka na ulubiony kocyk Dorci, zaraz po tym, jak ta ją ofukała, wytarzaniu się w tym, ucieczkach po całym mieszkaniu przed wyczyszczeniem, itd, itd, Mini zachwuje się tak, jakby mieszkała tu od zawsze.

Jesli nie śpi (oby jak najczęściej i najdłuzej :roll: :mrgreen: ) to broi lub morduje cat-tracka, generalnie wciąż jest w ruchu, więc taki też jest efekt zdjęc przedpołudniowych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw sie 05, 2010 17:27 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

:lol:
:ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw sie 05, 2010 17:28 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

aga9955 pisze::lol:

jak dziewczynki zareagowaly na malego goscia???

Mala jest cudna. :1luvu:

Anfisa nadal jest bardzo zestresowana, ale ignoruje mała, zupełnie, jak w bajce o kocie Filemonie i Bonifacym, natomiast mała podchodzi do Anfisy, jak do UFO, cokolwiek Anfisa nie zrobi to Mini siada jej za plecami, tak z 20 cm i wychylając się zza jej ramienia obserwuje wszystko, a po jakimś czasie widze, ze próbuje nasladowac :lol: autorytet nam wyrosł 8)

za to Dorka.... warczy, fuka, goni i na odwrót: mała na nią poluje, burczy, warczy, miauczy, widać, że się boi, ale tu dostaje pacankę, a w tym samym czasie łapie Dorkę za ogon :roll:
jak w końcu mała zołza padla ze zmeczenia i przyszła mi się walnąć na nogi, to Dorka przyleciała oburzona z krzykiem 8O , co nigdy jej się wczesniej nie zdarzyło.
Nic jednak nie przebije akcji z kocykiem :mrgreen:

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 17:31 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

Martwi mnie tylko, ze nadal nie odwiedziła kuwety na siku, no i cały czas wszamia, oczywiście, jak skończy swoje, to idzie jesc z misek dużych, a tam jest wyłożone - do całodobowego użytku - bo musi być - RC Fibre, na Dorkowe zaparcia, Mini też to wciąga i już boję się efektów 8O

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 17:33 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

nooo kalair szylcia, szylcia o prawdziwie szylkretowym charrrrakterku!
już teraz widać, że to mały złośnik, uparciuch, powinna mieć na imię mała cholera, albo zaraza, albo zgaga, albo nie wiadomo, jak jeszcze :mrgreen:

no własnie, ciągle nie wiem, jak ja nazwać. Pasuje do charakterku Mała Mi, ale jak to wołac w skrócie? Mi-mi? Mini to na krotko, bo jak urośnie to chyba głupio :?

Możecie podrzucać propozycje :ok:

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 17:37 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

się zmęczyłam, to sobie chyba jednak odpocznę...
Obrazek

o już prawie oczka zamykam
Obrazek

już, już się kleją...
Obrazek

chrrapu, chrap
Obrazek

Obrazek

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 17:38 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

I na koniec, dla Cioć, które kochają kocie skarpetki i kocie jajka

Obrazek

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 17:38 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

dostałam mega uczulenie na mała :evil:

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 17:41 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

koconek pisze:Martwi mnie tylko, ze nadal nie odwiedziła kuwety na siku, no i cały czas wszamia, oczywiście, jak skończy swoje, to idzie jesc z misek dużych, a tam jest wyłożone - do całodobowego użytku - bo musi być - RC Fibre, na Dorkowe zaparcia, Mini też to wciąga i już boję się efektów 8O

spokojnie. Odwiedzi. Nic jej nie bedzie od jedzenia:) Najwyzej sie posra. :ok:

propozycje imion dla malego diabla:

na A. Abba, Afi, Aisza
na B. Bandi, na G. Gio jeszcze na s. sati :mrgreen:

zreszta prosze:

http://www.doradca.com.pl/po_godzinach/Imiona.htm

szukaj mama
Obrazek

aga9955

Post » Czw sie 05, 2010 17:49 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

:mrgreen:

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 19:32 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Przepiekna znajda Ci sie trafila! Wreszcie sie tu znowu cos dzieje i to jeszcze takie fajne.

Jak by bylo za imie "Annika" z Pippi Langstrumpf? Ona byla zawsze spokojna, to moze na Mini cos odfarbuje :mrgreen: . Albo pierwsze imie Pippi w dlugosci "Pippilotta". :-p

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw sie 05, 2010 19:36 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

Secret a wiesz, ze kolorki i charakterek też mi się skojarzyły z Pipi Langstrum? :mrgreen:

Rzeczywiście mam szczescie trafiać na przepiękne koty, a w tym wypadku to ten pomarańcz jej zycie uratowal, bo przynajmniej bylo ja widac od razu!

koconek

Post » Czw sie 05, 2010 19:39 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

koconek pisze:Secret a wiesz, ze kolorki i charakterek też mi się skojarzyły z Pipi Langstrum? :mrgreen:

Rzeczywiście mam szczescie trafiać na przepiękne koty, a w tym wypadku to ten pomarańcz jej zycie uratowal, bo przynajmniej bylo ja widac od razu!

Ona ma takie oczka psotne i pasuje do niej Pipi :mrgreen: Zupelnie jakby byla piegowata :mrgreen:
Obrazek

aga9955

Post » Czw sie 05, 2010 19:54 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

Szylkretka :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sie 05, 2010 20:20 Re: IsaDORKA i Anfisa - i Mini - nowy współlokator

Ha !
Czyli jednak wystraszyłaś się moich ostatnich przebojów z małą glizdą i nie zamknęłaś Mini w klatce :lol:

Potwierdzam - wyła w łazience opętańczo - to były dokładnie te dźwięki, jakich sie nasłuchałam w ostatni weekend :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]