Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 10:26 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Aniada pisze:Oj tam, oj tam. Czesławek je jak ptaszynka. Nie idzie Wam dogodzić. Ten za mały, ten za duży. Bez sensu :evil:

Coś innego teraz:

Poooo-laaaa na dobranoc,
Bo nocka na świecie!
Duża kocha Polę,
Choć ją w łóżku gniecie... :lol:

Obrazek

Nie daje mi spać, zołza jedna. Tak się rozpycha w łóżku, że już nie sposób wytrzymać.

A duża jest?Obrazek
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt mar 18, 2011 22:11 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Oj tam, marudzicie 8) wiecie jakie to szczęście, kiedy futro chce z Wami spać. Moje rozpieszczone kociszcze każe sobie rozkładać kocyk na stole i tam śpi 8) patrząc na mnie z góry.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Sob mar 19, 2011 0:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Przegapiłam mnóstwo wpisów i głosowanie (kajam się).

Co do strzyżenia Poli to może ręczna maszynka? taka o: http://allegro.pl/solingen-1mm-nowa-rec ... 82666.html albo taka (tylko nie jest dostępna w tej chwili) http://sznupa.pl/component/page,shop.pr ... a2ed60bba8
? powinna być cichsza niż te elektryczne.

Fajne te Twoje koty, piękne, kochane i w ogóle naj :)
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Pon mar 21, 2011 18:15 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Czemu ja się z innych wątków dowiaduję, żeś chora? Zdrowiej żwawo i pisz, proszę.
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon mar 21, 2011 21:38 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Jakoś nie zaglądałam ostatnio na internet. Teraz sobie zdrowieję, to i zajrzałam. 8)
Pracy szukam. Chodzę, stukam, pukam, pytam... Nie jest dobrze. Roboty nie ma, a ja się na studia napaliłam. I nie chce mi się znów wyjeżdżać. Gryzę się strasznie tą sytuacją i jakoś zupełnie nie miałam ochoty na pisanie.
Poza tym, możecie się śmiać, ale noc w noc śpię z 4 kotami i jak pragnę zakwitnąć - mam dosyć. Żelazny Miś potrafi uwalić się na moich goleniach o 21.00 i wstać o 9.00. Przez noc całą ani drgnie, a ja głupia mam wyrzuty, gdy muszę go odsunąć. Odsunięty Miś strzela niebotycznego focha. Jego perski buziaczek robi się oszałamiająco smutny i ja czuję się jak ostatni brutal. Misia zatem nie tykam. Żeby było sprawiedliwie - nie tykam też Polci. Jak przyjdzie Joż, to również nie mogę go odepchnąć. Czesia takoż. Czytam zatem po nocach książki i wstaję zmęczona okrutnie. Kotecki się wysypiają, a jakże! :twisted:
I wiecie co... Kwiaty mi się strasznie rozrosły. Moje hobby w sensie dosłownym wypycha mnie z domu. Zielsko zajęło mi całe biurko. Powinnam pociąć, poskracać, ale mi żal. Kupiłam nowe osłonki storczykom i cieszę się niezmiernie. Małżon ma do nich rękę (do storczyków, nie do osłonek). Jutro kupujemy ładne wazony, ale najpierw będziemy się uczyć robić dziurki w szkle. Część storczyków chcę właśnie do wazonów powsadzać. :D

Theta, dziękuję pięknie za komplementy pod adresem bandy :1luvu:
Aniada

Post » Pon mar 21, 2011 21:48 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Jeeeestem sooobie śpiący Miś,
Męczę Dużą nie od dziś,
Jestem sobie śpiący Miś, Dużej Miś,
W kość jej daję... nie od dziś :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Aniada

Post » Wto mar 22, 2011 10:14 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Ależ on ma pokręcone wąsiska :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto mar 22, 2011 18:53 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

bajeczne wąsiska :1luvu: :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro mar 23, 2011 13:13 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Duża wyrównała Misiowy żabocik i Miś wygląda teraz jak równiutko ostrzyżone, grzeczne chłopię z przedwojennej szkoły.
Wiecie co? Dzisiejsza noc godna jest upamiętnienia. Z tajemniczych powodów, kotecki dały mi dziś wolne, święty nocny spokój i ... dokładnie o 9.56 obudziło mnie moje własne, krzepkie chrapanie. Wyspałam się po raz pierwszy od 3 tygodni. :mrgreen: Niedawno skończyłam sniadanie i biorę się za obiad. Kocham być w domku.
Aniada

Post » Śro mar 23, 2011 13:29 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Też kocham być w domku. Z kotkami. Jeszcze tak jakby pieniążki po prostu ot tak wpadały na konto, mogłabym nie pracować wcale.... :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro mar 23, 2011 13:39 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Sihaja pisze:Też kocham być w domku. Z kotkami. Jeszcze tak jakby pieniążki po prostu ot tak wpadały na konto, mogłabym nie pracować wcale.... :)

Prawda??
Trzymajcie proszę kciuki. W przyszłym tygodniu może się okaże, czy będę miała bardzo fajną pracę dosłownie dwa kroki od domku.
Aniada

Post » Śro mar 23, 2011 13:57 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Miś jest boski :love:
Kciuki trzymam :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob mar 26, 2011 18:40 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

Witam wszystkich.Jestem tu nowa a przyszłam z...Mirmiłowa!(wyszło nieco częstochowsko ale to przypadek:))Przypadkiem też znalazłam bloga i się w nim absolutnie zakochałam.Oraz się uzależniłam.Codziennie rano kontola: co tam nowego u niebiskich?Tak odkryłam Miau.pl. Potem przez trzy dni (noce bardziej) czytałam obydwa wątki.Spłakałam się nad Polą,uśmiałam nad intelektualistą Misiem i zachwyciłam ślicznotem Czesławem (jako osoba pozostajaca w służbie brytola wiem co to Prawdziwe Piekno Brytków).Ale moim sercem zawładnął dogłębnie i absolutnie Joż.Joż siedzący.Joż śpiący.Joż...Joż...Cud prawdziwy,że nie pojechałam tam na Dolny Śląsk i nie dokonałam włamania z "zaborem mienia" miauczacego!A przecież sama dokociłam się całkiem niedawno i może dlatego tak bliska jest mi historia Polly?Też dodałam brytolowi persiankę...oj było boleśnie..!
I jestem fanką powstającej KSIĄŻKI.
KSIĄŻKĘ koniecznie trzeba wydać.A mój mąż będzie ją sprzedawał w naszej ksiegarn:)!!

Przepraszam ,ze tak się tu rozpisałam ale się nie posiadam z zachwytu...Czy mogę tu czasem..?Pozdrawiam...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 26, 2011 21:04 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

kotkins pisze:I jestem fanką powstającej KSIĄŻKI.
KSIĄŻKĘ koniecznie trzeba wydać.A mój mąż będzie ją sprzedawał w naszej ksiegarn:)!!

O, i to jest jedyne słuszne podejście to sprawy książki ;) Książka ma potężne grono fanów kocio- i kwiatko-lubnych :1luvu:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pon mar 28, 2011 12:55 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - foteczki, foteczki.

kotkins pisze:Witam wszystkich.Jestem tu nowa a przyszłam z...Mirmiłowa!(wyszło nieco częstochowsko ale to przypadek:))Przypadkiem też znalazłam bloga i się w nim absolutnie zakochałam.Oraz się uzależniłam.Codziennie rano kontola: co tam nowego u niebiskich?Tak odkryłam Miau.pl. Potem przez trzy dni (noce bardziej) czytałam obydwa wątki.Spłakałam się nad Polą,uśmiałam nad intelektualistą Misiem i zachwyciłam ślicznotem Czesławem (jako osoba pozostajaca w służbie brytola wiem co to Prawdziwe Piekno Brytków).Ale moim sercem zawładnął dogłębnie i absolutnie Joż.Joż siedzący.Joż śpiący.Joż...Joż...Cud prawdziwy,że nie pojechałam tam na Dolny Śląsk i nie dokonałam włamania z "zaborem mienia" miauczacego!A przecież sama dokociłam się całkiem niedawno i może dlatego tak bliska jest mi historia Polly?Też dodałam brytolowi persiankę...oj było boleśnie..!
I jestem fanką powstającej KSIĄŻKI.

Przepraszam ,ze tak się tu rozpisałam ale się nie posiadam z zachwytu...Czy mogę tu czasem..?Pozdrawiam...

Bardzo dziękuję za tyle serdeczności! Blog muszę troszkę uzupełnić o wydarzenia ostatnich dni. ;) Dla Cioci tak bardzo lubiącej Jożika - jeszcze cieplutkie fotki:

A co my tu mamy nowego? I gdzie to się ma niby zmieścić?

Obrazek

Misiu, nie! To nie dla ciebie! Byłem pierwszy!

Obrazek

Duża robi ostatnio parapetowe porządki. Selekcję, przesadzanie, uzupełnianie kolekcji.
Zamierzam też w najbliższym czasie ugotować przepyszny rosół. Z Mirmiłka. Bo mi kwiecie zjada.
Kto ma ochotę na odrobinę WŁOSKIEGO rosołu - zapraszam. Tak mi persidło wyciućkało i wymemlało kolekcję, że mam ochotę jego wyciućkać i wymemlać.

Tu, odrobinka całkiem nie-misiowego lata w Mirmiłowie. :twisted:

Obrazek

Meksykańskiej kuchni Misio nie tyka. :twisted:
Aniada

[poprzednia][następna]