Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 20, 2020 12:46 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Czy kotki pojadą niewykastrowane czy mnie coś umknęło?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw lut 20, 2020 13:11 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

SabaS pisze:Czy kotki pojadą niewykastrowane czy mnie coś umknęło?

Tak. Pojadą niewykastrowane. Ale babka brzmi bardzo sensownie. Wszystko będzie zawarte w umowie. Wymóg kastracji. Ona też jest zresztą przeciwniczką rozmnażania. Jej siostra ma kota z Mondo Cane, który ma chore nerki. Robi mu kroplówki dwa razy w tygodniu sama. Rodzina kociarzy :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw lut 20, 2020 13:38 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Bastet pisze:\Wszystko będzie zawarte w umowie. Wymóg kastracji.

Pamiętaj tylko, że w świetle prawa ten wymóg nic znaczy. Nie możesz komuś ograniczać władztwa nad rzeczą, i jeśli kot(rzecz) przejdzie na własność drugiej osoby, nie masz już prawa nic od tej osoby egzekwować. Jeśli ktoś postanowi nie kastrować, umowa nie będzie tu miała żadnego znaczenia. Można rzecz jasna iść do sądu, ale większość takich spraw przegrywa się w pierwszej instancji i można się tylko odwoływać. To tak w kwestii wyjaśnienia na ile jakakolwiek umowa adopcyjna lub umowa sprzedaży kota tego kota chroni ;) W umowie możemy sobie wpisywać co chcemy, a nowy właściciel i tak nic nie musi.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Czw lut 20, 2020 14:02 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Hmm... Zobaczymy, co to jest za osoba na żywo. Z reguły mam wyczucie co do ludzi. Tak było dotąd z wszystkimi moimi tymczasami. Co do nieudanej adopcji Gwiazdki, nie był to domek sprawdzany osobiście przeze mnie. Inna koleżanka z Bolesławieckich Kotów wydawała tam kocurka Jaskra i zaufałam jej bez osobistego sprawdzania tej osoby. To nie były moje standardy adopcji.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw lut 20, 2020 14:02 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Dodam jeszcze, że nawet osoba, którą znamy latami, może nas zaskoczyć swoimi decyzjami, na niekorzyść.
A ludzi, do których idą koty, raczej nie zna się latami, bardziej "godzinami".
To ogólna uwaga, nie konkretnie do tego przypadku.
Jednak prawda jest taka, że 100 % gwarancji nigdy nie ma, że kot dobrze trafi.
Ja raczej ufałam intuicji i temu, co "powiedziały koty" przy spotkaniu z ludźmi :)

A kociaki prześliczne :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw lut 20, 2020 14:21 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Ok. Zatem będę polegać na swojej intuicji, jak do tej pory :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw lut 20, 2020 22:44 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Ząbki Tosi serdecznie zapraszają (póki jeszcze są) na jeszcze jeden bazarek, na którego powstanie fanty podarowała Gusiek1, czyli Ewa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
viewtopic.php?f=20&t=198024
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt lut 21, 2020 22:29 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Tosia ma FORL :(

Hej Kochane.
Dziś była u mnie Magda na wizycie zapoznawczej z chłopakami. Przyjechała razem z siostrą. Młode, fajne dziewczyny w wieku ok. 30 lat. Odpowiedzialne i świadome.
Siostra Magdy ma kota nerkowego, któremu robi kroplówki. Obie kochają zwierzaki.
Magda od pół roku powolutku rozglądała się za dwupakiem, ale bez presji. Dopiero niedawno zaczęła rozglądać się na serio.
Także... Chłopaki mają dom, do którego pojadą za tydzień! Wielka sprawa!
Przez ten tydzień Magda zaopatrzy się we wszystko, co potrzeba, i zabezpieczy jeszcze okna uchylne. Właśnie napisała mi, że zrobiła już zamówienie w zooplusie, m.in. kupiła kratki na okna uchylne. Bardzo się cieszę! Ominął mnie jakiś miliard durnych telefonów! :1luvu: :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob lut 22, 2020 7:18 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. NA CHŁOPAKÓW CZEK

To super!!!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lut 22, 2020 9:39 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. NA CHŁOPAKÓW CZEK

:201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 22, 2020 9:44 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. NA CHŁOPAKÓW CZEK

:ok: :ok: :ok:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob lut 22, 2020 10:03 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. NA CHŁOPAKÓW CZEK

Póki co, jeszcze Was porozpieszczam zdjęciami maluchów, a właściwie już młodzieńców :) Niedługo będą mieć 3,5 miesiąca. Dacie wiarę?

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob lut 22, 2020 10:38 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. NA CHŁOPAKÓW CZEK

A jeszcze niedawno zastanawiałaś sie jak Ty ich oswoisz :ryk: :wink:
Super ze domek sie znalazł bez problemu :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]