Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 05, 2019 12:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Sihaja pisze:Zdrówka!

Witaj Dorotko :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 05, 2019 12:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze:TS900 do obejrzenia

Obejrzę koniecznie. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 12:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:

znowu jakiś szyfr 8O

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 13:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:

znowu jakiś szyfr 8O

Trudne sprawy odcinek 900 :P
MaryLux w roli głównej?

Hej, Zuziu i Polusiu, zaglądam do Was :)
Drops.

Zgadza się . TS to trudne sprawy odcinek 900 w którym gra nasza Maryś.
Witaj Dropsiku . Bardzo się cieszymy , że do nas zajrzałeś . Rozgość się i wpadaj częściej- zapraszamy :D
Zuzia i Pola
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 16:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A u mnie po staremu. Siedzę ......a właściwie leżę w domu z nogą w górze w doborowym towarzystwie Zuzi i Poli i mamy gdy do mnie przychodzi. Zuzia zrobiła się jeszcze bardziej otwarta i potrafi przyjść i położyć się koło mamy by ta ją miziała. Mama bardzo lubi Zuzię gorzej z Polą bo tej się boi bo Pola potrafi w jednej chwili obcierać się i miziać by za chwilę przywalić łapą lub ugryźć. No jest z niej taka wredota i tyle.
Z moim ciśnieniem nadal nie do końca jest tak jak powinno bo nadal waha się między 150 a 160 na 90 do 100 jedynie puls spadł mi poniżej 100. Noga boli coraz mniej choć nadal boli a rana wygląda znacznie lepiej.
Dziś zadzwoniła do mnie kierowniczka z pytaniem czy poświęciłabym jej czas na wypełnienie ankiety odnośnie satysfakcji z pracy pracownika. Zważywszy , że to ni jak nie przeszkadza w leżeniu zgodziłam się . Mówi , że do 10 kwietnia muszą przesłać wszystkie ankiety bo regionalny o to ciśnie a mnie nie ma. Ok zaczęłyśmy ankietę. Na początku były pytania związane bezpośrednio z firmą z tym co mi się podoba lub nie i co bym chciała zmienić . Później nastały takie bardziej złożone pytania dotyczące relacji przełożony pracownik. Jedno z nich brzmiało czy przełożony reaguje i zażegnuje zaistniałe konflikty ( zgodziłam się ) , czy przełożony dotrzymuje danego słowa pracownikowi - i tu chwilę podyskutowałyśmy bo powiedziałam wprost , że nie dotrzymała słowa bo obiecywała mi w marcu urlop a go nie dostałam . I tu jej odpowiedź mnie zaskoczyła bo powiedziała , że dzień przed moim L4 kombinowała jak zmienić grafik by dać mi trochę wolnego ale nie dostałabym tak dużo jak teraz. Dlatego cieszy się , że jednak poszłam na L4. Kolejnym pytaniem było czy pracodawca docenia moją pracę i tu już się roześmiałam w głos. Zapytałam cóż ja takiego robię by przełożony miałby doceniać lub nie moją pracę bo cóż ja takiego robię. Robię co do mnie należy i tyle na to moja kierowniczka mnie zaskoczyła. Powiedziała mi coś co zdecydowanie poprawiło mi humor. Powiedziała , że docenia się ludzi dopiero jak ich braknie. Przez te kilkanaście dni gdy mnie nie ma dopiero wszystkim dało do myślenia jak wiele robię i jak trudno mnie zastąpić. Skończyła się folia do pakowania sera - tylko Ewa wie gdzie jest, skończyły się pokrywki do pojemników - tylko Ewa wie gdzie są , nie zrobiono zestawień - zapomniałem bo myślałem , że Ewa zrobiła .........i mówi do mnie , że takich przykładów może mnożyć więc czemu miałaby mnie nie doceniać. Przyznam , że to miłe usłyszeć coś takiego od przełożonego.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 16:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:A u mnie po staremu. Siedzę ......a właściwie leżę w domu z nogą w górze w doborowym towarzystwie Zuzi i Poli i mamy gdy do mnie przychodzi. Zuzia zrobiła się jeszcze bardziej otwarta i potrafi przyjść i położyć się koło mamy by ta ją miziała. Mama bardzo lubi Zuzię gorzej z Polą bo tej się boi bo Pola potrafi w jednej chwili obcierać się i miziać by za chwilę przywalić łapą lub ugryźć. No jest z niej taka wredota i tyle.
Z moim ciśnieniem nadal nie do końca jest tak jak powinno bo nadal waha się między 150 a 160 na 90 do 100 jedynie puls spadł mi poniżej 100. Noga boli coraz mniej choć nadal boli a rana wygląda znacznie lepiej.
Dziś zadzwoniła do mnie kierowniczka z pytaniem czy poświęciłabym jej czas na wypełnienie ankiety odnośnie satysfakcji z pracy pracownika. Zważywszy , że to ni jak nie przeszkadza w leżeniu zgodziłam się . Mówi , że do 10 kwietnia muszą przesłać wszystkie ankiety bo regionalny o to ciśnie a mnie nie ma. Ok zaczęłyśmy ankietę. Na początku były pytania związane bezpośrednio z firmą z tym co mi się podoba lub nie i co bym chciała zmienić . Później nastały takie bardziej złożone pytania dotyczące relacji przełożony pracownik. Jedno z nich brzmiało czy przełożony reaguje i zażegnuje zaistniałe konflikty ( zgodziłam się ) , czy przełożony dotrzymuje danego słowa pracownikowi - i tu chwilę podyskutowałyśmy bo powiedziałam wprost , że nie dotrzymała słowa bo obiecywała mi w marcu urlop a go nie dostałam . I tu jej odpowiedź mnie zaskoczyła bo powiedziała , że dzień przed moim L4 kombinowała jak zmienić grafik by dać mi trochę wolnego ale nie dostałabym tak dużo jak teraz. Dlatego cieszy się , że jednak poszłam na L4. Kolejnym pytaniem było czy pracodawca docenia moją pracę i tu już się roześmiałam w głos. Zapytałam cóż ja takiego robię by przełożony miałby doceniać lub nie moją pracę bo cóż ja takiego robię. Robię co do mnie należy i tyle na to moja kierowniczka mnie zaskoczyła. Powiedziała mi coś co zdecydowanie poprawiło mi humor. Powiedziała , że docenia się ludzi dopiero jak ich braknie. Przez te kilkanaście dni gdy mnie nie ma dopiero wszystkim dało do myślenia jak wiele robię i jak trudno mnie zastąpić. Skończyła się folia do pakowania sera - tylko Ewa wie gdzie jest, skończyły się pokrywki do pojemników - tylko Ewa wie gdzie są , nie zrobiono zestawień - zapomniałem bo myślałem , że Ewa zrobiła .........i mówi do mnie , że takich przykładów może mnożyć więc czemu miałaby mnie nie doceniać. Przyznam , że to miłe usłyszeć coś takiego od przełożonego.

no szok 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
byle ta Twoja nieobecność cos zmieniła na stałe i zaczęli Cię tak doceniać jak na to zasługujesz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 05, 2019 16:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zobaczymy jak wrócę.
Dowiedziałam się , że część osób już nie pracuje , ktoś tam jest nowy tak , że wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 16:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Zobaczymy jak wrócę.
Dowiedziałam się , że część osób już nie pracuje , ktoś tam jest nowy tak , że wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.

byle na lepsze
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 05, 2019 16:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Zobaczymy jak wrócę.

byle na lepsze

Chciałabym.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 17:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Kierownik powinien wiedzieć (albo powinni go tego nauczyć, gdy obejmuje stanowisko), że ludzi nie tylko trzeba umieć ochrzaniać, ale także jak najczęściej chwalić (jeśli jest za co, oczywiście).
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt kwi 05, 2019 18:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewciu, cieszę się że z nogą lepiej :D Odpoczywaj i kuruj się póki się da.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt kwi 05, 2019 19:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ostatnio długo szukałam Poli. Kot zaginął aż w końcu znalazłam :twisted:

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 19:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 19:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 19:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Tej ankiety przypadkiem nie wypełnia się anonimowo?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]